Lilly er feiteoperert…vi er alle spente!

Feite Lilly startet hun som på bloggen for en tid tilbake. Siste sommer som feit, lød overskriften, og Lilly delte villig sine følelser om egen overvekt. Nå er hun nyoperert…og vi er vel alle spent på hvordan dette har gått? Her er Lilly sine egne ord:

Den som tror at en gastric bypass er en lettvint løsning til et lettere liv – tar feil!

 Så var dagen endelig her! Endelig var det min tur – jeg skulle få en ny start! Jeg skulle få minimage!

Helgen før operasjonen gikk med til forberedelser både på den ene og den andre måten. ”Mat” for den første uken måtte kjøpes inn, og kroppen skulle forberedes for operasjon.

Ingen spising eller drikking siste timene før operasjon, så tunga kjentes ut som sandpapir da jeg var på vei innover til sykehuset sist mandag.

Jeg var forespeilet operasjon i ett-tiden så jeg trodde at det skulle bli mye venting, men den gang ei.

Så fort jeg kom inn av døra på sykehuset, skulle det skiftes til sykehustøy, og vips satt jeg klar med fine rosa venefloner! Det skjedde noe med meg hele tiden, og vips var jeg klar for å gå selv inn på operasjonssalen og legge meg på benken.

Det første jeg så, var en stor knall rosa pute jeg skulle ligge på – og utbrøt spontant: Jasså dere har pyntet for meg kanskje? Jeg som er så glad i rosa!

Mye tullball der inne på operasjonsstua, det var nok for å holde tankene vekk. Jeg følte spenningen i kroppen, men var ikke nervøs – bare veldig klar!

..og jeg var jo i de beste hender!

Det skulle vise seg at jeg var heldig – minimalt med smerter og en ganske så pigg form det døgnet på sykehuset. Nå hadde kirurgen gjort sitt, og resten er opp til meg.

Jeg har lest og hørt mange historier fra GBP opererte, og alle er så individuelle, det har jeg også lært meg nå – det finnes ikke en lærebok som passer alle, man må prøve å feile, og det har jeg gjort hele denne første uken.

Første uke etter operasjonen fikk jeg kun lov å få i meg flytende kost. Det har gått i suppe og annen næringsrik drikke. Å spise sakte og oppmerksomt har jeg lært meg tidligere via Beck-programmet. Det har fått en ny dimensjon siste uka, når jeg har brukt nesten en time på å få i meg en dl flytende kost, er det lett å bli utålmodig!

Når man ikke får i seg så mye næring sier det seg selv at energinivået har gått i takt med spisingen!

Denne andre uken har jeg fått lov til å avansere til most mat, som var et høydepunkt. Dagen ble startet med babygrøt, noe som slo meg rett ut – altså en dl var for mye!

Eneste muligheten er da å prøve igjen i morgen, med mindre porsjon – selv om det ikke er det jeg har mest lyst til. Slik vil dagene bli fremover, i lang tid – prøve og feile, det er kun på den måten jeg kan bli trygg på min nye tilværelse.

Jeg gleder meg til å fortsette med de gode rutinene jeg nå har på tanker og holdninger – det gir et godt grunnlag for mitt nye liv, og det gir meg et pågangsmot også. Av alle GBP historier jeg har sett og hørt, har jeg kun lest om en som angrer – resten av de opererte angrer ikke. Mine positive tanker og holdninger er jeg sikker på har gitt meg en god start inn i denne nye reisen. Veien kommer til å bli humpete, men jeg sikker på at jeg vil stå av det meste, fordi fordelene vil bli så store!

Lurer du på noen ting rundt min prosess før under eller etter min gastric bypass operasjon – bare spør, jeg skal svare så godt jeg kan!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-10-27T21:57:42+00:00 27. oktober, 2011|Categories: MIN BLOGG|13 Comments

13 Kommentarer

 1. Helen 27. oktober 2011 at 22:45 - Reply

  Hjarteleg til lukke med pinglemagen, Lilly :o) 

  • Lilly 28. oktober 2011 at 07:59 - Reply

   Takk Helen 🙂

 2. Anonym 27. oktober 2011 at 23:06 - Reply

  Feiteoperert?? Håper den tittelen var litt spøk…
   Kjenner ei som har fått redusert magesekken, livet etterpå er ikke så enkelt nei, spiste hun feil mat sa kroppen stopp og hun kastet opp.. Ho ble også feilernært på grunn av at kroppen sørget for at ho kastet opp.
  Men lykke til iallfall, til Lilly.

  • Lilly 28. oktober 2011 at 08:35 - Reply

   Takk for det 🙂

 3. mamma862.blogg.no 28. oktober 2011 at 11:32 - Reply

  Jeg venter også på en sånn operasjon..d nye i år er jo at de krever minimum 6 mnd med opplegg..og d har jeg gjort..tok livsstilsendrings prog de har i kr sand og evje..de funka ikke helt for meg..vet du hvor lang vente tid og sånn er nå?jeg vet noen snakka om 2 år,men de hadde ikke gått gjennom sånne programmer..så e håper jo på at e får den innen ett års tid..

  • Lilly 28. oktober 2011 at 19:38 - Reply

   Det er veldig forskjellig ventetid og opplegg forskjellige steder i landet, så sjekk med det sykehuset i din region om hvor lang tid det tar hos deg.
   Det finnes også forskjellige informasjonskanaler som http://www.vektoperasjon.no og selvhjelpsgruppe på Facebook – her kan du også skaffe deg mye info. Lykke til med din prosess 🙂

 4. Blondinebolla 30. oktober 2011 at 21:59 - Reply

  Jeg trodde man måtte være superovervektig for å få gbp, men nå ser jeg at du var i 90kgs klassen når du ble operert…opererte du deg privat??
  Lykke til uansett 🙂
  Jeg er 170 cm og veier 90 kg, men har fått vite at jeg må veie ca 120 kg for å få operasjon…

  • Lilly 31. oktober 2011 at 13:11 - Reply

   Takk for din tilbakemelding.
   Jeg ble operert via det offentlige. I utgangspunktet for å søke det offentlige om en GBP, så må man ha en BMI over 40 og over 35 hvis man har tilleggssykdommer. Det er altså ikke vekten alene som bestemmer om man får operasjon innvilget, men forholdet vekt/høyde samt om man har tilleggssykdommer. I tillegg så sees det på hvor lenge man har vært overvektig, og hva som er prøvd av tiltak. I tillegg blir man gjennom forberedelsene sett på om man er egnet til å ta det drastiske skritt en operasjon er.
   Det er vekten på søketidspunktet som avgjør operasjon, og det er helt vanlig at man går ned en del i prosessen, noe også jeg gjorde.Operasjon for meg var siste mulighet – og slettes ingen enkel beslutning. Man bør ha prøvd ALT før man går til det skritt.

 5. Helen 2. februar 2012 at 10:00 - Reply

  Kor blei det av Lilly? 

 6. Anette 5. mars 2012 at 18:26 - Reply

  Hei.. Blir det ikke flere innlegg om hvordan det går etter opr?

 7. Anette 6. mars 2012 at 00:42 - Reply

  Var det svaret der til meg? Bare glem hva for noe?

  Kan jo ikke si A, og ikke fortsette med B og C 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits