Feite Lilly startet hun som på bloggen for en tid tilbake. Siste sommer som feit, lød overskriften, og Lilly delte villig sine følelser om egen overvekt. Nå er hun nyoperert…og vi er vel alle spent på hvordan dette har gått? Her er Lilly sine egne ord:

Den som tror at en gastric bypass er en lettvint løsning til et lettere liv – tar feil!

 Så var dagen endelig her! Endelig var det min tur – jeg skulle få en ny start! Jeg skulle få minimage!

Helgen før operasjonen gikk med til forberedelser både på den ene og den andre måten. ”Mat” for den første uken måtte kjøpes inn, og kroppen skulle forberedes for operasjon.

Ingen spising eller drikking siste timene før operasjon, så tunga kjentes ut som sandpapir da jeg var på vei innover til sykehuset sist mandag.

Jeg var forespeilet operasjon i ett-tiden så jeg trodde at det skulle bli mye venting, men den gang ei.

Så fort jeg kom inn av døra på sykehuset, skulle det skiftes til sykehustøy, og vips satt jeg klar med fine rosa venefloner! Det skjedde noe med meg hele tiden, og vips var jeg klar for å gå selv inn på operasjonssalen og legge meg på benken.

Det første jeg så, var en stor knall rosa pute jeg skulle ligge på – og utbrøt spontant: Jasså dere har pyntet for meg kanskje? Jeg som er så glad i rosa!

Mye tullball der inne på operasjonsstua, det var nok for å holde tankene vekk. Jeg følte spenningen i kroppen, men var ikke nervøs – bare veldig klar!

..og jeg var jo i de beste hender!

Det skulle vise seg at jeg var heldig – minimalt med smerter og en ganske så pigg form det døgnet på sykehuset. Nå hadde kirurgen gjort sitt, og resten er opp til meg.

Jeg har lest og hørt mange historier fra GBP opererte, og alle er så individuelle, det har jeg også lært meg nå – det finnes ikke en lærebok som passer alle, man må prøve å feile, og det har jeg gjort hele denne første uken.

Første uke etter operasjonen fikk jeg kun lov å få i meg flytende kost. Det har gått i suppe og annen næringsrik drikke. Å spise sakte og oppmerksomt har jeg lært meg tidligere via Beck-programmet. Det har fått en ny dimensjon siste uka, når jeg har brukt nesten en time på å få i meg en dl flytende kost, er det lett å bli utålmodig!

Når man ikke får i seg så mye næring sier det seg selv at energinivået har gått i takt med spisingen!

Denne andre uken har jeg fått lov til å avansere til most mat, som var et høydepunkt. Dagen ble startet med babygrøt, noe som slo meg rett ut – altså en dl var for mye!

Eneste muligheten er da å prøve igjen i morgen, med mindre porsjon – selv om det ikke er det jeg har mest lyst til. Slik vil dagene bli fremover, i lang tid – prøve og feile, det er kun på den måten jeg kan bli trygg på min nye tilværelse.

Jeg gleder meg til å fortsette med de gode rutinene jeg nå har på tanker og holdninger – det gir et godt grunnlag for mitt nye liv, og det gir meg et pågangsmot også. Av alle GBP historier jeg har sett og hørt, har jeg kun lest om en som angrer – resten av de opererte angrer ikke. Mine positive tanker og holdninger er jeg sikker på har gitt meg en god start inn i denne nye reisen. Veien kommer til å bli humpete, men jeg sikker på at jeg vil stå av det meste, fordi fordelene vil bli så store!

Lurer du på noen ting rundt min prosess før under eller etter min gastric bypass operasjon – bare spør, jeg skal svare så godt jeg kan!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.