Kronprinsesse Mette Marit @Kronprinsparet

Jeg har som mange andre nordmenn sittet benket foran skjermen de to siste søndager. Kronprinsesse Mette Marit har vært nyhetsmat og dokumentaren var morsom å følge. Bare det å få et visst innblikk i hennes hverdag fasinerte meg, og ikke minst sitter jeg tilbake og er mektig imponert.

Jeg synes hennes genuine engasjement får liten spalteplass i tradisjonelle medier. Der er det veskene og skoene, kjolene og håret som dessverre får mest oppmerksomhet. Jeg ser at det er en viktig del av hennes representasjonsoppgave, men den er da så mye mer! Kronprinsparet har sin egen Youtubekanal, Facebookside og ikke minst Twitter hvor de deler mye av sitt engasjement. Men er det nok for å nå ut?

De er nyskapende i måten de jobber på for å nå den nye generasjonen, og bruker sosiale medier riktig etter mitt syn. Jeg følger de i alle kanaler og digger at de har en levende nettside (tildels) . Men jeg savner litt mer personlighet. Både i dokumentaren sendt på NRK og ikke minst innen sosiale medier. Jeg vet de deler MYE mer enn sine forgjengere, så egentlig burde vi alle klappe for fornyelsen. MEN jeg vil ha de enda mer åpne, nærere, enn de er  idag. For selv om Kronprinsparet deler, engasjerer seg og bruker sosiale medier, så er det lite personlighet over måten det blir gjort på.

Når en ser Kronprinsparet på en offisiell åpning så vet en hvordan de vil svare og oppføre seg. Jeg sier ikke de skal være Northug på skjerm (altså at en aldri vet hva som kommer) men litt mer privat kanskje? Tar jeg helt feil? Blir ikke alt de gjøre idet offentlige rom vel forutsigbart? Det blir lite nært for meg når de hver gang snakker på autopilot, som om programvaren er forhåndsinnstilt med alt det korrekte de skal si. Den gangen jeg husker de som nære og virkelig varme, var etter det tragiske som skjedde den 22 juli. Da måtte de ut av komfortsonen sin fordi det kunne ikke planlegges. Da var det ekte og jeg gråt med dem. Kronprins Haakon var fantastisk når han talte til folket, og ikke minst når de besøkte blomstene utenfor kirken i Oslo. De var med å samle folket, noe som er hovedoppgaven deres.

Jeg undrer meg når mediene skal skrive om det Kronprinsesse Mette Marit virkelig brenner for? Blir dere aldri lei av å nesten bare skrive om kjoler og sko? Jeg vet at den biten aldri faller bort og det er greit, men hva med alt det andre? Er det flere som er enig? Har vi ikke et flott Kronprinspar vel? Hva synes du om måten de bruker sosiale medier? Følger du de? Eventuelt hvorfor ikke?

En ting er sikkert, Mette Marit (tillater meg å være litt på fornavn, jeg føler at det er greit med henne og det sier litt om hvordan hun har klart å snu folket på disse 10 årene) du gjør en strålende jobb og jeg heier, klapper og trykker deg til mitt bryst. Jeg er 100% sikker på at du blir en strålende Dronning en dag….humor at mediene kun fokuserer på temperamentet ditt etter dokumentaren. LOL….de graver etter negative oppslag virker det som. Hvor ble det av en sak om det du engasjerer deg i? Aids problematikken for eksempel? Hvorfor skrives det ikke om det i landets største avis? Er det ikke mulig å være litt mer kreativ når dere skal skrive kjære aviser?

 

By | 2011-11-28T10:09:25+00:00 28. november, 2011|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|1 Comment

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits