En rosa blogg?

Til enhver tid diskuteres det blogger på nettet. Det finnes så ufattelig mange ulike blogger og de fleste ønsker lesere til sine sider. Det vel derfor en velger å publisere sine skrevne ord på nettet? Jeg er heldig i så henseende siden nettverket mitt på Facebook og Twitter har vokst jevnt og trutt gjennom årenes løp, og derfor får jeg en del lesere når jeg måtte ønske det. Det er flere tusen som sjekker mine skriblerier hver eneste dag og det setter jeg pris på.

Blogg.no er norges største bloggsamfunn med ufattelig mange både unge og voksne bloggere. De deler alt fra hverdagen sin, temaer de er opptatt av, hobbyene sine eller sin profesjon. Der er det enkelt å komme i gang med en blogg, eller på wordpress.com for den del. Jeg bruker wordpress som publiseringsplattform fordi den i mine øyne er enkel å bruke. Trinegrung.no har alt på et eget domene og har lastet ned en zip fil fra wordpress.org for å publisere som jeg gjør i dag.

På blogg.no er det en toppliste som heftig diskuteres til enhver tid. Her er det unge jenter som regjerer og de fleste velger å bruke bloggen som en slags dagbok. De starter i det små, uten en hel masse lesere. Uten at de egentlig har bedt om det ender de plutselig opp på toppen av den mest leste listen, noen med over 30 000 daglige jenter og gutter som følger deres hverdag stort sett hver eneste dag. Nå kommer jeg til poenget.

Jeg blir mildt sagt fly forbanna over en ting.

Her er det flere unge jenter som velger å dele stort sett hele livet sitt online. Vi trenger ikke forstå hvorfor de gjør det eller hva som gjør at de plutselig ender på topplisten, men når de første er der skal de tåle HVA SOM HELST! De begynte å blogge av flere ulike årsaker. Noen fordi de liker oppmerksomhet, andre fordi de som meg liker å dele ting. Plutselig har de uhorvelig mange lesere og ut av det blå forlanger hele verden at de skal huske på at de er forbilder og må være bevisste sine lesertall. Fortell meg den jenten på 15-19 år som plutselig er nettkjendis og derav er bevisst på at hun er forbildet!? I deres verden er det stas med mange lesere, uten at de blogger og tenker over hvert skrevne ord eller bilde som blir tatt.

Dette er et utdrag fra en annen blogg som har fått nok oppmerksomhet for et innlegg hvor vedkommende håner «rosabloggere»:

Selvbruningsmafiaen utrustet med lipgloss, dagens outfit og rosa tastatur. Uniformerte i BikBok-kostymer, Jeffrey Campell-sko og iPhone med rosa paljetter. Til flokken av lesere sprer dere daglig det glade budskap om hårextentions, øyevippelim, lommepenger og smågodt.Dere ønsker alle at titusner skal lese hva du har på deg i dag, hva venninnen har laget til fredagskosen, og kommentere at du har fått sånn en fin brunfarge i sommer. Det er helt greit at du blogger, og at du vil at noen skal lese hva du skriver. Men hva i alle dager er greia deres med å tigge online? Verre enn spam!

Dette er i mine øyne drøyt. «De ønsker at titusener skal lese om de hver dag?» Dette er janteloven og sjalusi på sitt aller verste. Jeg vil faktisk gå så langt å kalle dette mobbing. Jeg skjønner godt at bloggene tildels blir overfladiske når de plutselige ender opp med flere titusener som leser bloggene deres hver eneste dag. At de plutselig føler presset for å pynte seg fordi de skal ta bilder. De har like mange lesere hver dag som et TV-program til tider…hvem hadde ikke pyntet seg for å være på TV ?

De forlanger at disse unge såkalte rosabloggerne skal skrive om de viktige tingene. Hvem bestemmer plutselig hva som er viktige ting? For disse jentene er klær, sminke og hverdagen viktig….men «å ta de» fordi de har mange lesere blir for dumt. Da lukter jeg jantelov og sjalusi lang vei og blir trist på disse unge bloggernes vegne. Det er ikke bare bare å være i en sårbar tenåringsfase, plutselig ha en blogg som mange leser hver dag uten at en egentlig skjønte hva som skjedde. En startet bare å blogge fordi mange andre gjorde det. Mange på nettet må skjerpe seg……jeg blir så forbanna!

Jada jeg har en blogg mange diskuterer og jeg har ment mitt om mangt på nettet. Men jeg er voksen. Disse over er unge bloggere som ikke håndterer en plutselig voksende leserskare like godt som en voksen. La de være rosa, oransj eller hva det måtte være. Klapp i hendene heller fordi det de faktisk får til! De er unge forretningskvinner mange av de og jeg heier. Stå på rosabloggere….ikke gi dere fordi en ung dame i fødselspermisjon furter og er sjalu på deres lesertall! Amen.

PS. det aller morsomste er at bloggeren som har hengt ut disse rosabloggerne er like rosa selv. Kanskje ikke like brun, men like rosa.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-12-19T12:50:23+00:00 19. desember, 2011|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|21 Comments

21 Kommentarer

 1. mormor 19. desember 2011 at 12:53 - Reply

  Jeg heier med deg og synes det er flott at unge jenter og gutter blogger. Uansett hvilket tema de blogger om, er det ihvertfall langt bedre å bruke fritiden sin på å skrive, enn å gjøre andre og mindre konstruktive ting! Vi kan alle velge om vi vil lese en blogg eller ikke. Slutt å kritisere (dere som gjør det), og bare dropp lesingen….hvis den plager dere!

 2. Nina 19. desember 2011 at 13:26 - Reply

  Heia antijanteloven og blogging!!! 
  (Ned med janteloven!!)Folk som bruker energi på å irritere seg over folk de ikke liker som rosabloggere, «rosa»kjendiser og så videre er ikke verdt mer enn de tankene de har om andre! La folk være seg selv og la hver og en som trørr stå frem å by på seg selv, inspirere og noen ganger provosere.. 🙂 Blogging er ytringsfrihet, «the story of my life» og like greit for meg som Facebook og Twitter. Jeg er i alle fall en av de som liker å lese blogger og blir inspirert til å selv blogge av det:)Go! Trine, Caroline, IdaW og alle andre bloggere med noe på hjertet!

 3. Ingvild 19. desember 2011 at 14:14 - Reply

  Syns dette innlegget ditt blir helt feil, som hun selv presiserer i bloggen og i kommentarfeltet er det sjansen for at bloggen kan påvirke de seinere i livet som er et problem. At de vil skrive om hår, lipgloss, rusbrus og brunkrem er deres valg, og ja de er unge og skal leve som unge. MEN, folk forandrer seg, og spesielt etter tenårene, og da er disse innleggene fra rosabloggerne kanskje ikke det mest positive å ha på CVen. 

  • Marie 19. desember 2011 at 22:43 - Reply

   Alle gjør noe i ungdommen de angrer på, det blir heller et spørsmål om vi vet at folk forandrer seg når de blir eldre og ikke forhåndsdømmer om eventuelle «dumme» ting folk blogger om som ung. Om du ser Ulrikke Lund sin blogg i dag sammenlignet med hva det var da hun begynte har hun forandret seg helt sinnsykt. Nå jobber hun med det hun tydeligvis liker best. Alt hun har fått til gjennom bloggen sin, DET er bra å ha på CV’en. Og hun blogger nettopp om outfits, lipgloss og selvbruning. Det finnes så mange flere eksempler med internasjonale bloggere som er blitt mye større enn Ulrikke igjen og får sjangsen til å lage egne kolleksjoner for H&M eller skrive for Vogue. CV materiale bedre enn å jobbe på kiwi for å si det sånn. Og forresten er det ikke akkurat det samme på facebook? hello, folk legger ut mye verre «rusbrus» bilder der… 

 4. Tone 19. desember 2011 at 14:40 - Reply

  La gå at ungdommene neppe skjønner omfanget når de begynner å blogge, men er det vår oppgave som voksne å sørge for hylekoret?! Nei!! Jeg synes det er flott at ungdommene velger å bruke språket for å uttrykke seg! At det blir mye fjortisprat må vi tåle, det er jo fjortiser som skriver! Vi trenger ikke å lese bloggene, vi må ikke mene noe om det ungdommene skriver og vi trenger hvertfall ikke å kritisere de som velger denne formidlingsmåten!
  La ungdommene blogge så mye de ønsker. Vår rolle som gode voksne er å støtte og oppmuntre de hvis de opplever at dette ble vanskeligere enn de hadde trodd. Det er slik vi voksne blir gode rollemodeller!!

 5. Laila 19. desember 2011 at 16:24 - Reply

  Herlighet… Det blogginnlegget roses opp i skyene av mange i kommentarfeltet. Ta en titt på denne uttalelsen derfra – den illustrerer virkelig hva slags nivå dette ligger på: 

  «Men det er jo ikke bare disse jentungene som mangler perspektiv, det finnes en del så kalte hobbybloggere som som gjør omtrent akkurat det samme. Et noe perifert familiemedlem av meg, blogger om ting hun lager. Og det er jo vel og bra – men at hun tror at alle andre vil lage akkurat det samme, og derfor legger ut en detaljert beskrivelse av hvordan hun har gjort det, fullt av mange bilder fra prosessen, det synes meg noe merkelig? » Se så flink jeg er! Om du vil være like flink så hermer du etter det jeg har gjort her…»»

  Hvordan i alle dager klarer man å se blogging om kreative prosjekter som ren selvskryt eller selvforhøyelse? Hvorfor i all verden oppfatter de det sånn? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må bunne i eget mindreverdighetskompleks.

  • Trine Grung 19. desember 2011 at 16:28 - Reply

   Jeg vet, er helt enig. Jeg vil kanskje dra det Så langt at de ikke har skjønt hva blogging kan være. Se på Passionforbaking. Flott to do blogg m gigasuksess!

  • Laila 19. desember 2011 at 16:52 - Reply

   En annen (Else Solheim) har kommentert/skrevet:

   Herregud, jeg elsker deg! Hvorfor har jeg ikke sett denne bloggen før? (…) Jeg leser ikke «rosabloggere».. selv om jeg er jente og ja, jeg bryr meg om klær og sminke, men det betyr ikke at jeg vil lese om hva andre jenter bruker eller eventuelt spiser.

   Hører dere!! Hun er ikke interessert i å se hva andre jenter liker å bruke, men bryr seg bare om sine egne klær og sin egen sminke! Underforstått: Derfor er det sååå malplassert av jenter å blogge om et sånt tema!

   Ko ko? Fatter ikke tankegangen, jeg :-/

 6. Anonym 19. desember 2011 at 16:28 - Reply

  Har ikke noe mot de fleste rosabloggere, de er fjortisser, så ikke rart livet dems er slik det blir fremstilt. 
  Det jeg reagerer på er reklamen.. «ååhh prøv denne spraytannen- beste i verden» sponset av makestyle. Det gjør bloggen og bloggeren falsk. Anbefaler deg og til å tone ned. Det er ikke troverdig at du bruker microtøfler.

 7. Grete von Hippie 19. desember 2011 at 20:48 - Reply

  La nå alle få blogge som de vil, rosa…rød…grønn…blå. Har de glede av det , er det helt greit. Det er verre ting en «fjortis» kan gjøre, enn å fortelle oss hva de synes er fint innen out-fits eller sminke. Noen av dem er ganske morsomme også. Og de som ikke liker de bloggene, trenger da ikke lese dem!

  • Trine Grung 19. desember 2011 at 21:02 - Reply

   Helt enig. Blir så provosert når noen mener de bør være sin rolle bevisst kun fordi de har mange lesere. Rollemodeller og det skal de ta hensyn til? Grrrrr

 8. Ege Denne 19. desember 2011 at 21:42 - Reply

  Jeg har nettopp lest innlegget det gjelder, 
  og halvparten av kommentarene før jeg datt av lasset….
  Greit at de unge jentene kanskje gjør noe dumt i andre sine øyne, og at man kan google de, og dermed finne hele «før-historien»… DER syns jeg det er viktig at vi alle husker at vi alle har våre episoder, og at man faktisk IKKE TRENGER å dømme ett menneske basert på hva det mennesket gjorde i sin pure ungdom eller ellers i livet…. DET syns jeg folk må huske. 
  Selv om google husker alt, så trenger ikke vi huske alt..

  • Trine Grung 19. desember 2011 at 22:03 - Reply

   Veldig enig og tenker det samme. Jeg blir provosert av slike innlegg som moraliserer på denne måten. Ekstra humor å se at bloggerne bak innlegget selv er hverdags blogger utover det innlegget

 9. Tale 19. desember 2011 at 22:17 - Reply

  I og med at det innlegget har så mange likes så et det kanskje noe sang i det bloggeren sier.

 10. Marie 19. desember 2011 at 22:32 - Reply

  Bra innlegg. Sosiale medier er mobbernes største plattform. Det er tross alt en grunn for at «rosablogger» får så høye lesertall. Jeg elsker å lese internasjonale mote blogger.  Grunnen er rett og slett fordi det er akkkurat som å lese et gratis mote magasin med tips til kjønnhet, personlig klesstil og livstil. Om det er en livsstil en liker hvorfor kan ikke folk leve akkurat som de vil og gjøre akkurat som de ønsker bare det ikke går ut over andre? Det er jo hennes eget problem om hun leser ting hun ikke liker. Janteloven er så sentral i Norge at jeg blir kvalm. Greit nok at vi ikke trenger å være Amerikanere, men å unne andre noe er bare fint. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits