En rosa blogg?

Til enhver tid diskuteres det blogger på nettet. Det finnes så ufattelig mange ulike blogger og de fleste ønsker lesere til sine sider. Det vel derfor en velger å publisere sine skrevne ord på nettet? Jeg er heldig i så henseende siden nettverket mitt på Facebook og Twitter har vokst jevnt og trutt gjennom årenes løp, og derfor får jeg en del lesere når jeg måtte ønske det. Det er flere tusen som sjekker mine skriblerier hver eneste dag og det setter jeg pris på.

Blogg.no er norges største bloggsamfunn med ufattelig mange både unge og voksne bloggere. De deler alt fra hverdagen sin, temaer de er opptatt av, hobbyene sine eller sin profesjon. Der er det enkelt å komme i gang med en blogg, eller på wordpress.com for den del. Jeg bruker wordpress som publiseringsplattform fordi den i mine øyne er enkel å bruke. Trinegrung.no har alt på et eget domene og har lastet ned en zip fil fra wordpress.org for å publisere som jeg gjør i dag.

På blogg.no er det en toppliste som heftig diskuteres til enhver tid. Her er det unge jenter som regjerer og de fleste velger å bruke bloggen som en slags dagbok. De starter i det små, uten en hel masse lesere. Uten at de egentlig har bedt om det ender de plutselig opp på toppen av den mest leste listen, noen med over 30 000 daglige jenter og gutter som følger deres hverdag stort sett hver eneste dag. Nå kommer jeg til poenget.

Jeg blir mildt sagt fly forbanna over en ting.

Her er det flere unge jenter som velger å dele stort sett hele livet sitt online. Vi trenger ikke forstå hvorfor de gjør det eller hva som gjør at de plutselig ender på topplisten, men når de første er der skal de tåle HVA SOM HELST! De begynte å blogge av flere ulike årsaker. Noen fordi de liker oppmerksomhet, andre fordi de som meg liker å dele ting. Plutselig har de uhorvelig mange lesere og ut av det blå forlanger hele verden at de skal huske på at de er forbilder og må være bevisste sine lesertall. Fortell meg den jenten på 15-19 år som plutselig er nettkjendis og derav er bevisst på at hun er forbildet!? I deres verden er det stas med mange lesere, uten at de blogger og tenker over hvert skrevne ord eller bilde som blir tatt.

Dette er et utdrag fra en annen blogg som har fått nok oppmerksomhet for et innlegg hvor vedkommende håner «rosabloggere»:

Selvbruningsmafiaen utrustet med lipgloss, dagens outfit og rosa tastatur. Uniformerte i BikBok-kostymer, Jeffrey Campell-sko og iPhone med rosa paljetter. Til flokken av lesere sprer dere daglig det glade budskap om hårextentions, øyevippelim, lommepenger og smågodt.Dere ønsker alle at titusner skal lese hva du har på deg i dag, hva venninnen har laget til fredagskosen, og kommentere at du har fått sånn en fin brunfarge i sommer. Det er helt greit at du blogger, og at du vil at noen skal lese hva du skriver. Men hva i alle dager er greia deres med å tigge online? Verre enn spam!

Dette er i mine øyne drøyt. «De ønsker at titusener skal lese om de hver dag?» Dette er janteloven og sjalusi på sitt aller verste. Jeg vil faktisk gå så langt å kalle dette mobbing. Jeg skjønner godt at bloggene tildels blir overfladiske når de plutselige ender opp med flere titusener som leser bloggene deres hver eneste dag. At de plutselig føler presset for å pynte seg fordi de skal ta bilder. De har like mange lesere hver dag som et TV-program til tider…hvem hadde ikke pyntet seg for å være på TV ?

De forlanger at disse unge såkalte rosabloggerne skal skrive om de viktige tingene. Hvem bestemmer plutselig hva som er viktige ting? For disse jentene er klær, sminke og hverdagen viktig….men «å ta de» fordi de har mange lesere blir for dumt. Da lukter jeg jantelov og sjalusi lang vei og blir trist på disse unge bloggernes vegne. Det er ikke bare bare å være i en sårbar tenåringsfase, plutselig ha en blogg som mange leser hver dag uten at en egentlig skjønte hva som skjedde. En startet bare å blogge fordi mange andre gjorde det. Mange på nettet må skjerpe seg……jeg blir så forbanna!

Jada jeg har en blogg mange diskuterer og jeg har ment mitt om mangt på nettet. Men jeg er voksen. Disse over er unge bloggere som ikke håndterer en plutselig voksende leserskare like godt som en voksen. La de være rosa, oransj eller hva det måtte være. Klapp i hendene heller fordi det de faktisk får til! De er unge forretningskvinner mange av de og jeg heier. Stå på rosabloggere….ikke gi dere fordi en ung dame i fødselspermisjon furter og er sjalu på deres lesertall! Amen.

PS. det aller morsomste er at bloggeren som har hengt ut disse rosabloggerne er like rosa selv. Kanskje ikke like brun, men like rosa.

By | 2011-12-19T12:50:23+00:00 19. desember, 2011|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|21 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits