Hva definerer en god leder?

Med eget AS og syv ansatte er jeg plutselig i en ny situasjon. Jeg er leder. Daglig og kreativ leder i Chills AS. Det er mye ansvar og noe en føler veldig på når en faktisk aldri har vært leder før. Jeg blir litt hønemor og det tenker jeg er menneskelig. Jeg prøver å være konkret, inspirerende, morsom, jovial og engasjerende. Hva er egentlig definisjonen på en god leder? For deg som leser mine skrevne ord mener jeg da, har du tanker rundt dette?

Det er sikkert noe annet å være leder i et stort firma med mange tusen ansatte enn et, enn så lenge, lite som Chills. Men er rollene noe anderledes av den grunn? I det store og det hele handler det vel om å kunne se det store bilde og innvie ens ansatte i det samme. Deretter lede de i riktig retning ved hjelp av noen coachingnøkler som jeg heldigvis har på hånd etter et år på BI i Drammen. Det hjelper om de ansatte finner svarene selv ved hjelp av riktige spørsmål og gode samtaler. Jeg liker at ansatte føler seg som vinnere, at de selv ser hvor viktige de er for bedriften for å skape en vinnerkultur.

Enn så lenge føler jeg nesten av vi er en vennegjeng som leker seriøs butikk. Vi driver seriøst og heldigvis er kundene våre veldig fornøyde fram til nå. Det vil nok komme tider der noen vil klage og da må en ta det når det skjer. Vi strekker oss langt for de vi bidrar med assistanse online innen sosiale medier, og tenker temabasert innhold kontra fokus på brand som mange andre gjør.

I løpet av de årene jeg har jobbet som konsulent på sosiale medier for store bedrifter har jeg fått oppleve mange andre snakke om hva som funker på nett, hvordan bedrifter bør drive dialog og ikke. Alle snakker om at brand ikke er like viktig, ha fokus på tema og driv deretter dialog for å dele/hjelpe andre. Akkurat dette har jeg tatt til meg og fundert mye over. Hvordan skal dette funke og hvordan gjøre informasjonen til et firma delbart. Jeg er 100% sikker på at vi er inne på noe i Chills AS.

Men tilbake til lederrollen. Det er viktig å se sine ansatte og støtte de der det trengs. Idag var det Ida som trengte noe støtte når to visdomstenner skulle til pers.

Hun hadde nesten ikke sovet natten før inngrepet og trodde nesten hennes siste time var kommet. Hun var nervøs, skalv lett på hånden og stutret når hun pratet. Jeg synes man da er en god leder som følger henne på denne timen og holder henne i hånden. Jeg hadde tid til det og hvorfor skulle en da ikke hjelpe?

Etter femten minutter i stolen til min far, som jobber med dette i Drammen, var Ida LYKKELIG over at det ikke gjorde så veldig vondt som ventet. Nervøsitet for lignende inngrep i fremtiden er en saga blott og i natt kan hun sove godt. Sikkert noe smertestillende innabords, men to tenner mindre og all betennelse borte. Ikke alle ledere hadde gjort det samme og kanskje synes du jeg er hønemor, men noen ganger må en trø til litt ekstra.

Hva er definisjonen på en god leder etter ditt syn? Hva har en god leder gjort for deg?

 
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2013-08-20T20:01:39+00:00 6. februar, 2012|Categories: DIGITAL KOMMUNIKASJON, MIN BLOGG|27 Comments

27 Kommentarer

 1. Gretha Igeltjørn 6. februar 2012 at 15:09 - Reply

  En god leder er opptatt av situasjonsbestemt ledelse, og har derfor roller som coach, mentor og veileder.

 2. Morten Rygh 6. februar 2012 at 15:23 - Reply

  Å VÆRE LEDER
   
  Sjefen driver sine folk.
  Lederen inspirerer sine medarbeidere.
   
  Sjefen er avhengig av sin autoritet.
  Lederen er avhengig av tillit.
   
  Sjefen vekker frykt.
  Lederen utstråler forståelse.
   
  Sjefen sier » jeg «.
  Lederen sier » vi «.
   
  Sjefen viser hvem som har feil.
  Lederen viser hva som er feil.
   
  Sjefen vet hvordan det er gjort.
  Lederen vet hvordan det skal gjøres
   
  Sjefen forlanger respekt.
  Så: Vær leder, ikke sjef.
   

  • Trine Grung 6. februar 2012 at 16:33 - Reply

   Wow. Veldig bra kommentar! Da definerer jeg meg som leder….aldri sjef!!

 3. Marie Fuglset Idland 6. februar 2012 at 16:31 - Reply

  Så inspirerende du er!

  En god leder vet hvor man er på vei, og tegner det bildet for andre.

  En god leder er så trygg at hun tåler at andre blomstrer og blir større enn seg selv.

  En god leder forstår verdien i å serve andre mennesker.

  En god leder er glad i folk.

  • Trine Grung 6. februar 2012 at 16:34 - Reply

   Alle våre ansatte skal bli bedre enn meg. Jeg elsker å lære de opp så da gjør jeg mye riktig da!? Jippi, tror jeg 🙂 men veldig enig m deg ihvertfall! Takk for fine ord!

 4. Fru Jacobsen 6. februar 2012 at 16:38 - Reply

  Skulle virkelig ønske at jeg hadde opplevd en leder som deg 🙂 

  • Trine Grung 6. februar 2012 at 17:50 - Reply

   Gud så hyggelig sagt! En må gjøre sitt beste. Og en kommer langt hvis en ser menneske og ens ansatte tenker jeg

 5. Andreas S Mathismoen 6. februar 2012 at 18:13 - Reply

  En god leder jobber hardere enn deg. En god leder sniker seg ikke unna. En god leder hjelper deg til å gjøre jobben din bedre. En god leder gir deg rom. En god leder blir streng når det trengs, men ikke ellers. 😉

 6. Siv 6. februar 2012 at 18:52 - Reply

  Jeg synes dette er en god regel om:
  LE-DEL-SE
  LE mye
  DEL med dine medarbeidere
  og sist men ikke minst
  SE dine medarbeidere
  Du høres ut som en slik leder, stå på:)

 7. Gry Sinding 6. februar 2012 at 20:24 - Reply

  Mange gode forslag og jeg kaster meg på Trine.
  En god leder for meg er en som sier den hun mener rett ut uten snikk snakk!
  En god leder danner et team som drar lasset sammen. Har en felles visjon som skaper engasjement!
  En god leder gir frihet under ansvar
  En god leder tror mer på meg enn jeg gjør selv 🙂

 8. Kristin M. Botnmark 6. februar 2012 at 20:41 - Reply

  Lederskapets grunnstruktur er relasjoner og kommunikasjon. Lederskap er personlig og du risikrer å bli berørt, men da får du også vist at du er et medmenneske. Del autoritet og du får dedikerte og selvdrevne medarbeidere. Del for å få og
  delta for å ta del i. Lykke til!

  • Trine Grung 6. februar 2012 at 21:31 - Reply

   Veldig kloke ord, tusen takk for veldig bra innspill!

 9. hildestengelsrud 6. februar 2012 at 21:42 - Reply

  Synes det høres ut som du er en god leder jeg!

  Det jeg setter viktigst hos mine ledere er at de er tilstede og tilgjengelige. At de gir tilbakmeledinger på en konstruktiv måte, at  de er blide, positive og inspirerende. At de bruker sine ansatte på ting de er gode på og/eller brenner for.

  • Trine Grung 7. februar 2012 at 06:02 - Reply

   Samme som jeg tenker! Liker at jeg er på rett spor…kanskje jeg var født til dette hehe 😉

 10. Mette 7. februar 2012 at 12:26 - Reply

  la de ansatte blomstre ved å føle de alltid kan komme til deg. del din erfaring, vis at du kan være sårbar og usikker. vær ærlig, alltid.

 11. Anna 7. februar 2012 at 14:41 - Reply

  En god leder bør heller ikke være redd for å bli upopulær tror jeg. Det vil komme situasjoner der man som leder må ta beslutninger som kanskje noen er rivende uenige i. Så lenge prosessen rundt er godt håndtert, vil medarbeiderne respektere en leder som tar beslutninger.

 12. Lene 7. februar 2012 at 17:19 - Reply

  En god leder jobber igjennom sine ansatte og ikke over de. Mener jeg 🙂

 13. Annette 7. februar 2012 at 23:22 - Reply

  Wow Trine. Du er god du!

 14. Torill 8. februar 2012 at 09:42 - Reply

  Tror du er en fantastisk snill og god leder Trine. Husk nå bare på å ta vare på deg selv også, og ikke bare alle de rundt deg. Leder skal du kanskje være i mange, mange år.
  Onsdagsklem

 15. Benedikte 9. februar 2012 at 22:49 - Reply

  I recognize a leader as someone who is an opponent to conventional wisdom, a phrase coined by Gailbrath. 🙂 Someone who can think outside of the box, encourage and lead people through change, and make a stance when nobody else feels brave enough to do it themselves. 

 16. Hege 10. februar 2012 at 09:51 - Reply

  Må bare fortelle at faren din har operert ut to visdomstenner på meg også i 2000 eller 2001 i Stavanger. Han hadde bilde av deg i taket over tannlegestolen (stolt pappa), men det morsomste var at jeg ville ha bedøvelseskrem før bedøvelsen i tannkjøttet, og da så han på meg i et par sekunder og sa: hvor gammel er du egentlig, 6?? Så jeg måtte pent klare meg uten. Men han var superflink! To visdomstenner ute og sår sydd på 20 minutter : ) Ikke vondt i det hele tatt : ) Hils pappa Grung! Hilsen Hege

 17. Lene 18. februar 2012 at 17:56 - Reply

  En god leder følger opp, støtter, inspirerer og motiverer. Har selv hatt ansvar for et team og det gøyeste er å utvikle andre. Jeg er også hønemor og man skal og kan vise sine menneskelige sider selvom man er sjef. 🙂 Hilsen ny leser..

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits