Viktig film om kvinner og mediabildet

Jeg er mye sint på media. TV, aviser, internet, ukeblader og reklame. Jeg har lenge tenkt at denne bransjen styres altfor mye av menn og at altfor få damer slipper til. Mediene skylder på at «de bare gir oss det vi vil ha» men har de noen gang spurt oss? Er det virkelig TV som Paradise hotel vi vil ha? Selskapene tror det siden mange ser på det, men det er vel mest fordi den type TV sjokkerer til en viss grad.

Reklamene viser kvinner tynnere og tynnere uten å høre om det er det vi ønsker å se. Det dannes et bilde av at slik «MÅ» kvinner se ut for å være såkalt vellykket. Det stilles krav som ingen kvinner klarer å leve opp til. Overskriftene blir mer og mer tabloide for å få enda flere til å lese og det er daglig fokus på kvinner og kropp.

Joda, mediene har en viktig rolle med å opplyse oss om det som skjer. Rett og galt i samfunnet skal frem og her spiller de en viktig rolle. Men liker vi måten det gjøres på? Er utviklingen i tråd med sånn som folket, du og jeg, vil ha det?

Nyhetssendingene preges av vold og elendighet. Alt skal det lages sensasjoner av og det gjelder å få den store overskriften først. De springer i flokk og er helt ville etter å få det største scoopet. Jeg lurer på om mediene stopper noen gang og tar en titt på seg selv når de står som ulver i flokk for å få det «rette» svaret.

Er det fordi menn i flertall styrer dette? Ville bildet sett annerledes om flere kvinner slapp til? Denne filmen skal jeg ihvertfall se for den har mange viktige poenger:

Hva mener du om mediebildet i dag? Fler og fler sier de kutter ut TV og aviser. Mange velger offline-modus for å få ro. Hva gjør mediebildet og kaoset med oss? Vil det noen ende ta? Overkommersialiseringen er skremmende og jeg lurer på hvordan dette kan endres på noe vis? Tanker?

 
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2012-04-01T10:06:50+00:00 1. april, 2012|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|2 Comments

2 Kommentarer

 1. Guri Solberg 1. april 2012 at 18:20 - Reply

  Hei Trine! 
  Jeg har sett filmen (og debattert den med andre damer under Ladyfest i Oslo i mars), og jeg er helt enig i at den tar opp viktige temaer og at den bør sees av mange – spesielt av unge jenter! For er det én ting som kan være med å snu strømmen, er det smarte, kritiske mediebrukere som klarer å avsløre alle triks, retusjeringer og forsøk på å manipulere oss til å tro at vi aldri er bra nok. 
  Det slår meg også at du er i en unik posisjon til å påvirke dette, nå som du har alliert deg med noen av landets mest leste bloggere. Hva slags forbilder er det de ønsker å være? Hva vil de bruke sin unike bloggmakt til å fortelle de imponerende mange leserne? Noen flinke norske bloggere har kanskje en svimlende liten rolle i et gigantisk mediemaskineri som jobber på høygir rundt oss hver dag. Likevel har alle med mange lesere muligheten til å ta valget om hvilke verdier de vil formidle. Min drøm er at unge blogglesende jenter (og gutter) skal ha andre ambisjoner enn å slanke seg, og bruke tida til å tenke på viktigere ting hva de har spist gjennom dagen. En visning av filmen i forbindelse med Bloggawards hadde kanskje vært noe? Så får du en hær av unge bloggere med en unik makt til å gå mot den kvinnefiendtlige mediestrømmen! Lykke til! 

  • Trine Grung 1. april 2012 at 20:13 - Reply

   Veldig gode innspill!! Tusen takk!
   Jeg har en plan med bloggteamet men må ta en tung av gangen. Men er helt enig i at dette bør ga fokus på BlogfAwards. Veldig god ide faktisk!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits