Kaos.no @JustinBieber

Det er lenge siden jeg var 14 år, men i går ble jeg revet rett tilbake til tiden hvor Wham og Andrew Ridgeley var heltene. Han var min Justin Bieber selvom jeg aldri skrek så høyt at folket i Tromsø våknet fra vinterdvalen, aldri reiste jorden rundt for å oppleve de på scenen, og ei heller dyrket de i noen større grad enn at veggene var fulle av plakater og musikken dundret ut av anlegget på rommet. Det hører med til historien at der hang og Madonna og Carola.

Jeg er ikke sjokkert over kaoset som oppstod igår. Hvis en lever et liv, til en viss grad, på nettet så vet en hvor stort dette fenomenet Justin Bieber er. Verdens største idol for øyeblikket, uten tvil. Sosiale medier har skapt en nærhet til de store kjendisene og derfor føler dagens ungdom at de kjenner de bedre.

Det er ikke TOPP eller andre blader eller aviser som styrer informasjonen som er tilgjengelig for ungdommen…det er sosiale medier. Videoer på youtube, bilder på Intstagram, oppdateringer på Facebook og Twitter er alle med på å bidra til at vi føler vi kjenner kjendisene bedre. De er tettere på oss og muligheten for at de svarer deg personlig er tilstede.

Justin Bieber har en fanskare som er absurd stor. Flere tusen blogger er dedikert kun til han og disse jentene har egne treff i byer hvor han er tema. De samles og er en egen stor klan av unge våryre jenter med et mål i sikte: å treffe karen (selvom de egentlig vet at det er umulig)

Igår var derfor en katastrofe i mine øyne. Jeg aner ikke hva Universal Music tenkte med, men en lager ikke en liten miniopptreden med verdens største idol og inviterer kun 5000? Det var gitt at flere ville komme. Hadde de fulgt med på blogger og i sosiale medier så hadde de sett hvor dette bredte seg og hvordan praten gikk. Blogger som dette.

Å arrangere dette rett ved vannet, midt i Oslo sentrum er det mest idiotiske som er gjennomført noen gang. Jeg var der med datteren min og jeg var mildt sagt sjokkert. Sikkerheten var absurd, selvom de som var der gjorde så godt de kunne. Kaoset var komplett, biler tutet, køene vokste og jeg har aldri sett maken. Hvorfor i alle dager ikke slå på stortrommen og gjøre dette på Valle Hovin? Jeg hadde lett betalt 1000 kroner for at datteren min skulle stå der trygt og kose seg…enn om det kun var 6 sanger.

Et lite showcase, sier dere i Universal Music. Dere vet hvor populær han er og hadde dere overvåket sosiale medier så hadde dere visst at mange kom. VELDIG mange. Jeg skrev i går på Twitter at noen burde rett og slett få sparken, for her er det noen som IKKE har gjort jobben sin. Både location og gjennomføring med all denne hemmeligholdingen var helt på tryne. Idioti, rett og slett.

HVORFOR IKKE SI NÅR HAN SKULLE PÅ? Jeg blir helt matt! HVORFOR skulle alt holdes hemmelig når dere så hvordan dette vokste for hver time? Jeg gleder meg til å høre hva som skjer, for jeg er sikker på at siste ord IKKE er sagt i denne saken!

20120531-075305.jpg
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2012-05-31T08:11:04+00:00 31. mai, 2012|Categories: MIN BLOGG|7 Comments

7 Kommentarer

 1. AnitaK 31. mai 2012 at 08:34 - Reply

  Ja du har truffet spikeren på hodet! Er så enig – at ingen forutså at det kom til å bli så mye folk?? HELT utrolig!! det kunne jeg fortalt dem.. Da har man virkelig ikke fulgt med i timen… Når jeg så om det på nyhetene ble jeg seriøst redd på vegne av de mange ungdommene som var der – og så de som satt på kanten ved vannet der! Tenk om noen hadde falt uti… Det kunne jo virkelig gått ille. Rett og slett skremmende å se hvordan de undervurderte hele opplegget.

  • Trine Grung 31. mai 2012 at 08:43 - Reply

   Ille!

   • Merete 1. juni 2012 at 15:50 - Reply

    Men hvis du forutså hvor ille det kom til å bli, og syns det var så uansvarlig (noe jeg er helt enig i) hvorfor i alle dager dro du inn dit med datteren din da?

 2. Marte 31. mai 2012 at 12:35 - Reply

  Enig i det du skriver her. Kunne gått skikkelig ille!

 3. Aina 31. mai 2012 at 13:51 - Reply

  Ikke bare uansvarlig fra plateselskapets side. Men, hva med alle ungene som fløy alene rundt i Oslo by uten foreldre? En ting er de som bor der, men det var nok en del som kom utenifra også. Godt at det finnes visse ansvarlige foreldre, som velger å være med, heldigvis…

 4. anitasskriverier.blogg.no 1. juni 2012 at 09:48 - Reply

  Veldig enig med deg her, Trine. All kritikk av arrangementet i Oslo. Ser ut til at plateselskapet har lagt seg helt flate og bra er det. Samtidig er det bra at ingen ble alvorlig skadet i dette kaoset. Selv husker jeg også Wham hysteriet fra min ungdom, og for ikke å glemme de herlige norske gutta i «Drama». Muffe og Gækki var heltene. Var lenge overbevist om at Gækki var mannen i mitt liv som jeg en dag håpet å gifte meg 🙂 Gode «gamledager 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits