Mediene mister ansikt

Jeg har blogget i over syv år, og dette gjør at jeg er ganske inngrodd i bloggmiljøet i Norge. Mange av de yngre bloggerne bruker meg som samtalepartner, og rådfører seg med meg rundt ulike problemstillinger som kommer opp. Jeg liker å hjelpe mennesker og bidrar gjerne med det jeg måtte ha av kunnskap om ulike sider ved sosiale medier.

Dette har gjort at jeg har blitt kjent med Caroline Berg Eriksen (aka fotballfrue ) . Det hele begynte for lenge siden med en kommentar jeg la igjen på bloggen hennes etter å ha lest den lenge. Vi ble venner på Facebook og siden det pratet om det meste. Mye om blogg, men og mye om livet.

20120718-121345.jpg

Det er mange og delte meninger om hennes magasin. Nettmagasin. For det er nettopp det bloggen hennes er, et magasin på lik linje som ELLE eller HENNE er et blad. Med inspirasjon om mote, skjønnhet, kosthold og trening. For meg er hun en stor inspirasajon og selvfølgelig sier jeg ikke bare det fordi hun er en god venn. Hun var det lenge før vi ble skikkelig kjent.

Idag blogger hun om hvordan mediene har valgt å vinkle de fleste saker om henne negativt. Det er slik mediene har blitt, spesielt de tabloide. En negativ vinkling skaffer flere lesere og flere meninger. Dessverre, vil jeg si. Hvorfor er hodene våre skrudd sammen slik? Hvorfor kan ikke Norge heller heie på mennesker som får til noe?

Dagbladet skrev en sak i helgen hvor overskriften var «hun er et problem» med klar referanse til Caroline sin blogg. Denne såkalte eksperten som uttalte seg har helt tydelig IKKE lest bloggen og kanskje bare skummet den kjapt når Dagbladet ringer for en kommentar. Hele saken til Dagbladet bygger på en kronikk i Aftenposten, men jeg kunne ikke finne den på nett.

Hva i alle dager skjer når et menneske skriver et nettmagasin, som kun er ment som et positivt magasin til inspirasjon, blir et problem? Hun har aldri og kommer aldri til å bli et problem! At mennesker som sliter med sine ting kan tolke elementer av bloggen negativt kan ikke Caroline belastes for! Det er direkte usannheter i selve saken som at hun blogger hva og hvor mye hun spiser. Jeg har aldri lest et eneste innlegg hvor dette er tema på Caroline sin blogg. Og jeg har lest den hver dag i flere år. Det er oppskrifter ja, men ikke noe mer.

Overfladisk blogg sier du? Kanskje det, men Caroline har nå aldri påstått at den skal være noe annet enn å flyte på overfalten. Og for meg er det helt greit! Alle mennesker er ikke komfortable med å blottlegge alle meningene sine online og stå i den stormen som evnt kan komme. Ei heller er det alle som blogger for å mene så masse. Jeg blir så matt og drittlei av at alle skal mene at fordi en har en blogg mange leser (som min og tildels selvom jeg er langt unna Caroline) så må en bruke lesertallene til noe matnyttig! Hvem bestemmer hva som er matyttig? Må det være samfunnsengasjment? Både jeg, og Caroline, har brukt bloggene våre til dette, men det skrives det ikke om. Det er kun våre trofaste lesere som får med seg dette og heier.

Jeg mener med 100% sikkerhet at mediene må endres om de skal vinne veien videre. Jeg mener de har mye skyld i mye av det som skjer i samfunnet, utelukket fordi de velger vinklingene som de gjør. Det sprer frykt og urolighet i folk. Dette MÅ de ta innover seg snart!

Et godt ekspempel er når vi i Stryn sitter ved frokostbordet en søndagsmorgen og NRK sin morgennyhetssending kommer på radio. De neste fem minuttene dreide seg kun om vold, krig og drap. INGEN positive nyheter, kun deprimerende saker som vi IKKE hadde noe behov for en tidlig søndag morgen. Ikke et lyspunkt, kun krig og elendighet. Det er greit mediene skal være en opplysningsorgan, men det har nå blitt mer en maktkamp om å ha de største oppslagene, være først i timen, få mest klikk etc etc. Jeg blir helt matt.

Jeg er møkk lei av negative nyheter, forutsigbare tv programmer med platt innhold, tabloide saker, personforfølgelse av enkelte mennesker i mediene osv osv. Jeg skulle ønske at journalister jeg vet er like lei som meg startet en slags wikileaks med et fokus på hvordan tingenes tilstand egentlig er! Fra innsiden, hvordan redaksjoner tenker og stresser for å opprettholde lesertallene sine. Den bloggen hadde jeg garantert lest. Noen som vet om den finnes?

Hvis du er like lei så del dette innlegget på Facebook. Kanskje vi kan få igang en skikkelig debatt om mediebildet? Jeg er drit lei og håper en endring en gang kommer.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2012-07-18T12:45:03+00:00 18. juli, 2012|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|120 Comments

120 Kommentarer

 1. Anna 18. juli 2012 at 13:08 - Reply

  Ja, huff og fysj! La oss stenge ut at de teite krigene og fattigheten og sånn, og heller fokusere på hvordan man kan få hvitest mulige tenner, og være mest mulig lykkelig på overflaten!

  Verden fungerer ikke sånn. Lykke til med å endre mediene, Grine Trung.

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 13:15 - Reply

   Skrev jeg at det var det jeg ønsket i mediebildet? Neppe. Skrev jeg at nyhetene skulle blir som en livsstilsblogg? Neppe. Jeg skrev hvordan mediene velger sine saker og hvordan de vinkler de. Det bør endres og den debatten bør komme. Latterlig kommentar.

   • Me 18. juli 2012 at 13:53 - Reply

    Ikke latterlig kommentar i det hele tatt. Det er jo akkurat det du skriver.

   • anita 23. juli 2012 at 18:08 - Reply

    Du senker deg ned på et lavt nivå når du svarer med «latterlig kommentar», Trine. Både du, Caroline og andre bloggere har en tendens til å ty til dette svaret. Hva har det å kalle noens kommentarer og meninger latterlige i en debatt?

    • Trine Grung 23. juli 2012 at 21:27 - Reply

     Det blir kanskje ofte slik nå en føler at folk kommenterer personlig kontra å holde seg til sak…..kanskje?

 2. NN 18. juli 2012 at 13:36 - Reply

  Null sjanse for at jeg deler dette. Jeg respekterer mange profilerte personer i dette landet, deriblandt Finn Skårderud. Du og Caroline Berg Eriksen er desverre ikke en av de. Jeg synes det er kjempeflott at folk reagerer og jeg synes det er kjempeflott at det er et fokus på hvordan samfunnet vårt har blitt og at noen kjemper i mot det overfladiske fokuset samt at en også fokuserer på at psykisk syke mennesker og også helt vanlige mennesker får en rett og slett dårligere mental helse av alle «perfekte» menneskene og deres «perfekte» hverdag.

  Jeg er klar over at problemet fortsatt hadde vedvart dersom CBE la ned sin blogg med øyeblikkelig virkning, men jeg mener hun er i en særstilling når det kommer til det fokuset hun har, det regimet hun signaliserer på bloggen og den atferden hun utviser. Hun begynner dessuten å bli såpass voksen at hun burde begynne å oppføre seg som eldre enn 14 år når hun får kritikk, være seg i eget kommentarfelt eller nettaviser sitt.

  Jeg har selv utdannelse innen psykologi samt at jeg bla. jobber med spiseforstyrrede innen psykiatrien og vet selv hva som fungerer som triggere for disse jentene. Men dere legfolk må gjerne fortsette å tro at dette ikke er annet enn «positiv inspirasjon».

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 14:41 - Reply

   Tull. Slik som Caroline blogger har det vært skrevet i ukeblader siden tidenes morgen, enda verre faktisk. Typisk norsk og ikke heie på det hun faktisk får til, som faktisk har skapt en arbeidsplass og tre.

   • Lena 18. juli 2012 at 15:04 - Reply

    Skal man heie på
    Et menneske som begår sosialt selvmord mener du? Synes du det er etisk riktig?

    • Trine Grung 18. juli 2012 at 15:10 - Reply

     lol. Sosialt selvmord når en blogger som et ukeblad? Latterlig å si….ergo all jobb som Aller media har lagt ned i sine ukeblader er etisk helt ok?

     • Lena 18. juli 2012 at 15:38

      Som selvutnevnt dronning av sosiale medier burde du nesten argumentere bedre enn klassikeren «latterlig kommentar» – CBE sin blogg kan ikke sammenlignes med et ukeblad, hvis du prøver litt hardere så skjønner du sikkert at motstanden mot CBE skyldes mer enn ei uskyldig kakeoppskrift. Måten hun oppfører seg i kommentar feltet når hun får kritikk, måten hun sensurerer saklig kritikk, måten hun henger ut enkeltpersoner og bedrifter samt hvordan hun pynter på sannheten og bla sier hun Fikk A 1. Avd jus når hun beviselig ikke fullførte en gang, lyver om karaktersnitt(kan også bevises) og publiserer andres oppskrifter som sine egene(finnes skjermbilde av dette også) -for Å nevne noe. Merkelig nok er det CBE som hele tiden står igjen som offeret. For de som mener dette er misunnelse og jantelov så kan man jo se at det finnes en nær 400 siders lang tråd om henne på kvinneguiden. Bloggere som tjener mer og er yngre og attraktive blir ikke diskutert litt i forhold til henne engang. Motstanden mot henne og ektemannen skyldes deres usmakelige oppførsel, ikke misunnelse. Så Trine, hva slags signaler sender det ut, om
      Press om å være vellykket, når mennesket må juge om utdannelse og prestasjoner?sunt sa du? Inspirasjon? Ikke en inspirasjonskilde jeg ønsker iallefall. Det er en svært mørk side bak denne bloggen.

     • Merete 19. juli 2012 at 00:38

      Jeg forstår ikke hvorfor man konstant skal lete etter ting å ta disse toppbloggerene på? Typisk «du er alt for perfekt, jeg skal nok finne noe som vil jekke deg ned et par hakk». Virkelig, når unge jenter leser kommentarer som: «haha, du har en flekk i ansiktet, DU ER STYGG» på bilder som ser fantastiske ut, er det ikke DA de blir usikre? Når ikke engang de såkalte «perfekte menneskene» er vakre nok? Og hvis det å lyve om karaktersnittet eller bakeoppskrifter går under «usmakelig oppførsel», ja, da tror jeg verden ville vært et relativt mye verre sted å leve. 🙂

     • Stine 19. juli 2012 at 04:17

      Hvis du ikke liker bloggen til CBE trenger du ikke lese den….Så enkelt er det, det er ingen som tvinger noen her…

     • klemetsen 23. juli 2012 at 20:31

      du må jo være mindre intelligent.. slutt å respondere! du driter deg ute, dame.

   • Per Vidar Gornitzka Anfinnsen 19. juli 2012 at 21:19 - Reply

    Men er den stilen som har vært brukt i ukeblader siden tidenes å betegnes som utelukkende positiv? Det er jo et livsstilspress som utøves, gjennom et «perfekt» ytre, bare layouten er i seg selv et bevis på dette, hos de fleste ukeblader. Mon tro du egentlig ikke innser dette? Du skrev tross alt » , enda verre faktisk» som kommentar til hvordan ukeblader og Fotballfrue skriver. Eller kanhende det bare var en uheldig formulering. Uansett, enhver blogg, lik ethvert blad, som skriver og fordrer en viss livsstil, og gjør seg selv flid med å få seg selv og denne livsstilen til å virke «perfekt», vil måtte stå inne for et visst ansvar hva det å sette griller i hodet på andre gjelder. Disse mediene, og menneskene bak dem, gjør seg selv, per definisjon, til idoler. Og idoler følges.

    Når jeg ser nedover kommentarfeltet, så ser jeg at du kjemper en tapende kamp, og du motsier deg selv oftere enn du gjør enestående og solide argumenter. Jeg må si meg enig med det noen her har sagt, at du nok gjør deg disse meningene fordi du er hennes venn.

    • Trine Grung 20. juli 2012 at 17:12 - Reply

     En taper ved å gjøre denne debatten til en personsak. At jeg skriver en privat blogg om et tema så vil det automatisk ikke si at en skal godta personangrep. Hold deg til tema

   • LeSt 20. juli 2012 at 23:38 - Reply

    Når du skriver at det har vært skrevet «enda verre faktisk … i norske ukeblader bla-bla»; betyr det at du skjønner at «slik som Caroline blogger» er ille? Det er nemlig ingen ting annet du har skrevet som tyder på at du har forstått at det kan være ille. Eller har du bare vært litt forvirret og ikke husket at du er skyttergraven for det likegyldige, og dermed onde overfadiske kropps- og spisehysteriske fjaset?

   • klemetsen 23. juli 2012 at 20:33 - Reply

    Typisk norsk.. hahaha! Jeg ler meg ihjel av det du skriver! Topp underholdning! 🙂
    Det hadde vært SÅ moro med en debatt mellom deg + rosajentene dine mot resten av oss som har topplokket fylt av godsaker. Kunne blitt spennende og sett utfallet. Da kan du ikke gjemme deg bak skjermen.

  • M 20. juli 2012 at 18:06 - Reply

   Takk. For meg er det ikke tull at Carolines blogg er verre enn ukebladene. De påstår faktisk i mindre grad, og tar konstruktiv og rettelse bedre enn Caroline. De har også andre fokus enn Caroline. Og ja, som anorektiker føler jeg at jeg kan mene noe om dette.

  • Klemetsen 23. juli 2012 at 20:30 - Reply

   Trine Grungs blogg er jo som å delta på et sirkusshow.

   Hun kan jo ikke være lynende intelligent den dama. Kjenner jeg rødmer av innlegget hennes. Rett og slett grisepinlig.

   Jeg er også heldig enig med NN. Det er FLOTT at folk reagerer. Nydelig å se.
   Det føles så riktig! Tenk så mange intelligente debattister som ville snudd seg i grava hvis noen leste dette innlegget for de.

   Hold deg til det du driver med, Trine! Ehm… Ja, hva er det egentlig?
   Ta en utdannelse! Gå noen kurs! Legg ned siden din.
   Det vil bli ditt livs smarteste trekk.

   Lykke til 🙂

 3. ked 18. juli 2012 at 13:40 - Reply

  «Et godt ekspempel er når vi i Stryn sitter ved frokostbordet en søndagsmorgen og NRK sin morgennyhetssending kommer på radio. De neste fem minuttene dreide seg kun om vold, krig og drap. INGEN positive nyheter, kun ræl som vi IKKE hadde noe behov for. Hverken den rolige morgenstunden, ei heller i hverdagen. Det er greit mediene skal være en opplysningsorgan, men det har nå blitt mer en maktkamp om å ha de største oppslagene, være først i timen, få mest klikk etc etc. Jeg blir helt matt.
  Jeg er møkk lei av negative nyheter, forutsigbare tv programmer med platt innhold, tabloide saker, personforfølgelse av enkelte mennesker i mediene osv »

  Seriøst?! Hvis du hadde tenkt litt lengre enn din egen nesetipp, hadde du kanskje heller reflektert over andre mennesker som lever i krig, blir drept og torturert, heller enn å tenke «ånei, nå blir ikke frokosten min koselig», eventuelt SLÅ AV radioen. Du argumenterer for fotballfrue som er 14 år gammel jente som dilter etter «den kule» venninnen sin. Dessuten gir du nok deg selv litt vel høy status, i forhold til hva som er reelt. Veldig få bryr seg om hva du mener, jeg mener i hvertfall ikke at du er noen ekspert på sosiale medier.

  • Loola 18. juli 2012 at 13:58 - Reply

   Totalt enig. Det er ingen andre, Trine Grung, som gir deg så mye kudos som… deg selv. Beklager, men den trona du hevder du sitter på er en trone du selv har laget. Av bark og ved i tilfelle.

   • Stine 19. juli 2012 at 04:18 - Reply

    Men hvorfor i all verden er du inne på denne bloggen da? Og til og med kommenterer????

    • Loola 19. juli 2012 at 09:40 - Reply

     Nettopp derfor.

    • Halvor 19. juli 2012 at 09:55 - Reply

     Det er det som kalles å føre en åpen debatt.

 4. Ida 18. juli 2012 at 13:45 - Reply

  Du kan da virkelig ikke sammenligne at Dagbladet og VG skriver halvdårlige artikler om rosabloggere med at NRK sin nyhetssending inneholder mye krig, drap og sultkatastrofer? De sprer ikke frykt og uroligheter, de sprer nyheter og informasjon om hva som skjer utenfor lille, trygge Norge. Det er krig i verden, barn sulter i hjel på Afrikas horn, folk går amok med gevær på grillfest i Canada. Det er grusomt, men det er sannheten, det nyheter. Dersom du ikke vil høre om dette tidlig på morgenen så les heller lokalavisen, der er det stort sett historier om is, bringbær og jenter med lyse fletter. Nyheter man også kan ha godt av, i god blanding med det seriøse.

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 14:36 - Reply

   Den sendingen jeg refererte til var 90% saker fra trygge Norge. Vi skrudde av, gidder ikke å høre på

   • Trollsen 18. juli 2012 at 21:45 - Reply

    Da bør du heller bruke energien din på gjøre noe fornuftig for «trygge Norge» fremfor å putte hodet ditt ned i sanden

   • LeSt 18. juli 2012 at 22:55 - Reply

    Du er så lite konsekvent i argumentasjon og mening at det er komisk å lese hvordan du kaver når normale folk gir deg litt motstand. Du skrev «vold, krig og drap» i det første innlegget. Nå skriver du her «trygge Norge» uten hermetegn. Hvor mange sekunder har du tenkt på hvorfor du ikke orker å høre på radioen?

    Jeg tror alle som har lest det opprinnelige våset ditt, og de halvhjertede forsøkene dine på å forsvare det, skjønner at du ønsker å lage en tykk buffer av uvitenhet mellom hjernen din og samfunnet. Det være seg det norske eller verdenssamfunnet.

    Jeg har en venninne som tipser meg om disse bloggene dine når våset kommer godt over til grensen for det komiske. At det oftest skjer i feriene kan vel tyde på at ikke så mange mennesker med fornuften i behold tar seg tid til å følge dette til hverdags.

    Jeg er så utrolig delt på å lese gjennom dette. Det er skikkelig «guilty pleasure». Jeg føler meg svak som ikke finner bedre ting å more meg over. Vær så snill å slutt å eksponer deg så får jeg det ikke så vanskelig!

 5. gjjghjk 18. juli 2012 at 14:12 - Reply

  taper ansikt, ikke mister.

 6. Karen 18. juli 2012 at 14:26 - Reply

  Jeg er så absolutt for presse og nyttig informasjon. Og heldigvis er jeg oppegående nok til å vite hvilke medier jeg skal oppsøke for å få mine ulike behov dekket.
  At Dagbladet ikke liker Carolines blogg er en ting, men at de setter fokus på henne som person, hennes kropp… Det er bare sleipt!

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 14:42 - Reply

   Enig

   • Rosa Panter 18. juli 2012 at 19:28 - Reply

    Dette skjønner jeg ikke helt; bare for et par uker siden hadde Dagbladets magasin en pludre-bare-hyggelig-uten-brodd-pludre-pludre-artikkel om Fotballfrue. SÅ har avisen en kritisk artikkel. Synes jeg ser like mye krtiikk som hygge, så at dere to velger å bare se det negative slår vel egentlig mest tilbake på dere selv.

    Når det er sagt, mener jeg at en person som er på bloggtoppen, og som har skapt seg en jobb, inntekt og et «rosa-univers» med nettbutikk, produktprøver etc. basert på sin livsstil, innkjøp, kropp og trening faktisk må tåle kritiske kommentarer rundt det som nettopp er den profesjonelle siden av henne. En 14-åring med hobby-blogg er noe helt annet. Det er slett ikke sleip, så lenge det er slik hun velger å presentere seg profesjonelt i «magasinet» sitt, og da må man faktisk tåle at det blir satt fokus på det.

    Ellers kan man ikke sammenligne Elle, Henne etc med en slik blogg heller, siden en blogg i mye større grad har en dagbokform, og som gir inntrykk av at det er slik livet hennes er, i motsetning til magasiner som presenterer seg som mer «festversjonen» og kommer ut sjeldent i forhold.

    Og hvis det eneste argumentet du nå har er at «du har ikke lest bloggen skikkelig», så tar du skammelig feil. Jeg leser den daglig, bare for å få bekreftet det jeg mener, og blir trist av det – på hennes vegne – når man som en person godt oppi 20-årene er så avhengig av kommentarer som «ååå – så flink/fin/fantastisk du er», og skyter ned og modererer «kritikk»:

    • Trine Grung 18. juli 2012 at 19:31 - Reply

     Gidder du å lese den daglig for å få bekreftet akkurat det? Så rart…trenger vel ikke det!?

     • Rosa Panter 18. juli 2012 at 19:39

      Kan vel hende jeg synes det er interessant å lese allikevel? Du leser vel ting du også – bare for å utvide horisonten din – eller kanskje ikke?

 7. Mette 18. juli 2012 at 15:29 - Reply

  Dette innlegget ditt ble nesten litt latterlig Trine. Du kan da ikke mene at rosabloggerne, som er sponset og bruker enorme summer på seg selv, er gode forbilder for unge? Kall det hva du vil, men et magasin? et magasin som leses hver dag, over nye innkjøp, treningsøkter, kafe´besøk etc…hm, tror de fleste av leserne har en helt annen hverdag med lommepenger(!) skole, lekser og håndballtrening. Det blir et fryktelig stort gap, og helt umulig å leve opp til.. og det med nyhetene gidder jeg ikke engang kommentere!

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 16:08 - Reply

   Het det samme m ukebladene. Elle, Henne, KK m fler

 8. hobbyvimsa 18. juli 2012 at 15:32 - Reply

  Jeg har delt Trine:)

  Linda:)

  • Leif Pedersen 18. juli 2012 at 17:37 - Reply

   Ai, det hørtes vondt ut! To eller flere deler?

  • Eplefe 18. juli 2012 at 18:24 - Reply

   Det var bra noen tok ansvar og gjorde det. Det er nok til det beste i lengden.

 9. Ege Denne 18. juli 2012 at 15:58 - Reply

  Det er en grunn til at jeg har sluttet med å lese ukeblader og aviser, og kastet ut tv-en, da jeg bodde i Norge. Det er ett sånt mas om det ene og det andre. Om utseende, krig og sult. Det fører fokuset bort fra hva hver og en av oss kan gjøre i vår egen hverdag for å få ett godt liv.

  • Lene 19. juli 2012 at 15:39 - Reply

   Da var det nå merksnodig, Ege Denne, dersom dette er din mening, at du nylig publiserte en smiske-kommentar på Fotballfrues innlegg, i tillegg til at du i en debatt om fotballfruen benyttet anledningen til å rose din egen, jordnære blogg. Får en følelse av at du driver med litt egenreklame her? Du kan jo tipse dagbladet om bloggen din anonymt, kanskje det er DEG de skriver om neste gang, Denne?

 10. MVB 18. juli 2012 at 16:02 - Reply

  Selvutnevnt ekspert på sosiale medier og voksen, – jeg får det ikke til å passe med dine blogginnlegg eller din opptreden i media.

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 16:40 - Reply

   Det er nå synd. Vet du hvordan vi i Chills jobber?

   • MVB 18. juli 2012 at 16:57 - Reply

    Nei, faktisk veldig vanskelig å få tak på det utfra hjemmsiden deres……. Men språket ditt, skriveferdighetene, og ikke minst holdningene dine gjør at jeg heller ikke ønsker å bruke noe tid på det. Takk for meg !

    • Trine Grung 18. juli 2012 at 17:27 - Reply

     Det er nok litt av vitsen. Men på sosialemedier123.no kan du se mer. Takk for besøket

     • kalamities 18. juli 2012 at 18:32

      Morsomt. Å drive marketing er ganske snevert syn på «sosiale medier».

     • Trine Grung 18. juli 2012 at 18:36

      Det var nå ment litt som en spøk….og det funker alltid 🙂 SMIL

 11. Ole Busterud 18. juli 2012 at 16:39 - Reply

  Jeg kan nevne at Fotballfrue bloggen er den eneste kjendisbloggen som står på «svarte listen» for folk under psykiatrisk behandling. Så vel jeg synes den er overflatisk, men ekspertene som psykiaterne mener denne har en skadelig påvirkning. Men så har du aldri vært flink til å lytte til eksperter da Grung?

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 16:41 - Reply

   Den dagen disse ekspertene dine har lest bloggen hennes så skal jeg respektere det de sier

   • E 22. juli 2012 at 23:24 - Reply

    Hva er det med at hverken du eller Caroline klarer høre det faktum at anorektikere (som feks hun over som du har svart med «tull») blir påvirket av bloggen??! Når de sier det selv bør vel de høres på? Jeg gidder ikke engang begynne en diskusjon, lenge siden jeg ryddig og rent skrev saklig om hvordan visse blogger igjen og igjen blir dratt frem som et mål/trigger/påvirker osv. En ting å svare «ja det er synd at det kan bli brukt på denne måten, men til gjengjeld gjør det ikke det hos mange.» (eks). Men å si «nei.» «tull». osv. Det høres jo bare nokså naivt ut? Javisst ville jeg sagt! Akkurat som ukeblader! akkurat som buksestørrelsene til bikbok! Mange ting å ta av, men blogger som denne blir nok desverre satt i fokus hos en del med spiseforstyrrelser. Og, jeg har fulgt bloggen til ff i mange år. Og nei, jeg har ikke anoreksi. Men jeg velger nå å tro de som forteller at denne (og sikkert andre blogger) påvirker, når de det gjelder sier det.

    • Trine Grung 23. juli 2012 at 07:52 - Reply

     Så, hvordan skal da Caroline forholde seg til dette? Hvis det er et faktum? Det er lett å si «du er et problem Caroline» uten å komme med en konstruktiv løsning. I mitt hodet skrikes det da jantelov. Beklager det. Skal hun slutte å blogge da? Eller hva mener du?

     • klemetsen 23. juli 2012 at 20:39

      Helt greit for veldig mange om hun slutter med det.
      Hun tildeler behov til unge jenter som de ikke trenger.
      Hvis du selv har barn er du rimelig blind.

      Jantelov? Finnes den fortsatt? Den er i ferd med å bli tynnere og tynnere.
      Samfunnet blir amerikanisert, og du er stappfull av dobbeltmoral i tillegg til at du legger skyld på janteloven.
      TA DEG EI BOLLE. Like sakelig som «latterlig» kommentaren din.

     • E 24. juli 2012 at 00:47

      Jeg har da absolutt ikke ment Caroline har et problem. Tror på henne som sier hun ikke har det! Men å blånekte for at andre kan bli påvirket negativt blir for dumt når man vet hvordan medier påvirker. Jeg tror ikke jenten som kommenterte ovenfor her lyver når hun skriver at å klikke seg inn på bloggen er skadelig for henne. Ei heller tror jeg det er sunt for den 17åringen jeg kjenner som tapetserer rommet sitt med utskrevne bilder av ff, som fungerer som pro ana.

      Det er det faktum at ørten jenter bruker ff-bloggen som en mal/mål/trigger, som ff nekter å innrømme offentlig fordi hun selv er frisk, som er synd. Motebransjen legges ikke ned selv om noen påvirkes av de sylslanke modellene. Men jeg tror ikke man i motebransjen blånekter for at man kan påvirke andre.

      Nettopp det du trekker frem er garantert et dilemma for dere. Og hva gjør man når man vet man produserer en trigger? Det får bli opp til hver enkelt å bestemme. Jantelov? Nei værsågod, men ta nå til dere den tilbakemeldingen man får! Av de ordentlige ekspertene, de jentene som opplever det slik. Hadde ff sin blogg lagt ned, hadde jeg personlig kjedet meg to hakk mer daglig. Hadde hun offentlig sagt at «det er synd jeg påvirker slik, men det at mange bruker meg til inspo ifht trening/mote/bryllup/matlaging gjør at jeg veier godt mot vondt», hadde jeg doblet respekten for henne, og bloggeres forståelse av sin egen makt.

     • Trine Grung 24. juli 2012 at 07:49

      Men hadde hun sagt det, noe Caroline fort kunne gjort, så hadde det ikke forandret noen ting. Det er poenget mitt. Så hva skal en gjøre da?

     • E 24. juli 2012 at 15:35

      Dette ble for min del litt vekk fra poenget mitt. Jeg viste til de jentene som forteller om dette som får «nei, vi påvirker ikke» tilbake. Da jeg ikke har kunnskapen om blogg eller media, vil ikke jeg begynne å synse om hun skal vinkle bloggen annerledes (noe som ut fra en «utenfra» virker hundre prosent mulig) osv osv, ff har da mange kort å spille på! Men, det har jeg ikke kunnskap om konsekvensene for henne, media og blogg som levebrød. Jeg påpekte kun den lille delen av diskusjonen, om at den bunken jenter som påvirkes svært negativt av magebilder/løpelister/kostholdsoppskrifter som fort kan misbrukes til ketolyse, er et faktum. De jentene er der, og fortjener ikke kommentarer som «tull», eller «nei jeg påvirker ikke på den måten for jeg er ikke syk selv».

      Personlig synes jeg jo ff sin blogg er kjedeligere nå enn før, pga altfor mye mat og trening. Savner bryllup, bikkjer o.l i større grad. Ff som «salgsvare» solgte vel like bra før når feks bryllup var mye mer dominant enn treningen?

      Men ops, nå trør jeg ut i terreng jeg som sagt ikke har kunnskap om. Håper likevel du ser hva jeg mener kommentere, for jeg er absolutt ikke noe «ute etter» noen, men vil kalle en spade en spade, og håper at vi alle kan gjøre det. Mobbing av ff i media er jo mildt sagt tåpelig, og av ingen interesse for noen.

 12. nn 18. juli 2012 at 16:46 - Reply

  hmm

 13. Antidamen 18. juli 2012 at 17:19 - Reply

  Vold, krig og drap = «ræl som vi ikke hadde behov for». Er det mulig at en voksen dame skriver noe så utrolig dumt? Uff da, dumme krigen som ødela den fine morgenstunden deres! Fysjameg, altså.

 14. Kristina 18. juli 2012 at 17:27 - Reply

  Helt enig Trine! Jeg leser Caroline sin blogg hver dag, og jeg skal ærlig innrømme at det er ikke alt jeg er enig i, men jeg har da nok respekt til andre mennesker til å godta at vi har forskjellige meninger. Men at media til en hver tid skal gå til angrep på personen Caroline, og kroppen hennes syns jeg er helt forkastelig og respektløst!! Hadde hun hatt noen kilo for mye på kroppen, så hadde det blitt ramaskrik hvis media hadde hengt seg like mye opp i at hun er ‘utenfor’ ‘normalen’!! Og hvordan i pokker ser et normalt menneske ut?

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 17:32 - Reply

   Veldig enig- jeg finner det merkelig selv

   • klonka 23. juli 2012 at 20:58 - Reply

    da har du svært lite peiling på medier, frue

 15. Erik 18. juli 2012 at 17:35 - Reply

  Et velment tips fra meg: Hør på noe annet enn nyheter om morgenen hvis du har lyst til å leve i en boble uten «ræl» som vold, krig og drap. Og hvorfor tar du ikke heller initiativ til å starte et nyhetsmedium med positivt vinklede nyheter i stedet for å være så negativ og klage over mediene? Hvis du har rett i det du skriver kommer du til å gjøre suksess!

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 17:38 - Reply

   Det er heldigvis lov å mene at nyhetene har et fokus som jeg ikke er enig i. Mediene er negative og finner «ofrene » dine i hver sving….da må de vel tåle at vi som faktisk skal forholde oss til de ikke nødvendigvis setter pris på fokuset?

   • Erik 18. juli 2012 at 17:54 - Reply

    Jeg også er blant dem som forholder seg til nyhetene, og jeg er totalt uenig i det du skriver. Jeg er sikker på at de aller fleste med en viss interesse av å vite hva som foregår rundt seg også er uenig med deg. Derfor er det kanskje en bedre løsning om du heller dropper å høre på nyheter og heller hører på et program der man heier på folk som klarer ting.

    • Trine Grung 18. juli 2012 at 17:59 - Reply

     Jeg ser nyheter, leser nettaviser, og synes det er viktig å følge med. Det vil dermed ikke si at jeg synes det er matnyttig alt de serverer. Jeg synes det er i overkant mye krig, vold og elendighet, og er skikkelig lei av det. Med det mener jeg ikke at det tragiske som skjer i verden ikke skal dekkes….jeg sier at måten det dekkes på ikke er grei. Det er litt vel mye tabloidisering av andres elendighet

     • Chuck Snorris Royløk 20. juli 2012 at 14:04

      Ærlig talt. Er artiklene avisene skriver om rosabloggere som Fotballfrue matnyttige? Neppe. Er informasjon om hva som faktisk foregår ute i verden det? I aller høyeste grad. Hvis det er noe media burde kritiseres for, er det deres fokus på mennesker hvis bidrag til samfunnet ikke strekker seg lenger enn hva de har på seg. Hadde vært en interessant å se hvordan du hadde reagert om du faktisk fikk oppleve hvordan resten av verden opplever hverdagen.

     • Trine Grung 20. juli 2012 at 17:09

      Jeg skrev ikke at nyheter ikke skal dekkes. Temaet var hvordan de blir dekka.

     • Chuck Snorris Royløk 20. juli 2012 at 23:47

      Ja, huff, tenk at de presenterer nyhetene på en realistisk måte. Skulle virkelig ønske at de vanna det ut litt først.

     • Chuck Snorris Royløk 21. juli 2012 at 13:18

      Pen sletting av det tidligere innlegget mitt. Tyder på at du er et voksent menneske som helt klart står inne for det du skriver.

     • anti 23. juli 2012 at 20:50

      dekka med rosa sløyfer og glitter, kanskje?

     • Benedikte Svendsen 20. juli 2012 at 16:38

      Om nyhetene ikke skal degge krig, vold og elendighet hadde det jo bare vært Jan Thomas igjen som gir terningkast på kjoler. Skjerp deg, du kan virkelig ikke mene at det som skjer i verdens ikke skal dekkes. Ikke alt er blomster, gode lukter og blogging vet du. Du som liksom skal være voksen. Søstera mi på 13 er mer reflektert enn deg

     • kaizer 23. juli 2012 at 20:48

      SKJERP DEG. Det er flaut å lese!!
      Du burde slutte å blogge!! Eller avisa burde skrive om dette innlegget ditt og invitere til debatt. DET skulle jeg sett på!! Så kunne vi kanskje fått slutt på alt dette dritet. Folk er LEI blogging, fy søren, så LEI!!
      At du nærmest kaller deg blogger-dronningmoren er komisk, haha!
      Topp underholdning på en mandagskveld, men jeg kunne også vært foruten!
      HOT tips: Finn deg en ordentlig og VERDIG jobb. Begynn på et gamlehjem og se hvordan den verden er. Så får du litt mer jord under bena dine.

   • katarina 23. juli 2012 at 20:45 - Reply

    Du BRUKER mediene hver eneste dag. DU, Trine Grung, er med på dette racet.
    Nå må du bruke HJERNEN din og forstå dette en gang for alle.
    Enten er du med de, eller mot de. Du er med de så lenge de pleier ditt ego og det passer deg. Da må du akseptere de i motgang også, og ikke klage.

 16. Jølsrud 18. juli 2012 at 18:02 - Reply

  Enig i at mediene bør skjerpe seg. De burde bruke mer energi på å dekke nyheter, og mindre på å gi hjernedøde rosabloggere og andre «stjerner» oppmerksomhet. At du er mer opptatt av kakeoppskriftene til Fotballfrue enn av hva som faktisk foregår ute i verden er ikke gyldig grunn til å kritisere media, men det sier ett og annet om bobla du lever i.

 17. PowerToThePeople 18. juli 2012 at 18:21 - Reply

  HAdde sikkert vært mer oppløftende med en skikkelig kanon-nyhet om at Gucci hadde lansert ei ny veske, for eks grønn meg gule striper. Isoler deg på Stryn, du.

 18. nn 18. juli 2012 at 18:29 - Reply

  Jeg kan bare snakke for meg selv,men etter å ha hatt alvorlig anorexi i over 10 år,føler jeg at jeg vet hva jeg snakker om.Det er svært mange som blogger for tiden,og det er mange som skriver om mat,inntak,trening,kroppsfokus,etc.Og jeg har Aldri fått noe som helst positivt ut av noen av de bloggene,heller motsatt.De «perfekte bikinibildene» og «trendy» diettene,som lavkarbo,hjelper ikke de som er syke,ihvertfall ingen jeg vet om.Jeg vet også at det i den aktuelle boggen skrives om andre temaer,men som spiseforstyrret ,er det ikke det som får oppmerksomhet!Mange vil sikkert mene at det da bare er å la være å lese bloggene,men slik fungerer det ikke når man er syk.Det vet de som er syke og de som hjelper dem og behandlere.Vi vet dessverre så altfor godt at slike ting kan gjøre veien tilbake til livet enda lenger.I denne debatten har det kommet frem mange «forståsegpåere» som virker som de har fasiten.Dette stemmer godt overens med de erfaringer jeg har fått gjennom alle disse årene.Så mange som mener de vet hva som er best og hva som er rett og galt.Men de har aldri satt seg inn i hva det faktisk vil si å leve med denne sykdommen.Jeg synes det er helt feil at legfolk uten faglig kompetanse og relevant utdannelse og erfaring,kan konkludere med noe som helst i denne saken.Dette er et tema som er svært alvorlig og en sykdom som faktisk dessverre tar livet av flere hvert år. Hadde de som så tydelig mener at denne-og lignende blogger ikke er et problem,hatt spiseforstyrrelser tett innpå seg,tror-og håper jeg for pasientens skyld,at de hadde hatt helt andre meninger,standpunkter og en helt annen forståelse!!

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 18:35 - Reply

   Jeg håper inderlig at du ser lys i «tunnelen» og har det bedre i dag! Jeg har stor respekt for lidelsen, men er uenig i at bloggen til Caroline skaper alvorlige problemer for folk. Jeg kan rett og slett ikke se hvordan den skal det når hun blogger som hun gjør, men kanskje du kan fortelle meg hvilke type innlegg som skaper problemer? Jeg vil veldig gjerne høre det fra en som kanskje føler seg «truffet» . Tusen takk for kommentar!

   • nn 18. juli 2012 at 21:25 - Reply

    Kunnskap og ydmykhet er nøkkelord her.Det er selvfølgelig greit at man er uenige.Jeg har aldri krevd at noen skal forstå alt med denne sykdommen,men at man aksepterer at andre er annerledes og har andre erfaringer som danner deres ståsted,det mener jeg at man kan kreve.Jeg har full forståelse for at du og andre som ikke har kunnskap og erfaringer med spiseforstyrrelser helt kan forstå hva som skaper problemer i den bloggen,og andre blogger,(eller å forstå lidelsen generelt.)For det er absolutt ikke bare hennes blogg,og det finnes de som er verre.Noe av grunnen til at akkurat den er trukket frem,tror jeg ,er at den er den mest leste og den de fleste snakker om.Det er også skrevet her at ukeblader og TVserier er minst like ille.Dette er jeg uenig i.Grunnen til det,er at man ved en blogg kommer mye tettere på en person,man kan lettere identifisere seg med personen og føler vel nesten at man blir kjent med denne.Det gjør man ikke(ihvertfall ikke jeg og de jeg kjenner)ved et bilde i et magasin.Er man usikker på seg selv,og leser og ser bilder på en blogg,hvor det aller mest ser perfekt ut,kan man lett tenke at man ere mislykket.Så hvis bloggeren fronter og anbefaler f.eks lavkarbo,ja-da er det veldig lett å henge seg på det.Og det er ikke det rette for alle!Når man jobber med å komme seg ut av en slik sykdom,og prøver iherdig å følge en kostplan,og så ser at det til og med står på forsiden av en bok:»Oppskrifter UTEN SUKKER OG MEL»,ja da trekker man lett en konklusjon om at sukker og mel er fy-fy.Men det er ikke riktig for alle,heller ikke i mitt tilfelle.Det skaper mye usikkerhet og tvil.Det er ofte slike ting som ikke virker så åpenbare for andre enn de som er litt inni denne «verdenen» som forstår og lett kan se hva som er «farlig»i slike blogger.Det er vel derfor «vanlige» mennesker heller ikke ser problemet.Men det gjør de som er syke,og deres behandlere,og ofte nær famiie.Min mor har aldri lest en blogg,men vet at det er usunt for meg ved bare å kaste et blikk på en slik side.Jeg synes derfor man skal akseptere og lytte til det fagfolk sier, istedet for å avfeie det helt.Selv om du og andre ikke ser det samme som dem,betyr ikke det at de tar feil og at blogger ikke kan være skadelige..Det er vanskelig å forklare helt eksakt hva det er som er triggere,da dette også er forskjellig fra person til person,ihvertfall å forklare det for noen uten kunnskap om spiseforstyrrelser.Men jeg kan si at for meg er det såpass ødeleggende,at jeg har fått «bloggnekt» av mine behandlere,dette gjelder også den aktuelle bloggen (fotballfrue).Og jeg VET at jeg ikke er alene om det!Som sagt,dette er ikke den eneste bloggen,men er den mest leste og mest populære.Og en ting er jeg ihvertfall enig i :mediene har en jobb å gjøre med hva de trykker og hvordan ting fremstilles og hva som vektlegges,selv om vi kanskje tenker på ulike ting! Håper at alle videre kan akseptere at man er uenige,men at det ikke nødvendigvis betyr at man selv sitter på fasiten!!!Er man villige til å lytte,så kan man også kanskje lære noe!!

    • Anonym 19. juli 2012 at 18:04 - Reply

     Jeg hyller deg, «nn» , for kommentarene dine! Ydmykhet er noe mange som skriver om seg og sitt på nettet burde ha mer av. Når man jobber med/for mennesker kommer man ingen vei hvis man ikke har øynene åpne og er mottagelige for andres meninger og kunnskaper rundt emner man ikke er så stødig på selv. Jeg jobber som lærer og følger med i bloggverdenen for å ha oversikt over hva unge jenter og gutter snakker om når de diskuterer disse bloggene. Jeg er uten å overdrive SKREMT av hva de kan finne på mange av disse bloggene.

     Du virker utrolig oppegående og jeg ønsker deg all mulig lykke til videre i kampen mot spiseforstyrrelsene.

    • M 20. juli 2012 at 18:02 - Reply

     Jeg har alvorlig anoreksia. Så alvorlig at jeg på et tidspunkt fikk beskjed om at jeg neppe ville overleve. Det er 8 måneder siden, men jeg er fortsatt langt fra frisk. Det er min dette min ekspertise stammer fra.

     Kan du si du er enig når jeg forteller at blogger, og spesielt Caroline sin, virker ekstremt triggende på meg? At jeg blir sykere hver gang jeg går inn der? Sånn er det. Og sånn er det for mange av andre jeg har blitt kjent med det siste året. Det er fordi Karoline (og andre med henne) sier og mener ting om vekt, BMI, kosthold og trening som er direkte feil, men som passer spiseforestyrrelsen bedre enn det behandleren min gjør.

     Jeg har vært heldig. Jeg har god behandling, en fantastisk mann og en flott svigerfamilie som hjelper meg gjennom dette. Men det er det vondeste, farligste og tøffeste jeg og de nærmeste har opplevd noensinne. Betyr det at Karoline og andre med henne ikke bør skrive slik de gjør? Etisk sett synes jeg faktisk ja. Fordi dette er så mye verre enn man kan forestille seg.

     • nn 20. juli 2012 at 19:36

      Jeg er helt enig i det du skriver om triggere!Kjenner det dessverre så altfor godt igjen.Ingen som ikke er nært innpå denne sykdommer kan fullt ut forstå,noe man heller ikke kan forvente.Men det allikevel lov å ta hensyn og lytte til de som lider av dette!Nå er det slik at bloggerne og andre,og media,kan skrive stort sett hva de vil.Dessverre kan man vel si.Den som skriver aner ikke hvem som leser det eller hvordan det blir tolket og brukt.Dette gjeder også ukeblader og magasiner,men en blogg er mye mer personlig og dermed «farligere».For min del kunne en god del blogger gjerne blitt lagt ned,med det er det vel heller liten sjanse for.Mediebildet har endret seg de siste årene og jeg mener at det går i gal retning på mange områder.Man har selv ansvar for seg og sitt ,men det er også lov å bruke hodet,lytte til andres erfaringer og ta hensyn,for enkeltpersoner,for bloggere,for journalister og for media.Jeg har et håp og et ønske om at vi vil se en endring i en mer positiv retning etterhvert og håper slike debatter kan bidra til å vekke forståelse og gi kunnskap.
      Stå på videre!Godt at du har et bra apparat rundt deg! Lykke til videre!

     • olivia 23. juli 2012 at 20:41

      Hvorfor svarer ikke Trine på dette innlegget?
      Feige nek!

 19. Mira 18. juli 2012 at 18:42 - Reply

  Din 50 år gamle fjortis.

 20. Ile 18. juli 2012 at 19:46 - Reply

  Kjære medmennesker!
  Hva er det dere får dere til å skrive til andre? Leser kommentarene her og kommentarer på andre blogger som rett og slett et steinkasting mot andre mennesker. Selv om de er offentlige og ytrer sine meninger og mange har «perfekte» liv, gir det da ingen andre rett til å skulle kaste stein på dem. Hva slags samfunn er dette? Trine har skrevet et ærlig innlegg om hennes reaksjoner, hvilket mange her besvarer med å trakasere henne som person? Snakk om å forsøke bryte ned noen! At det er krig og elendighet i verden er noe vi alle vet og som vi må holde oss oppdatert på for å se verden slik den er, det er likevel ikke noe galt med å ønske fokusere på det positive i sitt eget liv og verden man lever i generelt. Det vil alltids finnes mennesker som blir påvirket av det de leser og ser på en negativ måte, slik fungerer persepsjon og vi kan aldri skåne alle for alt. Når man blir provosert og ikke inspirert av mennesker med såkalte «perfekte» liv, så ligger dessverre utfordringen hos den som blir provosert.
  Trist å lese at et menneske som Trine får så mye dritt! Helt greit å være uenig, men for all del ikke angrip andre mennesker, det er kun ondskap!
  Ile

  • Trine Grung 18. juli 2012 at 21:14 - Reply

   <3 Ile

   • LeSt 28. juli 2012 at 11:33 - Reply

    Ja, nå stokket det seg for dere. Jeg <3 en ørliten porsjon realitetsorientering, men det er jo tydelig at det ikke er noe som når inn.

  • LeSt 18. juli 2012 at 23:08 - Reply

   Slutt å tull. Det er Trine som begynner med projeksjonen av sin svart-hvit tenkning her. Det er hun som har hatt jobb i mediene, som selv mener hun er i posisjon til å påvirke, men som i førsteinnlegget er komisk åpen om sin enkle tenking: «Ja til overflateblogger (hvit), men jeg orker ikke normale nyheter (svart)».

   • Ile 19. juli 2012 at 11:47 - Reply

    Det er du som tolker det slik. Jeg for min del har flere ganger lest her at hun skriver at hun holder seg oppdatert på det som skjer i verden og at det også er en del av de virkeligheten vi lever i. Men jeg skal ikke sitte her å forsvare henne, det klarer hun fint selv, men jeg synes det er helt utenfor kanten og all oppførsel å gå på person på den måte det blir gjort her og andre steder. Heldigvis er det ikke ofte man snakker til hverandre på den måten utenfor nettet, men jeg synes også at det er synd at man tillater seg selv å angripe andre mennesker sånn på nettet.

    • Trine Grung 19. juli 2012 at 11:51 - Reply

     Takk Ile, og er helt enig med deg. Folk hopper fort i personangrep og holder seg ikke til saken. Veldig trist egentlig, men sånn har vel verden blitt. Evig negativ og lite konstruktiv i dialogsformen. Takk for kommentar 🙂

     • hei 20. juli 2012 at 01:04

      Lite konstruktiv? Nå har jeg lest gjennom alle kommentarene og her skjønner jeg virkelig ikke hva du mener. Nå har en mendge eksperter over lengre tid gått ut og sagt at bloggen (Merk: IKKE PERSONEN) fotballfrue er problematisk og kan være ett dårlig forbilde for unge jenter med tanke på kosthold, trening, selvtillit osv. I tillegg har det værrt mange jenter som selv lider av spiseforstyrrelser samt familie og venner som kommentere med at bloggen hennes bidrar negativt til deres evne til å takle sykdommen. Nå skal hun, samt du og, begynne å lytte til andre menneskers meninger og erfaringer? Selvom du selv ikke kan forstå hvordan bloggen hennes kan påvire negativt så betyr ikke det at du har rett i dine tanker. Lytt til menneskene rundt dere, spesielt når det gjelder temaer som dette hvor dere ikke er i en posisjon til å fullstendig forstå, da dere ikke lider av spiseforstyrrelser.

     • Bjørn 23. juli 2012 at 02:19

      Personangrep?? Kjære deg, det er jo gjennom personangrep at du har blitt et «kjent» navn. Du har spyttet ut dritt om andre mennesker i flere år… Men det er kanskje annerledes når det gjelder deg selv? Du ser ikke det alle andre ser, tydeligvis.

     • HenningBorg 23. juli 2012 at 20:59

      Evig negativ? Overhodet ikke. Men kritiske? JA. Det skulle bare mangle. Er du ikke det kan du likegjerne kaste deg inn i naivitetens flokk.
      Du har en elendig blogg, og blogger generelt er noe forbaskade ugress som har penetrert samfunnet vårt.
      Ën uting. Ser også at du har din datter i lære. Uff..

    • LeSt 20. juli 2012 at 00:23 - Reply

     Det er mulig at Trine, som du skriver, «skriver at hun holder seg oppdatert». Det er imidlertid ikke nødvendigvis slik at hun gjør det selv om hun skriver at hun gjør det. Men dette handler kanskje om at du tolker henne dit hen at hun holder seg oppdatert om verden? Men din tolkning trenger vel heller ikke være gyldig for flere enn deg og henne?

 21. Ole Irgens 18. juli 2012 at 20:25 - Reply

  Jeg synes du er grunn og lite innsiktsfull i din analyse. Du beklager deg over at media gir mye oppmerksomhet til fotballfrue-blogger og liknende, og samtidig har du en uklar argumentasjon om at det er media sin skyld at det skjer så mye fælt i verden.

  Det første først: Rosabloggere og fotballfruer og andre som synes det er viktig å blogge om interiør og mote og trening og sånn har, av grunner som fremstår som uforståelig for meg, funnet seg et marked. De får lesere og annonser og tjener penger, og dermed har de også innflytelse og påvirkningskraft. Da må de også finne seg i å bli satt kritisk søkelys på av andre medier. Som rådgiver innenfor sosiale medier kan du da ikke være overrasket over det?

  Har media skylden for alt det vonde og vanskelige i verden? Påstanden er nesten ikke verdt å bruke tid på, men jeg kan spille den tilbake til deg med motsatt fortegn: Har du tenkt på at mye av det som skjer i verden, og som kanskje oppfattes som vondt og vanskelig, skjer FORDI media dekker det? Hvordan hadde den arabiske våren sett ut, uten sosiale medier? Hvordan hadde revolusjonen i Libya gått for seg uten direktesendinger på de internasjonale nyhetskanalene?

  Og hvorfor har ikke befolkningen i Nord-Korea for lengst gjort opprør mot de gale diktatorene som styrer dem? Fordi de ikke har tilgang til andre medier enn de statskontrollerte, og har ingen mulighet til å formidle sine egne versjoner av det som skjer i landet deres hverken på twitter eller facebook, fordi de ikke har tilgang.

  Jeg er delvis enig med deg i at mediene av og til kunne fokusert litt annerledes, og kanskje prioritert litt flere gladsaker mellom alt alvoret. Men fri og bevare meg vel for å bli innhyllet i en rosa kokong av mote og interiør og matlaging og trening og sånn – men jeg kan da ikke tro at det er det du vil?

 22. John Færseth 18. juli 2012 at 21:04 - Reply

  Ja til mer postiv vinkling. Eksempel: «Terrorangrep på AUF sin sommerleir på Utøya. Flere hundre overlevde!»

 23. aljazeera 18. juli 2012 at 21:49 - Reply

  Jeg skjønner ikke helt hvordan du skal klare å forsvare denne fotballfruen fra kritikk om overflatisk innhold samtidig som du kritiserer mediebildet for å være platt og tabloid. Du får uansett ha lykke til med den talen.
  Du kritiserer de største avisene for deres «maktkamp om å ha de største oppslagene». Jeg vet ikke helt om du baserer denne kritikken på disse «negative nyhetene» du ikke liker å lese om; men jeg tror uansett at denne kampen om leserne kan føre meg seg strategier som forvrenger og korruperer innholdet. Grunnen til at aviser har ganske mye «negativt» innhold er antakeligvis fordi det skjer ganske mye negativt i verden, enten du vil høre om det eller ikke. Den sosiale prostitusjonen rosabloggere driver med på daglig basis gjør hvertfall ikke mediebildet noe bedre. Problemet med dagens mediebilde er en fordummende og egosentrisk kultur som oppdrar barn til bruke masse penger, være ukritiske ovenfor myndighetene, og livredde for å tenke selv.

 24. Julie 19. juli 2012 at 09:54 - Reply

  Kjære Trine! Hva SKJEDDE med alle negative kommentarer fra folkene her? Du er FLINK! Caroline er FLINK – og det tåler ikke folk! Who gives a shit om folk har utdannelse i psykologi osv når de ikke har evnen til å se lykken i et annet menneske?
  Syntes det er fint når andre er lykkelige og har det bra. Det heter empati!
  Stå på!

  • klarence 23. juli 2012 at 20:57 - Reply

   KJEMPEfint når man selv og andre er lykkelig. Det er jeg helt ENIG med i.
   Men for alt vi vet kan jenta være en ulykkelig liten bløtkake som maler over det hele.
   Dette vet du eller vi ingenting om.
   Empati….. haha.. liker sammenhengen du bruker ordet i. Tyder på innsikt.

 25. Gry bw 19. juli 2012 at 13:06 - Reply

  En mc Donald’s, eller cola reklame er da like helseskadelig. Herlighet, inspirasjon til et sunnere liv er bare bra

 26. TN 19. juli 2012 at 16:41 - Reply

  Som mor til en 12 år gammel jente bruker jeg en del tid på å forklare henne at mange av bloggene som eksisterer er overfladiske fremstillinger av en glorifisert hverdag hvor fokus er å ha det materielt sett bra og at utseende er viktig.

  For en 12 åring handler alt om å passe inn i gjengen, selv om jeg gjør det jeg kan for å overbevise henne om at hun er bra nok som hun er og ikke trenger all staffasjen for å passe inn.

  Det du skriver om nyhetsbildet synes jeg bare er trist.
  It is what it is. Det skjer mye jævlig i Norge og verden.
  Jeg vil heller at datteren min forholder seg til virkeligheten og ser nyheter, enn å følge med på blogger som er en fantasiverden hvor alle fremstiller livet sitt som perfekt.

  Å lese blogger som CBE sin, blir jeg bare trist av.
  Så da gjør jeg som du (desverre) gjør med nyhetene. Skrur det av.

  • Trine Grung 19. juli 2012 at 18:37 - Reply

   Min datter er elleve år og leser blogger hver dag. Jeg synes ikke de er verre enn hvilket som helst ukeblad, og i tillegg blir hun blir inspirerert av bloggene.
   Ikke inspirert til å bli som de, men mer et ønske om å få til noe selv. Hun ser forretningsmulighetene, og har kanskje en fordel der m meg som mor. Det er så mange muligheter med blogg og derfor kanskje bruke tid på å forklare de? Jeg vet ikke, men ser hva du mener til en viss grad

   • Benedikte Svendsen 20. juli 2012 at 16:33 - Reply

    Dattera di er 11 år, send a ut å lek istedenfor å sitte inne å lese blogger.

    • Trine Grung 20. juli 2012 at 17:08 - Reply

     Vel, datteren vår trener fem ganger i uken og har strenge regler hva datasitting angår. Kun en time for dag og det inkl tv

   • annehegeruud 23. juli 2012 at 20:43 - Reply

    11 år og ser forretningsmulighetene..?
    Kjære vene. Dette gjør vondt å lese.

    TA DEG SAMMEN. Dette fortjener du å høre. Fy søren.

   • anonym 7. august 2012 at 20:46 - Reply

    Jeg må si at jeg blir veldig skremt av dette du skriver. Ikke minst hvordan du svarer kommentarer. Jeg ville tro at med din erfaring gjennom media/sosiale medier så har du fått med deg hvor viktig det er med ydmykhet overfor mennesker. Er det sunt for en 11 åring å lese disse bloggene hver dag, tenke på forretningsmuligheter og trene 5 dager i uken samtidig bli fortalt at man ikke skal bry seg om hva som skjer rundt om i Norge eller verden- fordi det er noe ræl? Det er ikke rart verden er som den er når vi er så heldige i Norge som har trukket vinnerloddet- bruker våre ressurrser på å dyrke oss selv mer og dulle oss enda lengre inn-og ikke lære barna våre viktigheten med å bry oss og skape verden til et bedre sted. Jeg må si jeg syns det er en kjempeskummel utvikling å se hvor mange unge som leser disse bloggene. Jeg skulle ønske dere så deres påvirkningskraft og hvordan dere kunne benytte denne muligheten til å vise virkelige verdier- for barna våre- og for deres fremtid.

 27. Cherry 19. juli 2012 at 16:51 - Reply

  Bare innom for å si, Trine, du er dyktig og tøff! Klem til deg :o)

 28. B. 19. juli 2012 at 18:34 - Reply

  Synes det er litt fascinerende at du som driver et medierelatert firma og omtaler deg selv som medievant virkelig kan være så naiv at du tror at mediebildet noen gang kommer til å forandre seg. Og i hvertfall at det kommer til å skje en endring ved at vi deler dette blogginnlegget..

  • Trine Grung 20. juli 2012 at 17:13 - Reply

   Jeg skriver ikke at jeg tror JEG kan ha noen innvirkning, men det er lov å mene om det. Heldigvis

   • klaraklok 23. juli 2012 at 20:52 - Reply

    Men kjære deg, Trine, ikke vær så innbilsk.
    Vedkommende over skriver ikke at DU skal kunne ha noen innvirkning, men at mediebildet generelt ikke kommer til og forandres.
    At du skal forandre det? hahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahah

 29. Eline 19. juli 2012 at 20:20 - Reply

  Hei Trine!

  Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg vet, at om du ikke hadde kjent Caroline- Så hadde du slaktet henne- akkurat slik som du slakter alt annet. Du tror jo virkelig at dine meninger settes høyest, og tror virkelig at du kan si hva som er rett og gale, hva som er bra og dårlig.

  Du burde gjerne tenke litt lenger, Trine.

  Jeg leser Carolines blogg, og har ingenting i mot den- tvert i mot. Men det at du skal kunne fortelle mediaverden hvordan den fungerer? Måtte du tro om igjen, og ta deg en bolle.

 30. Kim Tore Sandar 19. juli 2012 at 21:58 - Reply

  Når du er en offentlig person sånn som Hun er må hun tåle at 8 av 10 saker er negativ,

  • Trine Grung 20. juli 2012 at 17:10 - Reply

   Ja vet du hva, da synes jeg du skal prøve selv. Kanskje en kan si at hun tildels har valgt det selv, det vil dermed ikke si at det automatisk er greit at det er slik!

   • madelen 23. juli 2012 at 20:54 - Reply

    Tildels har valgt det selv?
    Fader, har du et problem med å ordlegge deg riktig eller er du rett og slett dum?
    Unnskyld meg, men en må få lov til å lure.
    Enten har hun valgt det selv, eller ikke. Regner ikke med at noen har truget henne inn i denne møkkaverdenen eller, men det skal sannelig sies at hun har ei som sikkert pusher henne i «riktig» retning.
    Dette har hun valgt selv, dette må hun ta konsekvenser av, på godt og vondt.
    Tåler hun det ikke- da må hun gi seg. Sånn fungerer det.

 31. Anne 21. juli 2012 at 19:53 - Reply

  Du virker som en flott og sunn dame, men jeg forstår ikke at du ikke kan se at fotball frue bloggen kan være et problem for enkelte. Dette er en blogg hvor den som blogger har et unormalt forhold, nærmest en besettelse på eget utseende og trening. Ser du ikke det?. Det handler ikke om at man er kritisk til at alt virker perfekt i hennes liv. Det er godt mulig at hun har det fantastisk, men hun driver et beinhard trenings regime og er veldig opptatt av hva hun spiser. Det er bra å trene og spise usunt, men sånn som hun driver er jo sykelig. Hun sier at alle kvinner skal være fornøyd med kroppen sin. samtidig kritiserer hun de som er overvektige. Se på de siste bildet hvor hun står i en sort jumpsuit. Ser du ikke hvor tynn hun er?. Hun sier selv at hun ikke har gått opp et gram på flere år, det viser hvor kontroll hun har på sin egen vekt. Hun er helt sikkert en flott jente, men virker som hun lever i en boble hvor fokus på sitt eget utseende og være i str o er altoppslukende. Det er skremmende og unge jenter kan bli veldig påvirket av dette. på grunn av de ser opp til henne og hennes «perfekte» liv.

 32. Anita 23. juli 2012 at 18:03 - Reply

  Jeg er enig i at denne behandlingen av Caroline Berg Eriksen er drøy, men det er like vel mye jeg er uenig med henne om. Hun påstår hun ikke er en del av det presset media legger på unge jenter. OK, hun har ikke gjort noe galt, hun er sunn, sprek og effektiv. Like vel ER det faktisk slike ting som påvirker spesielt tenåringsjenter. Selve snakket om trening og kosthold er det som påvirker, selve bildene av pene, «perfekte» jenter er det som påvirker. Det spiller ingen rolle om snakket er om en sunn livsstil, eller at bildene er tatt på treningssenter. Det er bare alt fokuset på det generelt som skaper presset. Og det er dette Berg Eriksen ikke forstår. Jeg skulle ønske hun kunne være litt mer folkelig, kanskje inkludere noen tullebilder eller bilder med ekte smil oftere enn bilder hvor hun poserer og viser frem de fylte leppene sine. Selv om kvaliteten på både blogg og bilder er blitt bedre siden starten var hun en så mye søtere, morsommere og naturlig jente da. Nå fremstår hun gjerne veldig voksen, og hun har absolutt fått utrettet mye i livet til tross for sin unge alder, men det skinner ofte igjennom at hun fortsatt er litt «umoden» i måten hun svarer leserne sine på. Jeg liker bloggen hennes godt, skulle bare ønske hun så dette med at hun også er en del av de som skaper kroppsfokus og at hun ikke var så overfladisk på bloggen sin. Og at selv om lesere er uhøflige og frekke kunne hun heve seg over det og ikke senke seg ned på deres nivå.

 33. Klemetsen 23. juli 2012 at 20:19 - Reply

  Kjære Trine Grung aka blogger-mamma: Har du røyka sokkene dine??
  Du skriver at det er om å gjøre og få mest klikk for disse nyhetsmediene? Kom ikke her å si at du ikke er opptatt av at folk klikker seg inn på bloggen din. Du følger garantert med på den daglige eller ukentlige trafikken på siden din.Du er en dobbeltmoralist som f! At media gir oss behov vi ikke trenger- det er jeg enig i! At fotballfrue og andre bloggere også gir oss behov vi ikke trenger- det er sant.
  Nå må du ta til deg kritikken du får. Du må prøve og forstå hvorfor folk kommer med disse reaksjonene. NEI, du er ikke i ferd med å starte en debatt om emne- Du er i ferd med å drite deg SKIKKELIG ut!

 34. Helle 27. juli 2012 at 13:55 - Reply

  «Denne «såkalte» eksperten»……. Wiki om vedkommendes bakgrunn: «I 1982 ble han uteksaminert som lege ved Universitetet i Oslo. Han tok deretter utdannelse som spesialist innen psykiatri. Han jobber som privatpraktiserende psykoterapeut, professor i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Lillehammer, overlege i deltid ved Ullevål Universitetssykehus og psykiater for toppidrettsutøvere for Norges Olympiske Komité. Han forsker dessuten på spiseforstyrrelser og har skrevet både lærebøker, selvhjelpsbøker og behandlingsveiledere knyttet til dette temaet.» Nei, jeg er sikker på at du og Fotballfruen har større kunnskap om hva som er skadelig og et problem for unge jenter. Dere er jo tross alt bloggere, helsekosteksperter, mediedronninger, forretningskvinner osv…… Jeg blir så flau. PS: Jeg er sikker på at han har lært seg å lese, analysere og vite hva han uttaler seg om – kanskje i større grad enn dere?

 35. Helena 28. juli 2012 at 00:07 - Reply

  Nå syntes jeg folk er slemme her. Greit nok at dere sier deres meninger, men en del har kommentert unødvendige og spydige kommentarer. Jeg er selv ungdom og leser bloggen til både Trine og Fotballfrue daglig. Det er ikke å legge skjul på at bloggere har stor påvirkningskraft, men det kan jo også være positivt? Dere snakker om at hun har en negativ påvirkning på spesielt unge, men har dere tenkt på hvor mye hun også er til inspirasjon for oss? Selv inspirerer hun meg til å leve et sunt liv, og det er jo bare bra! Hvis dere tar dere litt tid til å lese igjennom en del av kommentarene på bloggen hennes, vil dere se at hun er en stor inspirasjonskilde for mange, ikke bare for meg. Jeg syntes hun får alt for mye hets i forhold til hva hun fortjener å få. Har det egentlig vært en eneste sak om henne i media som har vært positiv? Det har ihvertfall ikke jeg sett… Jeg har absolutt ingen perfekt kropp for å si det sånn, men det er dermed ikke sagt at jeg utvikler spiseforstyrrelser eller andre sykdommer fordi Caroline inspirerer meg til å leve et sunnere og friskere liv? Hun har laget innlegg som tar opp temaer som går på dette med selvtillit, kropp og utseende, og det er vanvittig bra!
  Caroline gjør en god jobb, og det gjør Trine også! Stå på!
  – Helena, 16 år

 36. Michael 28. juli 2012 at 01:01 - Reply

  Trine, du er helt fantastisk! Jeg kunne også ønske at jeg hørte en positiv ting da jeg skrudde på radioen, bare EN positiv ting hadde holdt! Det gjør en så utrolig mer glad! Jeg er enig i at det er viktig å høre om hvordan verden er, og de forferdelige tingene som skjer rundt om i verden, men FAKTISK skjer det masse positivt også! Som vi dessverre aldri får høre om. Det eneste positive vi får høre MYE om er hvem som vinner fotballkampene, og det er ganske mange her i landet som ikke interesserer seg for fotball, så MEDIER vær så snill å tilpass dere til samfunn med mange forskjellige mennesker! Vi trenger positiv informasjon for å være positive til ting også, ikke sant? 🙂
  Stå på – Trine!!!

 37. Espen 8. august 2012 at 08:00 - Reply

  Åpenbart lever mennesker i flere virkeligheter og det er mye krig og elendighet i verden. Dersom andre menneskers urettferdighet og nød ødelegger søndagskaffen deres foreslår jeg at dere driter i å høre på nyhetene. Ellers så kan man skrive hva man vil!

 38. Eileen 27. desember 2014 at 09:34 - Reply

  Men altså, man ber ikke butikkene slutte selge øl fordi noen er alkoholiker. Man ber ikke dermed en blogger slutte selge en livsstil fordi noen har anoreksi. Folk må ta ansvar selv og ikke skyve det over på andre.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits