Verdens beste Gulrotsuppe

Jeg blir inspirert av, men og litt irritert på Eivind Hellstrøm. Han gnåler om dette «fra bunnen» greiene hele tiden og gjør noe med både samvittigheten og matlagingen min. Jeg VET ting bør lages fra bunnen, men jeg utfordrer Hellstrøm å gjennomføre dette med to aktive barn i en travel hverdag! Joda, jeg har sett han hjelper trengende i tv-programmet sitt , men samtidig skal det litt til å gjennomføre det i hverdagen.

Mat fra bunnen av med mye grønnsaker er noe som ganen min liker godt. Spesiellt når jeg kommer over så enkle retter som denne i dag. Denne gulrotsuppen er den beste jeg noen gang har smakt. Virkelig. Og den tok kun 25 minutter å lage, eller kanskje 30. Den var veldig mektig og tirret smaksløkene til både store og små i heimen. Sønnen synes den var litt kremete så neste gang bytter jeg kanskje ut fløten med melk. Men det er bedre med fløte enn melk, synes jeg.

Her er oppskriften ihvertfall:

 • 10 økologiske gulrøtter
 • 2 ss smør
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss revet ingefær
 • 4 dl kyllingbuljong (min er fra helsekosten)
 • 4 dl fløte/melk
 • 1/2 sitron
 • 1 appelsin

Først skreller du gulrøttene, kutter de i grove biter. Finhakk hvitløken. Ha dette sammen med smøret i en gryte og surr dette på middels varme i noen minutter.

Tilsett revet ingefær, buljong og fløte/melk. Kok opp og la det koke tiul gulrøttene er møre.

Jeg brukte stavmikser for å kutte det hele opp til en jevn suppe. Smak deretter til sitron og appelsinsaft. NAM!! Det smakte himmelsk!

20121030-172708.jpg

DEL GJERNE INNLEGGET PÅ DIN FACEBOOK; TUSEN TAKK!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2012-10-30T17:32:14+00:00 30. oktober, 2012|Categories: MIN BLOGG|16 Comments

16 Kommentarer

 1. Truls Grung 1. november 2012 at 14:37 - Reply

  Minner om at broren din har 3 unger, og lager ‘fra bunnen’ av HVER dag. Plans are nothinig; Planning is everything. Dwight D. Eisenhower.

 2. Truls Grung 1. november 2012 at 14:43 - Reply

  Og bruker du 20 sekunder ekstra på å kutte gulrøttene i veldig mye mindre biter, så koker de på 1/5 av tiden…..siden du likevel skal kjøre den til jevn suppe med stavmikseren. Bare som et tips liksom, så har du den ferdig på 15 minutter inkl. kutting av råvarer….

  • Trine Grung 3. november 2012 at 11:20 - Reply

   Du er nå morsom brutter 😉 Tusen takk for tipset

 3. Me 3. november 2012 at 00:54 - Reply

  Artig bror du har 😉 Denne suppen så iallefall veldig god ut så jeg har skrevet den ned og skal prøve den imorgen. Nå har ikke jeg stavmikser (ja, det går ann!) så jeg får håpa det fungerer som vanlig suppe også. Skal kutte veldig smått da 🙂

 4. Gullet 17. februar 2013 at 10:16 - Reply

  Blir søndagssuppe her i dag:)

 5. Geir svendgård-roe 9. september 2013 at 18:34 - Reply

  Utrolig god suppe. Perfekt å ha reste kjøtt oppi 😉

 6. Bjørg Nina Andersen Lia 7. desember 2013 at 21:04 - Reply

  Heisann!
  Jeg prøver suppa i morra. Har massevis av gulrøtter i kjøleskapet pga dårlig planlegging av innkjøp – pluss uventa, men veldig hyggelig besøk av svigerdatter, sønn og barnebarn. Da er Verdens beste gulrotsuppe redningen og fint å servere, godt og sunt!
  Har lenka fra mtt blogginnlegg til ditt!

 7. Ellen-M 12. desember 2013 at 17:04 - Reply

  Lagde denne suppen idag, ble veldig fornøyd:D!

 8. Anniken 31. mars 2014 at 20:30 - Reply

  Jeg har laget denne suppen flere ganger før og synes den er veldig god. Nå har jeg fått tips om å erstatte fløten med kokosmelk, så det skal jeg prøve i morgen!

 9. Berit 21. august 2014 at 09:28 - Reply

  Hvor mange personer blir mett av denne oppskriften??

 10. Fjompenisse 25. september 2014 at 19:26 - Reply

  Prøv med koriander i også, det løfter den noen hakk! Og kokosmelk er bra, trolig mindre mektig.

 11. Sarah 26. januar 2015 at 22:11 - Reply

  Hei,

  Holder på å lage denne nå, men når suppa koker opp dannet det seg et hvitt tykt lag på toppen. Er det fordi melken er dårlig? Eller skal set være sån?
  Mvh Sarah

  • Trine Grung 1. februar 2015 at 09:54 - Reply

   Jeg aner faktisk ikke…skjedde ikke hos meg….

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits