Verdens beste Gulrotsuppe

Jeg blir inspirert av, men og litt irritert på Eivind Hellstrøm. Han gnåler om dette «fra bunnen» greiene hele tiden og gjør noe med både samvittigheten og matlagingen min. Jeg VET ting bør lages fra bunnen, men jeg utfordrer Hellstrøm å gjennomføre dette med to aktive barn i en travel hverdag! Joda, jeg har sett han hjelper trengende i tv-programmet sitt , men samtidig skal det litt til å gjennomføre det i hverdagen.

Mat fra bunnen av med mye grønnsaker er noe som ganen min liker godt. Spesiellt når jeg kommer over så enkle retter som denne i dag. Denne gulrotsuppen er den beste jeg noen gang har smakt. Virkelig. Og den tok kun 25 minutter å lage, eller kanskje 30. Den var veldig mektig og tirret smaksløkene til både store og små i heimen. Sønnen synes den var litt kremete så neste gang bytter jeg kanskje ut fløten med melk. Men det er bedre med fløte enn melk, synes jeg.

Her er oppskriften ihvertfall:

  • 10 økologiske gulrøtter
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 dl kyllingbuljong (min er fra helsekosten)
  • 4 dl fløte/melk
  • 1/2 sitron
  • 1 appelsin

Først skreller du gulrøttene, kutter de i grove biter. Finhakk hvitløken. Ha dette sammen med smøret i en gryte og surr dette på middels varme i noen minutter.

Tilsett revet ingefær, buljong og fløte/melk. Kok opp og la det koke tiul gulrøttene er møre.

Jeg brukte stavmikser for å kutte det hele opp til en jevn suppe. Smak deretter til sitron og appelsinsaft. NAM!! Det smakte himmelsk!

20121030-172708.jpg

DEL GJERNE INNLEGGET PÅ DIN FACEBOOK; TUSEN TAKK!

By | 2012-10-30T17:32:14+00:00 30. oktober, 2012|Categories: MIN BLOGG|16 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits