Helsikens kredittkort

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Jeg er stor fan av TV3 programmet «Luksusfellen». Jeg liker konsepter hvor tv-gigantene hjelper folk og dette med økonomiproblemer er noe alle kan relatere seg til. De fleste har gått igjennom faser i livet hvor økonomien ikke strekker til og tyr til midler som kanskje langsiktig er ufattelig lite lønnsomme. Kredittkort er en slik løsning.

Jeg leser en artikkel på VG i dag hvor kredittkortene IGJEN får svi og jeg skjønner hvorfor. Studentene, som allerede er satt i en posisjon hvor de lever på et stramt budsjett, får kredittkortene kastet etter seg og skaper egentlig mer problemer enn gode økonomiske løsninger.

Forbrukerrådet har undersøkt norske banker. Flere banker, deriblant Fokus Bank (nå Danske Bank) og Nordlandsbanken tilbyr studentpakker med obligatorisk kredittkort. Jeg blir ganske provosert!

 Kredittkort er noe bankene tjener innihelvete mye penger på og MANGE mennesker lures i denne fellen hvor de handler mye på kreditt og venter et par måneder med å betale. Det er ikke fare for de som betaler regningen. Faren oppstår når folk handler over evne og bruker kredittkort som en trøstepute i en grå hverdag hvor litt ekstra fine ting lyser den opp. De handler og handler og tenker ikke på regningen som kommer med en rente herfra til helvete.

Jada, kredittkort kan brukes til mange ting og sikkert greit for de som har styr på tingene. Men det viser seg i dagens materialistiske samfunn at flere og flere havner i denne såkalte «luksusfellen» og da må bankene ta ansvar og gjøre noen grep. Bankene våre er styrtrike og leier inn George Clooney for at de vi skal bruke akkurat den banken enda mer. HALLO!!!

Akkurat hva bankene skal gjøre går utover mine evner, men samfunnsansvar har de! Kanskje det må gis noen kriterier for å faktisk få kredittkort veien videre? Det er helt tydelig at å kaste de etter oss samfunnsborgere funker heller dårlig. Jeg klippet bedriftskredittkortet i to den dagen det kom i postkassen. Ikke fordi jeg ikke bruker kort fornuftig, men fordi jeg liker å bruke penger jeg har, ikke penger som jeg «låner» som egentlig koster meg veldig dyrt. Det er meg.

Har du vært i Luksusfellen? Synes du bankene bør ta et større ansvar?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2013-08-20T20:17:00+00:00 16. november, 2012|Categories: YTRINGER|7 Comments

7 Kommentarer

 1. Margareth 16. november 2012 at 08:49 - Reply

  Hei! 🙂
  Har blogawards vært, eller er den flyttet? Ser den skulle være 2-4 november 2012… men har ikke hørt/sett noe? Lurer!

 2. Atle Iversen 16. november 2012 at 16:32 - Reply

  Det er lov å klippe i stykker kredittkortet når man kommer hjem. Man MÅ jo ikke bruke det, selv om det er med i den obligatoriske pakken.

  • Atle Iversen 16. november 2012 at 16:33 - Reply

   Utover det er jeg helt enig i at kredittkort fører til at det blir større forskjeller mellom de som tar gode og mindre gode beslutninger (rik og fattig, marshmallowstesten o.l)

 3. Katrine 17. november 2012 at 21:05 - Reply

  Synes hver enkelt burde ta ansvar selv! Er selv student og bruker alltid kredittkortet mitt til å bestille reiser og selvfølgelig til alt jeg bestiller på nett. Mange positive sider med kredittkort, så lenge det brukes riktig!

 4. Anna 19. november 2012 at 15:00 - Reply

  Den siste reklamen med George Clooney er jo en oppfordring til å opprette sparekonto, da men… Det er jo ikke akkurat et hyklersk eller dårlig råd å gi.

 5. Gran Canaria 21. november 2012 at 23:24 - Reply

  Bankene er sleipe og folk flest er grådige… Synd men sant

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits