Så er jaget igang. Finne gavene under juletreet er ikke nok lenger, det må lages de flotteste gavekalendere for at ungene våre skal bli fornøyd. Pisspreik!
Er vi i ferd med å miste det julen faktisk handler om? Og nå med kalenderen som teller ned til jul like så?

Rekk opp en hånd de som tror at ungene våre blir mindre materialistiske ved at vi foreldre dyrker det materialistiske enda mer? Like så de som tror ungene MÅ ha en slik kalender for at julen skal ringes inn på en «skikkelig» måte!?

Ikke bare legger dette enda mer press på oss mødre som må gjennomføre dette, men det skaper og en forventning hos barna. Det blir tema på skolen, det gjelder å få de fineste tingene, og ballen er igang. Hva slags samfunn er vi i ferd m å bli? Et samfunn der fokuset i julen kun handler om gavene og ikke det å være sammen? Familietid er vel viktigst?

Jeg heier på å telle ned til jul. La ungene få et budsjett og fikse det selv. Eller så bør vi kanskje gå tilbake til appelsinen? En MÅ ikke bruke mye penger på dette for at ungene skal ha det bra! Flere som blir provosert?

Del gjerne på Facebook, Twitter eller der du leker på nettet!

Beste forslaget kom på Facebook i dag:

Mette Haugland Flaen : 

I flere år har jeg laget denne julekalenderen til barna, med STOR suksess.
Barna åpner en «luke«, der står beskrevet en ledetråd til hvor «pakken« er. For eksempel: « du finner dagens luke et sted hvor vi oppbevarer mat, og hvor det er kaldt…..
Eller de leker «tampen brenner « for å finne dagens luke. Ungene er alltid spendt på dagens ledetråd, og det er gøy å se hvordan de løser oppgaven. I år får ungene lapp hvor det står at dagen «luke« ikke er hjemme, men befinner seg hos noen med hund i et hvitt hus osv. osv. ….ungene blir sendt til naboen!! 
På lappen står det at vi skal ut å hogge juletre- kanskje naboen blir med ?( Har god nabo – og hun er varslet ha ha )
Pakkene er altså byttet ut med «opplevelser« eller aktiviteter. De mest populære er «filmkveld med popcorn (hjemme i stua- med hele familien samlet), eller overnattingsbesøk (planlagt etter når dette passer) Eller hva med: ut i granskauen tur « på kvelden med lommelykt? Ungene vet også at jeg har puttet inn: «vask rommet ditt eller servere mamma og pappa frokost « 
Det er i grunn ikke spesielle «happenings» i kalenderen, men likevel en hit.
Det tar noe planleggings tid, utover det er dette kun kos og hygge for alle_ ANBEFALES
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.