Klokken som arbeidsverktøy

Det er ingen hemmelighet for faste blogglesere at jeg engasjeres og distraheres lett. Jeg elsker å brenne for mange ulike saker, men i tillegg til KROPP 2013, er STRUKTUR og konkrete planer et av mine mål. Jeg skal ha fokus på en ting av gangen og ferdigstille dem. IKKE la meg forstyrres av mobiler, nye mails, Facebook, Twitter og andre elementer som gjør at jobben ikke blir gjort.

Dette er faktisk et av de bedre tipsene jeg noen gang har fått! Følg med nå og del innlegget om du likte tipset:

autumn-clock-cute-and-fun-denbora-erlojua-fall-Favim.com-40852_large

BRUK KLOKKEN!

Mine arbeidsøkter skal se slik ut fremover:

 1. Starte dagen med å lage en plan over gjøremål som skal gjøres denne dagen
 2. Nummere de etter viktighetsgrad 1, 2 og 3
 3. Sjekke mail, Facebook og andre sosiale medier i 15 minutter
 4. Sette klokken på alarm, jobbe effektivt med Prosjekt 1 i 50 min, UTEN FORSTYRRELSER
 5. 15 min pause inkl sjekk mail og SoMe, pluss en runde i huset eller ute
 6. Ny arbeidsøkt i 5o min med Prosjekt 1, eller nå 2 om 1 er ferdig
 7. 30 minutters pause, inkl te/kaffe evnt mat
 8. Feire mellom hver økt hvor flink jeg er som endelig har struktur
 9. Forsette å stille klokken resten av dagen for å få tingene gjort

For meg har dagene her hos min coach Gry betydd mye. Jeg har fått en arbeidsplan, en struktur og et klart mål. Jeg slet med selv å sette strukturen selvom målet var ganske klart for veien videre. Dagene mine hvor jeg har hjemmekontor har en tendens til å skli ut og jeg lar meg fort distrahere av det ene eller det andre. Med dette verktøyet MÅ jeg skjerpe meg og det trengte jeg å bli fortalt.

Jeg skal forklare mer om dette målet jeg jobber med snart, men nå var det måten å komme til målet som var fokuset…..STRUKTUR! En kan lære noe som dette og velge om en trenger det i sin hverdag, men jeg vet dette er viktig for meg og jeg skal gjennomføre det hver dag. Det aller viktigste er å starte dagen med en plan som og inkluderer trening for min del. En kan ikke bare leve etter en kalender og klokke hele tiden, men jammen hjelper det i perioder!

Ha en herlig dag og lærte du noe av innlegget så del det gjerne med dine.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:04:56+00:00 31. januar, 2013|Categories: PERSONLIG|9 Comments

9 Kommentarer

 1. Karianne 31. januar 2013 at 09:54 - Reply

  He he, likte spesielt punkt 8 🙂

  • Trine Grung 31. januar 2013 at 22:55 - Reply

   Hehe Karianne, det er viktig å feire seg selv da!

 2. Beate 31. januar 2013 at 20:14 - Reply

  Dette hørtes helt supert ut! Tror jammen meg jeg skal teste ut dette selv.

 3. Farquhar 31. januar 2013 at 23:45 - Reply

  Genialt! Ser så enkelt ut når det står skrevet sort på hvitt, men erfaring tilsier at det ofte ikke er så enkelt i praksis. Så dette skal uten tvil prøves ut!
  Har etterhvert blitt fast leser av bloggen din. Og en stor del av sjarmen er at du er så ivrig, spontan og idefylt.
  Gleder meg til fortsettelsen 🙂

  • Trine Grung 1. februar 2013 at 05:45 - Reply

   Takk! Bloggen er til inspirasjon, motivasjon og underholdning. Og rett fra hjertet. Kjekt du ser det. Gleder meg og til forsettelsen for det skjer alltid mye 😀

 4. Mina Fagerli 4. februar 2013 at 15:44 - Reply

  Hei Trine!
  Jeg begynte å følge bloggen din for kort tid siden og liker den veldig godt!
  Jeg er selvstendig næringsdrivende, driver med gårdsturisme, og sliter ofte med å strukturere hverdagen min på hjemmekontoret. I dag har jeg prøvd ut dine gode råd for struktur med klokken som hjelp, og det var så motiverende da det fungerte, så tusen takk for et veldig godt råd! Det jeg glemte i dag var å heie på meg selv for jeg ble så ivrig! He he. I morgen skal jeg bli enda flinkere til å klappe meg selv på skulderen. Lykke til med dine mål og prosjekter for 2013, du er en flott inspirasjon! :o)

  • Trine Grung 4. februar 2013 at 20:38 - Reply

   Så flott! Jeg bruker det hver dag og passer på å lufte meg en fem min hver time

 5. Mia 13. februar 2013 at 19:27 - Reply

  Prøver å innarbeide meg en slik rutine du har, men det er ikke lett! Men NÅ skal jeg ta tak, ikke mer facebook og blogg på en hel time:) Er ivrig leser av bloggen din, men ikke like flink til å kommentere. Du skriver om mye bra temaer, stå på!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits