BESTE ekteskapsrådene, fra en mann!

Jeg kom over en sak på Facebook i dag. Den ble oppdaget fordi flere av mine venner hadde likt den og handlet om en mann sin skilsmisse som var i ferd med å ferdigstilles. Dette hadde satt noen tanker i sving og ikke minst anger for ting som kanskje burde vært gjort. Tanker om hva som hadde gått galt, tanker om hva han kunne gjort anderledes, hvorfor han mistet kvinnen han elsket og hvordan han ønsket genuint å minne menn på en del viktige ting.

Jeg ble så rørt at jeg oversatte det til norsk og deler det med deg. DETTE var gode råd. Som kvinne likte jeg alle, så kjære menn, husk dette: WHEN MOM IS HAPPY, EVERYBODY IS HAPPY! Min fremtidige make skal lese dette innlegget FØR vi legger ut på livets vei sammen! ENIG?

1) Aldri slutt med frierier ovenfor kvinnen. Aldri slutt med dating. ALDRI ta en kvinnen for gitt. Når du spurte henne om å gifte seg med deg, lovte du å være den mannen som ta vare på hennes hjerte og  beskytte det. Dette er den viktigste og helligste skatt du noensinne vil bli betrodd. Hun valgte DEG. Aldri glem det, og aldri bli lat i din kjærlighet til henne.

2) Beskytt ditt eget hjerte. Akkurat som du forpliktet til å være beskytter av hjertet hennes, må du vokte ditt eget med samme årvåkenhet. Elsk deg selv fullt ut, elsk verden åpenlyst, men la det være en spesiell plass i hjertet ditt for din kone. Hold denne plassen alltid klar til å motta henne og invitere henne inn, og nekt å la noen eller noe annet inn der.

3) Bli forelsket om og om og om igjen. Du vil hele tiden endre deg. Du er ikke den samme personen du var da du giftet deg, og om fem år vil du ikke være den samme personen du er i dag. Endring vil komme, og dere må re-velge hverandre hver dag. Hun MÅ ikke å bo hos deg, og hvis du ikke tar vare på hjertet hennes, kan hun gi det hjertet til noen andre eller stenge deg helt ute, og du kan aldri være i stand til å få det tilbake. Alltid kjempe for å vinne hennes kjærlighet akkurat som du gjorde da du var på frierføtter til henne.

4) ALLTID se det beste i henne. Fokusere bare på det du elsker. Hva du fokuserer på vil da are bli bedre. Hvis du fokuserer på det som irriterer deg, alt du ser er grunner til å bli avlyttet. Hvis du fokuserer på hva du liker, kan du ikke unngå å bli fortært av enda mer kjærlighet. Fokus på det positive og du vil uten tvil se at du er den heldigste mannen på jorden har denne kvinnen som din kone.

5) Det er ikke din jobb å endre eller fikse henne … din jobb er å elske henne som hun er, uten forventninger til hennes stadig skiftninger. Og hvis hun endrer seg, elsk den hun blir, om det er det du ønsket eller ikke.

6) TA FULLT ANSVAR for dine egne følelser: Det er ikke din kones jobb å gjøre deg lykkelig, og hun kan ikke gjøre deg trist. Du er ansvarlig for å finne din egen lykke, og gjennom dette vil din glede smitte over i ditt forhold og din kjærlighet.

7) ALDRI KLANDRE din kone hvis du blir frustrert eller sint på henne. De er dine følelser og ditt ansvar. Når du føler disse følelsene bruk tid på å forstå hva det er inni deg som ber om å bli helbredet. Du ble tiltrukket av denne kvinnen fordi hun var den personen best egnet til å utløse alle dine barndoms sår på den mest smertefulle måten slik at du kan helbrede dem … når du helbreder deg selv, vil du se at de ikke ikke var utløst av henne, og du vil lure på hvorfor du noen gang trodde dette.

8) Tillate kvinnen å bare være. Når hun er trist eller opprørt, er det ikke din jobb å fikse det, er det din jobb å holde henne og la henne vite at det er ok. La henne vite at du hører henne, og at hun er viktig og at du er den pilaren som hun alltid kan lene seg til. Ikke kjør avgårde når hun er opprørt. Vær sterkt tilstede og la henne vite at du ikke kommer til å gå noe sted. Lytt til hva hun egentlig sier bak ordene og følelser.

9) vær dum … ikke ta deg selv så jævla seriøst. Le. Og få henne til å le. Latter gjør alt annet enklere.

10) FYLL hennes sjel hver eneste dag … lære hennes kjærlighetspråk og de spesifikke måter som gjør at hun føler seg viktig og validert og kjær. Be henne om å lage en liste over 10 ting som gjør at hun føler seg elsket og husk disse tingene og gjøre det til en prioritet hver dag for å få henne til å føle deg som en dronning.

20130717-194724.jpg

11) være til stede. Gi henne ikke bare tid, men ditt fokus, oppmerksomhet og din sjel. Gjøre hva det tar å tømme hodet slik at når du er sammen med henne at du er fullt med henne. Behandle henne som du ville din mest verdifulle klient. Hun er.

12) Vær villig til å ta henne seksuelt. Bær henne bort i kraft av ditt maskuline nærvær, konsumer henne og sluk henne med styrken din, og treng inn i henne til de dypeste nivåer av sjelen hennes. 

13) Ikke vær en IDIOT …. Og ikke vær redd for å være en heller. Du vil gjøre feil og så vil hun. Prøv å ikke gjøre for stor av feil, og lære av de du gjør. Du er ikke ment å være perfekt, bare prøv å ikke være for dum.

14) GI HENNE ROM … Kvinnen er så flinke til å gi og gi, og noen ganger hun trenger å bli minnet på å ta seg tid til å pleie seg selv. Fortell henne å ta tid for seg selv, spesielt etter at dere har fått barn. Hun trenger denne plassen til å fornye og få re-sentrert seg selv.

15) være sårbar … alt må ikke være på stell. Være villig til å dele din frykt og følelser, og vær rask til å erkjenne dine feil.

16) ha full åpenhet om alt. Hvis du ønsker å ha tillit må du være villig til å dele alt … Spesielt de tingene du ikke ønsker å dele. Det krever mot å fullt ut elske, å fullt ut åpne hjertet ditt og la henne slippe inn når du hun ikke vil like det hun finner … En del av det motet er å tillate henne å elske deg helt, din mørke så vel som lyse sider. 

17) aldri slutte å vokse SAMMEN … I den stillestående dam raser malaria, i den flytende strømmen er alt frisk og kjølig. Finne felles mål, drømmer og visjoner å jobbe mot.

18) Ikke bekymre deg for penger. Penger er et spill, finn måter å arbeide sammen som et team for å vinne spillet. Det hjelper aldri når lagkamerater kjemper. 

19) TILGI UMIDDELBART og fokusere på fremtiden i stedet for å bære vekt fra fortiden. Ikke la din historie holde deg som gissel. Tilgivelse er FRIHET. Skjær ankeret løs og alltid velge kjærlighet.

20) Velg alltid KJÆRLIGHET. Til slutt, er dette den eneste råd du trenger. Hvis dette er det styrende prinsipp der alle valgene er regulert, er det ingenting som vil true lykke i ditt ekteskap. Kjærlighet vil alltid tåle.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:03:24+00:00 25. august, 2013|Categories: PERSONLIG|13 Comments

13 Kommentarer

 1. Eve 25. august 2013 at 23:36 - Reply

  Ærlig talt – dette er det mest banale jeg har lest noen gang. Er det virkelig noen som tror at dette er skrevet av en mann??? OK, la oss si at det er det… da tviler jeg sterkt på at han noen gang vil få et langvarig forhold igjen. Vis meg den kvinnen som til de grader vil bli satt på en pidestall og dyrket av en mann som fullstendig har utslettet seg selv, som skal «jatte» med deg uansett hva du gjør, sier og føler. Hvor lang tid vil det gå før du begynner å utnytte denne overgivenheten fra MANNEN ved din side, bli slem og ikke minst dritt lei av denne fullstendige overgivelsen?
  Dessuten – en elendig oversettelse fra engelsk til norsk, Google-verktøyet er ikke bra. Kanskje essensen her ble «Lost in translation» Joda, så denne på FB – regnet med at det var en morsom spøk.

  • Trine Grung 25. august 2013 at 23:58 - Reply

   Saken har blitt omtalt i mange nyhetssaker og er ekte. beklager dårlig oversettelse, ville den skulle være nesten ordrett fra opprinnelig tekst

  • Lutlei 17. mai 2014 at 19:04 - Reply

   Jeg tror ikke at det er meningen at mann og kvinne skal bo sammen, jeg! Menn tenker med det mellom
   bena mens kvinner vil snakke. Har vært samboer i over 20 år og han har ikke sagt et kvekk. Hvorfor så lenge da? Jeg hadde en idé at det ville bli bedre med åra. Pft! Har en mann som kverulerer når han er misfornøyd og tar ikke ansvar for sone gjerninger. Kunne ikke få mindre lyst å fortsette. Så nå håper jeg at han rett og slett går. Har bestemt at jeg blir her hos barna. Bryr meg katta om sure menn!

 2. Marianne 26. august 2013 at 01:46 - Reply

  Hadde en mann kommet med en slik liste til meg, hadde jeg ikke klart å ta ham alvorlig. Og jeg ville aldri selv presentert dette for en partner. Noe så svulstig, pompøst og selvutslettende.

  Dårlig oversettelse gjør det hele enda rarere.

  Min partner ønsker jeg bidrar med respekt, humor, omsorg, ærlighet og innsatsvilje. Kort og godt, enkelt og greit.

 3. Annette 26. august 2013 at 08:49 - Reply

  Jeg har vanskelig for å tro at dette virkelig er skrevet av en mann…? 😉

  • Trine Grung 26. august 2013 at 08:49 - Reply

   Klikk på linken øverst så ser du hvor saken opprinnelig kommer fra

 4. Katarina 26. august 2013 at 10:21 - Reply

  He he…dette er nok ikke skrevet av en Hedmarking iallfall:)

 5. Gunnar Solbrekke Ingebrigtsen 26. august 2013 at 18:02 - Reply

  Hvor er gjensidigheten og respekten for både mann og kvinne henne her?
  Mulig jeg er en dum mann…men dette kan ikke jeg ha levd med i ett forhold.

  Skal ikke dette gjelde begge veier??

 6. Therese 3. september 2013 at 21:30 - Reply

  Dette BURDE kunne vært skrevet av en mann!
  Hvorfor ikke?
  Men har forbedringspotensial på alle områder.
  Kvinnens rolle er det nok fokus på

 7. Ingrid 4. september 2013 at 17:40 - Reply

  Gunnar S Ingebrigtsen, det er ingenting her som sier at dette ikke skal være gjensidig! Poenget med disse rådene er vel kanskje å sette tankene i sving, snarere enn å være ment som en ensidig rettesnor! Det er sunt å ha den andre i fokus! Ig jeg er veldig heldig som har en sånn mann!! <3 Og ja, det går begge veier her, vi har det samme fokus på hverandre og fellesskapet, og det fungerer alldeles utmerket!! 🙂

 8. Linda 6. september 2013 at 12:28 - Reply

  Spiller vell ingen rolle om det er skrevet av en mann eller ikke, syns det var en generell grei påminnelse til begge kjønn. Kanskje ikke alt, men ta nå med dere det dere syntes var greit eller dropp det.

 9. Cathrine Løvaas 23. september 2013 at 23:42 - Reply

  Har en mann som har satt liknende tanker ut i live. Det gjør også meg til et bedre menneske.

  Man må være i stand til å «oversette» disse ordene til det de betyr i praksis. Det kan ikke læres, sannsynligvis bare erfares. Men hvis det irriterer så voldsomt så får meningen her åpenbart en type ressonans og akkurat her er det man skal gå inn å se på hva man kan forandre med seg selv. Hva betyr det feks å ta ansvar for egne følelser og hva kan det endre?

  For dem som ikke har skjønt det, disse levereglene gjelder for kvinner også.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits