Be om hjelp?

Jeg er ikke god på overskriften. Be om hjelp. Jeg tenker at jeg like gjerne kan finne svar på det jeg ønsker selv, uten å måtte være til bry for andre. Har du det sånn? De fleste av oss står på i hverdagen, gir gass i våre ulike jobber/hverdagssyssler, og når vi står fast, noe alle naturlig tidvis gjør, så får vi kanskje følelsen av å virke «små» og «uvitende» hvis vi ber om hjelp?

Jeg gjør ihvertfall det. Føler meg til bry og tenker : dette bør jeg fikse selv.

MEN. Noen ganger MÅ vi som  mennesker senke garden og faktisk be «naboen» om hjelp. Vi kan ikke mestre alt uansett om vi i hodene våre tror det. Igjen må jeg bruke meg selv som ekspempel, for jeg aner jo ikke hvor du er i forhold til dette temaet?

trinegrung ordtak om hjelp

Forrige uke var jeg sliten. Helt på felgen. Jeg blir så engasjert i det jeg holder på meg og jobber på stort sett hele dagen/kvelden. Ihvertfall når ungene ikke er hos meg, da tar jobben mye tid. Jeg kjente at energien sakte men sikkert ebbet ut og dette er typisk for meg når jeg tar på meg litt mer enn det jeg har godt av.

Hva måtte jeg gjøre? Legge meg på soafen noen dager, senke pulsen, se hull i Netflix, ha fokus på Trine og egentid, ikke jobbe så mye og le litt med gode venner. Dette var alle ingredienser sist helg og måtte til. Jeg tok på meg for mye og ble usikker på om hva jeg holdt på med. Jeg hater når den usikkerheten kommer snikende. Og hvorfor gjør den det?

Fordi jeg mister oversikten, det blir for mange løse tråder og for mange ting på en gang. Trine har ikke godt av det og mister da fokus. Fokus er ALFA OMEGA som gründer.

20130829-185615.jpg

Heldigvis strakk jeg ut en hånd og spurte coachen min, Gry Sinding, om hjelp. Takk Gry, og resten av jentene i Mastermindgjengen min. Jeg glemte dere et øyeblikk, og note to self: ikke gjør det igjen. Alle mennesker trenger støttespillere, spesiellt når en jobber som gründer, og heldigvis har jeg Mastermindjentene min. Og gjengen i Synlighet på nett, de som har tatt Bloggkurset mitt. De er og viktige støttespillere når tingene hoper seg opp, for dette er vel noe alle gründere kjenner på tidvis? Eller tar jeg helt feil?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2013-09-04T14:00:29+00:00 4. september, 2013|Categories: DIGITAL KOMMUNIKASJON, MIN BLOGG|16 Comments

16 Kommentarer

 1. Vigdis 4. september 2013 at 14:15 - Reply

  Klem

 2. Kristin Skj. 4. september 2013 at 14:33 - Reply

  Nope, du tar absolutt ikke feil! Jeg føler meg noen ganger helt handlingslammet når jeg har tatt på meg for mye. Da er det så utrolig deilig å ha ett nettverk av «likesinnede» rundt meg som heier og gir meg energien og gutsen tilbake. Det er så viktig å ta seg tid til en timeout midt i sånne perioder. Klem 🙂

 3. Anne Brenneng 4. september 2013 at 14:35 - Reply

  WORD!!
  Kunne ikke sagt det bedre selv, og er SÅ glad for at du kaster inn håndkle, og venner deg til å be om pyttelitt hjelp du også Trine. Når vi senker guarden og våger å ta imot litt backup fra andre blir vi sterkere, og alt går så mye lettere. Du er strålende på å hjelpe andre, og løfte opp og frem – også de som ikke engang har rukket å be deg om hjelp 🙂 Derfor superviktig å kunne be om en håndsrekning selv også inniblandt, for vi vil jo så gjerne få oppleve gleden av å kunne gi deg litt tilbake vet du- og du unner oss vel det ?..LØV YAH!

  • Trine Grung 4. september 2013 at 23:14 - Reply

   Back at ya Anne…digger samtaler m deg for de gir meg noe til ettertanke. Takk for deg

 4. Nina 4. september 2013 at 15:06 - Reply

  Det er alt for lett å glemme. Og samtidig glemmer vi at vi er gode nok og er akkurat der vi skal være som Gry sider. Noen ganger løser til og med du problemet selv, nesten ut av intet, om du bare ber om hjelp:)

  <3 u

  • Trine Grung 4. september 2013 at 23:15 - Reply

   Word honey…gleder meg til se deg trylle hihi

 5. Karina 4. september 2013 at 15:30 - Reply

  Jeg har vært fryktelig dårlig på å spørre om hjelp , men øver og øver, det hjelper stort at du deler 🙂 ønsker deg masse ny energi 🙂

  • Trine Grung 4. september 2013 at 23:16 - Reply

   TAKK! Nå gleder jeg meg bare til å sette meg i bilen og farte halve landet for å besøke deg og nyte NATUR!!! DET blir det bra blogging av det!

 6. Gry 4. september 2013 at 15:31 - Reply

  Kjære Trine – det er et must å be om hjelp om vi skal hjelpe andre. Helt nødvendig. Det er mer smertefult å be om hjelp, enn å hjelpe! Og skal man bygge en business på å hjelpe andre må man forstå at det er en utfordring å få hjelp.

  Heier på deg og BE mer om hjelp – Hjelp enda mer –
  Når vi er der for hverandre blir det rett og slett en bedre verden.
  Klemmer din vei, gry

  • Trine Grung 4. september 2013 at 23:16 - Reply

   KLemmer din vei. Vårt samarbeid slutter nok aldri, du blir aldri kvitt meg det vil bare oppstå i nye former <3

 7. Janne 4. september 2013 at 18:47 - Reply

  Turbo Trine. Du er ett levende menneske og det viser du gang på gang. Alle ønsker å bli sett, hørt og akseptert, fint du har en heia .gjeng, som er med på dine opp og nedturer. Trine det handler om å leve!!! Stol på deg selv , for du er unik

  • Trine Grung 4. september 2013 at 23:17 - Reply

   Takk Janne, er det ikke godt vi lever!! Heier på de so m gjør det i alle ledd, men og innser at nå må en roe ned 🙂

 8. Trine 5. september 2013 at 23:14 - Reply

  Hei Trine.

  Kjempefin blogg du har. Kom over den når jeg googlet rosacea, og ble veldig glad når jeg oppdaget at du hadde skrevet en del om det. Fint at du deler dine erfaringer med andre.

  Har endel spørsmål, først om hudpleie-serien Mario Brandscu, som jeg også fikk lyst å prøve etter å ha lest bloggen din. Forsto det slik at du er veldig fornøyd med den.

  Jeg har psoriasis/seborre og rosacea. Så jeg er altså veldig plaget med fet hud i tillegg til plagene rosaceaen gir.

  Ser at de pleieproduktene fra MB som du bruker, er for sensitiv/tørr hud, så da går jeg ut ifra at du er plaget med tørr hud..?

  Tenker at jeg kanskje burde velge produkter for fet hud, for det ser ikke ut som om det finnes både for sensitiv og fet hud i ett, de er under forskjellige katagorier. Noen erfaringer rundt det..?

  Lurer på hva du bruker for å fjerne sminke, mascara og mineralpudder..? Cream soap..? eller make-up remover (ser ikke den på bildet)..?

  Leser også at du, akkurat som jeg, blir verre av å være ute i solen, så lurer på om du tåler solarium, ettersom du er veldig brun på flere bilder..? Har ikke selv turt å prøve, da jeg er redd for at rosaceaen blir verre.

  Her ble det mange spørsmål, så veldig takknemlig for svar:-)

  Hilsen Trine

 9. Azel 4. januar 2014 at 18:50 - Reply

  Love this article thank you for the irmonfation. I have a Virgo stellium (including Sun conjunct Pluto) that was hammered by the transits of Pluto in Sagittarius, Uranus in Pisces, and Saturn in Virgo. It was long and difficult but I made it through. I learned a tremendous amount, especially regarding personal power. I can already feel the things you wrote about even though my stellium is in the mid to late degrees of Virgo.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits