Er virkelig menn så enkle?

Jeg har en bekjent som har mange sterke meninger om kvinner og menn og måten vi kommuniserer oss i mellom. Vi satt over en kaffe og diskuterte dette heftig og jeg utfordret han til å blogge om emnet. Han mener vi kvinner ikke forstår hvor enkle menn faktisk er og hvor lite som skal til for at hverdagen ble bedre for alle parter.

Jeg skal ikke si min mening om emnet, men lar deg diskutere det i kommentarfeltet. Dette er sterk kost. Er det vi kvinner som krever for mye? Bør vi rett og slett endre måten vi kommuniserer på? Her er En enkel mann sitt bidrag i debatten:

La oss menn få lov til å være enkle!

 

Jeg har lenge forstått at kvinner ikke har forutsetninger for å forstå menn. Kvinner forstår stort sett ikke hva menn liker. Kvinner forstår heller ikke hva menn ikke-liker. Kvinner forstår ikke under noen omstendighet bakgrunnen for menns liker og ikke-liker.

Kvinner evner rett og slett ikke å tenke så enkelt og like frem som det en mann med største selvfølgelighet klarer. Dere kan beklageligvis ikke få innsikt i denne enkelheten, for dere klarer ikke å høre en mann ferdig før dere blir sint på ham. Resultat, han vil aldri dele egen enkelhet med en kvinne. Aller minst den som står ham nærmest.

Kvinner skal her få litt innsikt i mannens hjerne. For at dere skal få utfordret dere selv, så lar vi arenaen være en strippeklubb.

Strippeklubb

Menn kan gå på strippeklubb. Det er til og med mange som gjør det. Enkelte gjør det regelmessig. Hva er det som foregår i en manns hjerne når han velger å benytte virkelige penger på å se en kvinne kle av seg? Han vet at han ikke får lov til å ta på henne. Han vet også at det er totalt uaktuelt for henne å ligge med ham. Dette er i utgangspunktet så dumt at det kan sammenlignes med at Freia selger bilder av Melkesjokolade over internett. Ingen ville betalt for det. Eller, hvor mange ville betalt for å få lov til å lukte på en Cola?

Mannen går på strippeklubb nettopp fordi han ikke vurderer situasjonen utover selve strippingen. Han vil se en deilig kvinne kle av seg. Dette er han villig til å betale for fordi det selges øl (eller annen alkohol) der, stripperinnen oser av seksualitet, hun gnir seg gjerne inn til mannens underliv og hun får ham til å føle seg attraktiv. I løpet av kvelden får han ståpikk. I mange tilfeller er denne etterlengtet. Riktigere, omstendighetene rundt hans nyvunnede ståpikk er etterlengtet.

051111

Stripperinnen kommuniserer svært enkelt. Hun sier ”dersom du kjøper en flaske champagne, så sitter jeg her sammen med deg”. Tusen kroner er ikke veldig mye penger når du ser hva mannen får tilbake. Han får se på og snakke med damen han nettopp har sett både puppene og musen til. Hun snakker i tillegg ertende med ham. Mannen er på dette tidspunktet sikker på at kvinnen kan være i stand til å gjøre et unntak for nettopp ham. Mannen er sikker på at han KAN få denne kvinnen til sengs. Så langt er det i mannens øyne akkurat det samme som skjer på en nattklubb. Forskjell, på en strippeklubb sitter kvinnen svært lettkledd. Prismessig er det altså liten forskjell mellom klubb og strippeklubb.

Alle de spørsmål som du, kvinne, sitter med akkurat nå må legges bort. Det forstyrrer deg, og det gjør deg i ustand til å forstå mannen. Den mannen som nettopp er beskrevet har ikke tenkt noe annet eller mer enn det som er å lese ovenfor.

Kvelden ender med at mannen går glad og fornøyd fra strippeklubben, alene. Han har brukt ca. 8.000 kroner. Hver krone var etter mannens vurdering vel anvendt. At danseren ikke ble med, det er ren bonus. Da slipper jeg alt styret, tenker han. Nå kan han heller gå hjem og ta seg en runk.

Glad og kåt

Glad og kåt kommer mannen hjem. Han vil ikke vekke sin kone. Da vanker det kjeft, og runkeplanen vil garantert gå i vasken. Mannen er stille som en mus, han får lettet på pungtrykket sitt og han legger seg. Fortsatt, kjære kvinne, ikke still spørsmål.

For kun 8.000 kroner har han fått se og snakke med en grisedeilig kvinne. (Mannen er den første til å innrømme overfor vennene sine at hun ikke var pen. Hun var deilig!) Hun har gnidd rumpen sin inntil underlivet hans, kjørt silikonpuppene opp mot nese og øyne og hun har hele tiden unngått vanskelige spørsmål. I tillegg, han har fått servert alkohol.

Dere kvinner har vanskelig for å forstå dette, men ingen andre steder i hele verden kan mannen få så mye for så lite. Han har fått være seg selv en hel kveld, i all sin enkelhet.

Alternativet, tenker dere, er at han hadde fortalt om drømmene sine hjemme. Noen av dere vil kanskje reflektere over følgende: Hvis min mann hadde brukt 8.000 kroner på meg, på en kveld, så hadde han fått det mye bedre enn på en strippebar. Feil!

 1. Ingen mann våger å fortelle hva han egentlig ønsker til en kvinne. Han får kjeft.
 2. Dere ville aldri tillatt bruk av 8.000 kroner.
 3. Dere stiller for mange spørsmål. Dere kvinner tenker ikke over det, men det kommer alltid et spørsmål. Kan vi ikke heller kjøpe den vinen som koster 459 kroner? Går det greit at jeg ikke tar på meg hofteholdere i kveld? (De strammer, sier du kanskje.) Tror du barna har det greit hos farmor? Kan du love å bli med meg hjem senest klokken 02:00?

Mannen er så enkel å forstå at dere kvinner ikke evner å se det. Dere stiller vanskelige spørsmål der dette er totalt bortkastet. Ett spørsmål holder, ett eneste spørsmål. Dersom du som kvinne stiller mannen din dette ene spørsmålet (regelmessig), så er faren for at nettopp din mann bruker penger på stippebar totalt eliminert.

Spørsmålet lyder: Kan jeg få lov til å ta på meg mitt mest sexy antrekk i kveld, også lager vi mat og åpner en del vinflasker (eller øl?), for så å avslutte med at du knuller meg akkurat så lenge du har lyst til – der du har lyst – uten at vi trenger å snakke noe om hva det ene eller andre egentlig betyr?

Provosert

Dersom du stiller dette spørsmålet til din mann så må du ikke skuffe ham. Gjør akkurat det dere er blitt enige om. Ikke mer, ikke mindre. Hva med mine lyster, tenker du kanskje? Kjør på! Fortell hva du har lyst til! På dette tidspunktet, når du står med din nakne rumpe fremfor ham, vil ingenting gjøre din mann gladere (og kåtere) enn at du forteller hva du vil. Gjør det enkelt. Fortell mannen hva han skal gjøre. Et eksempel kan være at du sier ”kjør pikken din hardt inni meg, slå meg på rumpa. Slå meg!”. Liker du ikke dette, så si det som du liker. Husk bare at det må være enkelt å forstå, og det må ikke fremsettes som et spørsmål.

Du må gjerne bli provosert eller sint over det du nettopp har lest. Det hjelper deg imidlertid ikke det grann. Alle menn er selvsagt ikke slik som beskrevet. Bare de aller fleste.

Til sist, og dette er viktig. Ikke reduser mannens generelle og herlige enkelhet ved å stille moralske spørsmål knyttet til stripping! Alle er enige om det ikke er spesielt bra at menn utnytter kvinner som stripper. Vi menn er likevel så enkle at vi klarer å se at det ikke er styggere enn at dere kjøper klær fra H&M, kremer fra Clinique eller velger å dra til feriedestinasjoner hvor de hotellansatte åpenbart er grovt underbetalt. Der kan dere til og med klage på at regningen er høy, eller dere kan begynne å tyte over at mannen gir for mye tips.

Vennlig hilsen En enkel mann

Hva syntes du? Er det så «lite» som skal til for at mannen tilfredsstilles? Ingen samtaler, ingen spørsmål, ingenting? Kommenter gjerne eller del på facebook!

trinegrung 110913
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2013-09-11T19:43:52+00:00 11. september, 2013|Categories: MIN BLOGG|24 Comments

24 Kommentarer

 1. Vigdis 11. september 2013 at 19:22 - Reply

  Hahaha. Husk at det var EVA som spiste av eplet i Paradiset. Adam stod jo bare der og så dum ut. LOL 🙂

 2. Rada Luka 11. september 2013 at 19:36 - Reply

  Det som er problemet, er at menn ikke forstår hvor enkle kvinner er og hvordan de kommuniserer. De trenger bare gjøre en innsats med husarbeid, barnepass og middagslaging, vise kvinnen at han setter pris på henne og hun har all energi i verden til å gjøre det de begge måtte ønske foran og i sengen. Billigere er det også.

  • Trine Grung 11. september 2013 at 19:43 - Reply

   Men alle disse spørsmålene da? Stiller vi for mange?

   • Rada Luka 11. september 2013 at 19:46 - Reply

    Det kjenner ikke jeg meg igjen i, men usikkerhet fører ofte til mange spørsmål. Dermed er problemet løst hvis kvinnen føler seg i sett – og det gjelder vel motsatt og. Den enkle mann vil jo egentlig bare anerkjennes han og.

 3. Helene 11. september 2013 at 20:06 - Reply

  Om min mann hadde hatt slike tanker om en annen kvinne enn meg (altså stripper) – hadde jeg følt meg bedratt. Da kan man heller ha en kveld i uka/måneden hver hvor man vil ha det på «sin» måte, bare med hverandre.

 4. Kristian 11. september 2013 at 20:21 - Reply

  Har på følelsen av at han fyren der har vært uheldig med damer? Jeg vil ikke kalle meg selv enkel. Jeg blir nesten fornærmet når noen generaliserer menn på den måten der. Joda, jeg har noen enklere kompiser, men de er alle forskjellige. Noen oppfører seg jo som de kvinnene han fyren der beskriver. Kjenner også veldig få damer som passer inn i den beskrivelsen. Noen er masete, mens andre er helt ålreite og andre oppfører seg som den enkle mannen i historien over her.

  Kommer aldri til å skjønne meg på greia med å generalisere kjønn på den måten der. Det er alltid feil.

  • Trine Grung 11. september 2013 at 20:24 - Reply

   Heisann!
   Kjekt med kommentar. Uten tvil er menn forskjellige og ting er satt på spissen, men hovedbudskapet med at menn ikke ønsker for mange sprørsmål og krav stemmer vel?
   Kan nevne at En enkel mann er lykkelig gift men ei grepa dame, pluss han går ikke på strippeklubber

  • Steffen 17. oktober 2013 at 06:35 - Reply

   Samtidig så må du tillate deg å generalisere kjønn, ikke fordi du i prosessen vil ta riktig, men fordi du i prosessen vil få uttrykket en autentisk opplevelse. Hva han sier her, er egentlig at «han opplever» det slik og slik. Og slik står det egentlig alltid i underteksten, fordi det eneste vi kan gjøre, er å dele vår opplevelse, med mindre vi benytter oss av den vitenskapelige metode.

   Noen menn vil kjenne seg igjen. Problemstillingen derimot, det er klart det strekker seg utover hva han skal ha det til, for han tar i betraktning bare hvordan han ser på problemet. Hans behov til enkelthet. Mens kvinnene han opplever og har opplevd, har hatt et behov for forståelse. De forstår ikke, fordi de ikke ønsker å forstå. Fordi de ikke ønsker at han skal på strippeklubben. Så de graver etter hvorfor han ønsker det, da de ikke ønsker det.

   Det handler om kompromiss. Og det er viktig å representere ytterpunktene, for slik å finne seg en plass i mellom. Han representerte nettopp et fantastisk ytterpunkt, og som kan være til hjelp for mange kvinner og deres forståelse av hvordan mannen deres sjeldent utdyper noe i den klareste karakter, men som forholder seg til ønsker og ønskets tilfredsstillelse, enkelt og greit.

   Han ønsker å nyte en kvinne som sprudler av seksualitet, på et emosjonelt plan, heller enn et fysisk, samtidig som at han uttrykker hans maskulinitet. Det er da et helt reelt ønske. Og det er enkelt.

   Vi påvirker hverandre. Kvinner i hans tilfelle, har påvirket han til ikke å få «lov til» å dra på strippeklubb, nettopp fordi de har gjennom spørsmål uttrykket en holdning og en propaganda som virker imot hans sårbare, men reelle ønske. Klart jeg forstår han, selv om jeg er tjue år og har aldri nærmet meg både det ene eller det andre. Nøkkelen er enkeltheten. En over-analyserende motpart kan ødelegge enhver opplevelse, med deres destruktive motstand.

 5. Helenes 11. september 2013 at 20:25 - Reply

  Hehe! Da er jeg veldig glad for at det finnes et spekter av menn der ute, for dette hørtes ut som en kjedelig mann, ikke en enkel mann. Og når det gjeler parforhold må en inngå komprimiss der det behøves, ikke at dama skal danse etter mannens pipe..

  • Steffen 17. oktober 2013 at 06:42 - Reply

   Tvert imot. Dette høres ut som en mann som vet hva han liker, og som går for det, noe som forsåvidt er hva kvinner ønsker, i min forståelse. Istedenfor en mann som har drifter og ønsker, og som aldri har motet til å våge å leve.

   Og likeså en enkel mann. Han vet hva han vil, og han ønsker å gjøre det. Enkelt og greit. Mens de som ønsker noe, og som ikke helt klarer å gjøre seg bestemt, vil være komplisert mann i gjengjeld.

   Samtidig er det hans representasjon av hvordan han føler seg begrenset av kvinnenes ønske til å forstå noe som de ikke ønsker å forstå; de ønsker ikke å bli overbevist om at de burde la han gå på strippeklubb, og de forsøker, for det er jo det som er verdig, men likevel stiller seg sterkt imot. Hvordan han forholder seg til hans kvinner derimot, tilsier ikke denne teksten noe om. Det tilsier bare hvilken side av han selv, som han skulle ønske fikk mer makt i hans individuelle bestemmelse.

 6. Angus Larsen 11. september 2013 at 20:32 - Reply

  Må ha vært med happy ending til den prisen. 😉

 7. Mette 11. september 2013 at 21:19 - Reply

  Dette var så kjedelig at jeg ikke gadd lese hele innlegget hans…

  • Trine Grung 11. september 2013 at 21:22 - Reply

   Takk for kommentar, kjekt du gadd det Mette. Smaken er vel ikke lik nei, jeg lo så jeg skreik

 8. Synnøve 11. september 2013 at 21:25 - Reply

  Ja de er så enkle.

  De tenker enklere, er enklere og vil gjerne være enklere enn oss. Og bra er det. I mange situasjoner kan det være veldig greit å ikke lage så mye støy og mas som vi damer ofte gjør.

  • Trine Grung 11. september 2013 at 21:38 - Reply

   Helt enig. Men bør vi kvinner endre hvordan vi kommuniserer ?

 9. Espen 11. september 2013 at 22:01 - Reply

  Noen av oss er relativt mer kompliserte enn andre, men jeg kjenner ganske mange menn som er såpass enkle som dette blogginnlegget skildrer… Men det ville jo vært unektelig kjedelig hvis alle kvinner hadde stålkontroll på hva alle menn ville til enhver tid, likeledes veldig kjedelig hvis alle menn var eksperter på å vite hva kvinnen i hans liv forventer hver sekund. Hvis man toppen av det kom hverandre i forkjøpet med å gjøre presist det som forventes av begge parter, da ville hverdagen blitt særdeles uinteressant. Det ville blitt alt for forutsigbart – ihvertfall for min del. Det at kvinner til stadighet er irritert på at mannen syns det er helt greit med våte håndkler på badegulvet, eller å rense ørene med bilnøkkelen i full offentlighet, og at vi menn aldri vil forstå hvordan kvinner kan la en annen kvinne helle boblene varm voks på underlivet – røske ut hårene fra roten med bomullstrips og samtidig er livredd for en stakkars spissmus som har forvillet seg inn en åpen dør om høsten – bidrar til en balanse av spenning og konflikt som beriker livene våre. Det opprettholder mysteriene om hverandre vi aldri helt klarer å løse, men fortsatt gjør oss interessert nok til å fortsette oppdagelsesferden.

 10. Vigdis 11. september 2013 at 22:14 - Reply

  Uansett. Menn er SØTE, når de bruker MYE penger. YOLO. Gøyere blir det ikke 🙂

 11. Kate Elin 11. september 2013 at 22:58 - Reply

  Ha ha, festlig lesning! Jeg har mer enn en gang lurt på om jeg kan konkludere med følgende: Menn er så enkle at de blir avanserte 😉

 12. Just me 11. september 2013 at 22:59 - Reply

  Er selv kvinne som har levd et par tiår i tillegg til de første tjue.
  For å være svært enkelt;
  – jeg tar det som en selvfølge at Mannen i mitt liv tenker sånn. Jeg behandler ham deretter. I retur behandler han meg som en dronning.
  Og for å gjøre det enda enklere;
  – jeg har møtt mange menn i alle kategorier. Fra direktører til nav´ere, og jeg har fortsatt til gode å treffe en eneste som ikke til slutt avslører at innerst inne bor det et par ur-instinkt, som beskrevet i blogginnlegget.
  Selv den mest krampepolitiske SV´er jeg har møtt, som bare er noen få sekunder unna lilla skjerf og fotformsko, pappaperm og 100% kvotering overalt, blir blank i blikket av tanken på et par pupper fritt tilgjengelig.

  Så skal det sies at menn ER i stand til å tenke intelligente, intrikate og innviklede lange tanker.
  De ER i stand til å ordlegge seg, forklare seg, og ha samtaler med den de elsker.
  De har interesse av at kjæresten også skal føle seg ivaretatt og forstått, og de fleste av menn vil gjerne ta del i familielivet, med barn og jobb og hus og hjem som naturlige puslebiter.
  Selv om jeg behandler min elskede ut fra tanken at han er mann og jeg er kvinne, så forventer jeg at han er i stand til å tenke sjøl, og fatte intelligente, selvstendige avgjørelser om hvordan han vil at vårt liv skal være.
  Til gjengjeld gjør også jeg det samme.

  Det bloggeren beskriver, er de små pusterommene innimellom dette massivt politisk korrekte bildet, av menn som forstår og tar hensyn til kvinner herfra til evigheten.

  Synes ikke gjestebloggeren var det minste provoserende.
  Menn elsker ikke damen sin mindre, selv om han en kveld gjerne ser at hun kler på seg noe som gjør henne anderledes fra hvordan hun ellers ser ut. Det betyr ikke at han drømmer om andre.
  Og hvilken kvinne har ikke drømt om en Mann som vet hva han vil ha, i en liten fantasi?
  Det kalles krydder i hverdagen.

  Og hverdager er det vi har mest av, så hvorfor ikke gjøre dem enkle?

 13. Leela Kjørvik 11. september 2013 at 23:25 - Reply

  Hihi,det beste er å sei kos ein vil ha ting og ikkje forvente nåke som helst utanom det. Mykje beire enn å bli frustrert. Men dekerten, so enkle menn hadde eg nok neppe kunne levd saman med,haha. Hadde kjeda meg til døde.

 14. ellie 21. oktober 2013 at 00:47 - Reply

  Er ikke hovedregelen for de fleste parforhold å holde det enkelt og tydelig. Det gjelder like mye menn som kvinner. Kvinner er like enkle som menn. Fortell meg hva du vil, hva du liker, hva du mener og står for så gjør jeg det samme! Kanskje man ikke liker det samme eller har like synspunkt. Men man kan lære av hverandre, inngå kompromiss og av og til gjøre noe den andre liker fordi du vet vedkommende blir glad.
  Jeg som kvinne er enkel. Jeg vil mannen skal stryke meg på ryggen og si at jeg er smart og vakker. så vil jeg han skal ta meg. Ikke 2 minutter med gnukking. Nei, 60 minutter (sånn ca). Slikk meg, ta på meg, snakk litt pent og litt skittent til meg, og så ta meg vekselsvis hardt og mykt fra alle mulige vinkler. Når vi er ferdige vil jeg han skal hente et glass vann til meg. Og på morgenen vil jeg ha en kopp kaffe på senga. Er ikke det mye det samme som står i innlegget over?
  Kommunikasjon fungerer ved at man snakker. Enkelt og tydelig. Ikke forhåndsdøm at kvinner er sånn og menn er slik. Kvinner blir ikke nødvendigvis sinte om mannen går på strippeklubb, vi onanerer tross alt mens vi tenker på George Clooney, eller han kjekke som prøvde å sjekke oss opp forrige lørdag!

 15. Helena 21. oktober 2013 at 00:50 - Reply

  Jeg har også mange ganger tenkt «kan han virkelig tenke så enkelt…?» og svaret er alltid JA. Det høres unektelig litt befriende ut å ha det sånn, og kanskje kan vi lære noe av menn her. Jeg har tatt meg selv i å tenke på hva som må stå på handlelista under sengekosen, men jeg har også hylet av fryd og smekket den mannlige stripperen på rumpa, uten den minste tanke om konsekvens/baktanke el.l. Man må både finne sin egen balansegang – og en balansegang i forholdet med sin kjære 🙂

 16. Frida 12. februar 2014 at 20:54 - Reply

  Nå måtte jeg virkelig le! Ikke fordi det var et dårlig innlegg av en mann som ikke skjønner bæret, nei, akkurat motsatt! Nå forstår jeg alt.
  Jeg er en av de kjærestene som klager på alt. Klager på at mannen min skal kjøpe merkeklær når «de har like bra klær på HM for en billigere penge», og som skal klage på at han gir for mye (eller for lite) i tips på restaurant. Endelig skjønner jeg. Endelig! Takk for et utrolig morsomt og ikke minst lærerikt innlegg.
  Notater til meg selv:
  1. Lytt til partneren FØR du argumenterer imot/forsvarer deg/avbryter for å fortelle noe DU syntes/mener/føler.
  2. Hva ønsker mannen min… egentlig?
  3. Ikke klag på ALT.
  4. Annerkjenn
  5. IKKE STILL SÅ JÆVLIG MANGE SPØRSMÅL!!! (i tillegg la jeg ved de morsomme eksemplene han brukte)

  TAKK, TAKK, TAKK!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits