Hva gjør en lykkelig?

Solen strømmer inn vinduet, den varmer gjennom her jeg sitter på hjemmekontor. Endelig en rolig hjemmedag. Ute er det kaldt, Kong vinter er å vei, og snøen må gjerne komme siden jeg har skiløyper rett utenfor døra. Med lys i løypene. LIKER.

Jeg har tilbakelagt nok en runde i marka i Drammen og jeg er forelsket. I marka altså. Rundt Landfalltjern. Det er ingen steder jeg finner mer ro og glede enn når jeg er ute i frisk luft, gjerne skog på alle kanter, musikk på ørene og tempo i gangen. Pulsen øker og jeg kjenner jeg lever.

Landfalltjern Drammen trine grung

Men overskriften, hva gjør en lykkelig?

Det er så mange mennesker i dag som klager, som ikke ser gleden ved ting, som ikke synes de selv fortjener å ha det bra. Livet går på det jevne og folk flest synes at det er helt greit. At alt er på det jevne. Men hvorfor skal vi godta et liv på det jevne, bør vi ikke strekker oss etter maks uttelling i alle ledd?

Akkurat nå for tiden har jeg veldig fokus på å gjøre ting som gjør Trine glad, at det skal vare lenge, at jeg skal bli kjent med alle sider ved meg selv for å se hvordan livet kan makses i alle ledd herfra og ut. Jeg har hatt min tid med tøffe tak og jeg skal ikke tilbake dit. Derfor tar jeg dypdykk i mitt indre hver dag og ser gleden i de små tingene. Passer på å være ekte tilstede i settinger som nærer meg, og da blir en plutselig lykkelig. En fylles opp av noe som jeg tror jeg kan definere som lykke.

Ofte handler det om ens egen trygghet og det å mene at en fortjener å være lykkelig. En tøff oppvekst og en del tøffe forhold har gjort noe med den dele av Trine. Jeg kan tidvis ikke helt venne meg til at folk vil meg godt, at de ikke har en skjult agenda. Det koster å kjenne etter hvor i kroppen det gjør meg godt når folk gjør noe fordi de unner meg godt. Jeg blir lille Trine som ikke helt vet hvordan hun skal ta imot. Jeg vil, men med mange år som den som gir er det vanskelig. Det å ta imot ekte omsorg og omtanke fra andre er ikke en lek. Det skal settes pris på og fordeles i systemet. Lagres som noe ekte og tas godt vare på.

Livet er læring i alle ledd og nå om dagen lærer jeg noe hver dag. Jeg er lykkelig. Jeg smiler hele dagen. Trine gleder seg over å stå opp, mestrer hverdagen og får ting til. Da blir jeg lykkelig. Og jeg blir sett, sånn på ekte. Det gjør godt. Dette viser meg at de grep jeg har gjort det siste året har vært helt riktige for Trine. Jeg satte meg selv i forsetet og brukte tid på å få det bra. Gjorde store endringer og sørger for å kjenne etter hele tiden hva som er riktig. Kaster meg ikke på et tog fordi det virker gøy. Jeg MÅ se at det toget eventuelt nærer meg på en måte.

Jeg blogger om dette i håp om at det inspirerer deg til å sette deg selv først. Tenke på hva som gjør deg lykkelig. Den dagen du begynner å samtale med deg selv, spørre deg selv om akkurat det jeg gjør nå er bra for meg og på hvilken måte er det bra?……..da begynner vi å snakke om og nærme seg en lykkefølelse. Stresse ned og kjenne etter på ekte.

Jeg kjenner etter hver dag og her er mine topper for ekte lykke:

 • Turer i naturen. Gleder meg til telturer og fjellturer fremover!
 • Mennesker som ser en for den en og liker en for den en er.
 • Samtaler om livet og hva som faktisk er viktig er lykke
 • De dype samtalene om menneskelige relasjoner
 • God musikk er lykke. ( Akkurat nå Sting: Practical arrangement)
 • Reiser (Gleder meg til Antibes igjen neste år)
 • Mennesker som er rause, ekte rause ( noe annet ser jeg igjennom med engang)
 • Tårer kan være lykke. Gråter en av lykke så er en heldig
 • Gode samtaler med barna min. Når de åpner seg og deler- det er lykkeligst

Mitt beste tips: er du ikke lykkelig og går i et usunt mønster så må det endring til. Hva slags endring vet du best selv, men gjør den endringen og kom deg inn på et nytt spor. Tørr å stå i det og gjennomfør. Det kan være tøft der og da, men det kommer alltid nye tider. Du velger selv.

Når er du på ditt mest lykkelig?

trine grung ordtak nov 2013
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2013-11-21T23:00:33+00:00 21. november, 2013|Categories: MIN BLOGG|15 Comments

15 Kommentarer

 1. Drea 21. november 2013 at 14:34 - Reply

  Der var jeg i sommer og! 🙂 Utrolig vakkert.

  Og angående lykke, så er vel ikke jeg den beste til å svare for tiden. Tror ikke helt på lykke, jeg.

  • Trine Grung 21. november 2013 at 14:55 - Reply

   Aldri gi opp den. Gjorde ikke jeg heller ifjor Drea

   • Drea 21. november 2013 at 16:13 - Reply

    Får prøve på det. 🙂 Godt å høre at du har det bedre! 🙂

    • Trine Grung 21. november 2013 at 16:20 - Reply

     Alt ordner seg for snille jenter m riktig fokus. Er steg av gangen

 2. Vigdis 21. november 2013 at 14:56 - Reply

  Godt å lese, Trine. Du er i ferd med å «falle på plass» Sånt tar tid. Og du har hatt store omveltninger i livet ditt siste året iallefall. Men du er klok, varm og snill. Det vil garantert gå deg godt. Det fortjener du nå. Sender deg gode vibber stadig vekk. Hva gjør meg lykkelig? At jeg slipper å gå alene i skogen, hehe. At jeg får være kreativ, produsere noe, se at ting går seg til. Og at solen skinner. Kan det bli bedre??? Stor klem til deg! Du ER jo bare helt fantastisk!

  • Trine Grung 21. november 2013 at 16:20 - Reply

   Tusen takk Vigdis og like så! Digger å følge deg

 3. Mina 21. november 2013 at 22:54 - Reply

  Voldsomt mange skrivefeil på dette innlegget?.. Det ligner ikke deg dette…

 4. Camilla 25. november 2013 at 21:24 - Reply

  Dine topper for lykke minner veldig om det samme jeg føler. Særlig det å komme seg ut i naturen eller bare rett og slett gå en tur, men også det å ha gode samtaler med andre om ting som betyr noe er ting jeg tror mange kan kjenne seg igjen i.

 5. eldbjørgandrine 28. november 2013 at 09:10 - Reply

  Bare ett spørsmål.

  Hvordan få lesere til en blogg?
  Jeg har en blogg, jeg er anonym, og skrev i starten mest for meg selv, men samtidig er det så koslig med tilbakemeldinger.
  Hvordan få folk til å finne bloggen min?

  Den er jo kjedelig da, jeg vet jo det. Ingen bilder, og bare mitt eget negative slankekaos, men……

  Er det ett sted man kan legge igjen adressen sånn at den blir letttere å finne?

  Tror ikke mer enn en håndfull er innom.
  For når jeg går på statestikk, der står det feks at jeg hadde 114 visinger i går, men når jeg går på oversikten over innlegg er det 3 visninger.

  Jeg får iallefall nesten ingen tilbakemeldinger.
  Så det har jo flere grunner, men har du ett godt (gratis-ikke-trenge-blogge-kurs) tips?

  Beklager hvis det er frekt av meg å spørre, men jeg spørr uansett jeg.

  Mvh
  Eldbjørg.

  • Trine Grung 29. november 2013 at 08:26 - Reply

   Mange tips men mye handler om tålmodighet og bruken av resten av sosiale medier. Bygge sakte men sikkert sten på sten

 6. George 28. november 2013 at 09:19 - Reply

  This piece of writing provides clear idea in support of the new users of blogging, that actually how to do running a blog.

 7. Anette 28. november 2013 at 22:06 - Reply

  Tror kanskje du må tenke litt over hvordan du formulerer deg, blant annet på riksdekkende TV. Skaper lite troverdighet å komme med så bastante kommentarer.

 8. Amelia 5. januar 2014 at 13:09 - Reply

  It’s always a pleasure to hear from someone with exesrtipe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits