Bikram-Yoga it is!

Min frisør og gode venninne Kari har «mast» på meg lenge om å teste bikramyoga. Jeg har hørt hennes lovord og visst at plutselig en dag ville jeg være klar for å prøve. Og vips, for to måneder siden var hodet og kroppen klar for å teste. Søkte på nettet og fant Hot BikramYoga i Bærum. En søndag for nesten åtte uker siden entret jeg for første gang det varme rommet, og holdt på å kaste opp etter endt time. Ble både kvalm og svimmel de to første gangene, men lot meg ikke skremme av det. Det er veldig vanlig med en reaksjon og jeg ser på det som at kroppen trenger å tilpasse seg.

Det er klart det er uvant for kroppen å trene i et rom hvor det er 40 varmegrader, men jeg elsket det faktum fra første sekund. Når jeg trener andre former har aldri kroppen min svettet noe særlig, men det ble det endringer på nå, kan jeg love deg. Svetten SILER hver time og jeg har aldri hatt en slik «ren» følelse i kroppen før. Høres kanskje rart ut, men fant ikke noe annet ord. Det er «kun» 26 øvelser i denne form for yoga og det er de samme som gjøres hver eneste gang. For meg betyr det ekstra fokus på å gjøre hver øvelse bedre og bedre….for hver eneste gang. Samtidig at det gir balanse for sinnet da jeg opplever jeg mediterer på samme tid. Renser hjernen.

hot bikramyoga bærum trine grung

Siden jeg er helfrelst for denne formen for treninger har jeg invitert med meg Joachim fra Hot Bikramyoga for å skrive litt om denne treningsformen. Han følger meg tett på senteret og har alltid mange gode råd og tips på lur. Skikkelig dedikert kar med masse kunnskap. Bildene over er av han og konen som driver senteret sammen. Bare vent, jeg SKAL klar disse øvelsene….og igjen, da kommer det bikinibilder, for jeg regner med at jeg ser akkurat slik ut veldig snart. Hehe.

Her er en første hilsen fra Joachim som gjesteblogger her hos meg:

Joachim hot bikramyoga bærum

Hei Trine og  bloggleser,

Timingen for deg Trine å begynne med bikramyoga er helt perfekt! Bikramyoga vil hjelpe til med å trigge de endringene du ønsker i livet ditt og deretter holde deg på stø kurs mot målet. Grunnen til at vi gjør yoga, er for å hjelpe kroppen vår å fungere bedre. Når kroppen fungerer bedre fysisk, vil du føle deg mer klar mentalt og balansert emosjonelt. Alt dette bidrar til å gjøre det lettere for deg og andre å ta gode beslutninger i hverdagen.

I yogasalen strippes vi for drakten vi har på oss i samfunnet. Vi står der med lite klær, har mange fremmede rundt oss og fokuserer på vår egen refleksjon i speilet i 90 minutter. Det vedvarende fokuset på oss selv gjør at dagligdagse tanker gradvis erstattes med røsten av vår indre stemme, som gir oss de svarene vi trenger. I Bikramyoga gjør vi de samme 26 øvelsene hver gang. Med dette vil de fysiske bevegelsene etterhvert bli intuitive og din kapasitet kan frigis til en enda dypere reise inn i deg selv. Jeg har holdt på med Bikramyoga i nesten 11 år, og ikke en gang har jeg vært lei eller følt stagnasjon. Jeg gleder meg til å følge deg på din reise Trine!

Og jeg er helt enig med deg, det viktigste i ditt liv er ditt liv! 

Selv tok jeg min første Bikramyoga time i Australia i 2004. Umiddelbart merket jeg at denne treningen var en måte å bevege seg på som kroppen likte. Bikramyoga er den hardeste fysiske treningen jeg noen gang har gjort samtidig som den ga meg ro i sinnet. Superdeilig i en hektisk hverdag. Har trent yoga 4 ganger i uken i 10 år nå, og kommer til å fortsette med det resten av livet.

Vennlig hilsen Joachim//Hot BikramYoga Bærum

Neste gang du møter Joachim skal vi gå gjennom de ulike øvelsene. En øvelse pr innlegg for å bli godt kjent med denne treningen. Er det ikke kjekt? Lære litt om hvorfor en skal trene og hvordan en skal fokusere riktig? Jeg vet det ikke er bikramyoga alle steder i landet, men kanskje med fokus på denne treningen vil gjøre at dette endres? Jeg har aldri følt meg sterkere og mer opplagt, det er helt sikkert! Når jeg har kommet i skikkelig god form skal jeg leie inn fotograf å ta bilder som dette under. Gleder du deg?

10509624_774314032628098_6322134242802786248_n

By | 2016-11-05T14:57:23+00:00 3. november, 2014|Categories: PERSONLIG|2 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits