Jeg skal skrive bok- hjelpe meg?

Jeg hopper i det og bare gjør det. Igjen. Men starter her på bloggen og velger min egen måte å gjøre det på. Jeg har aldri skrevet bok før, aldri kontaktet et forlag med min ide, men typisk for den jeg er så ser jeg ikke på det som et problem. Det er ikke der problemet mitt ligger. Jeg har en plan i hodet, navnet på boken og hva den skal inneholde. Å overbevise noen om å publisere den skal jeg alltid klare, for jeg klarer det jeg vil klare. Så hvor ligger usikkerheten min? Det å skrive er min usikkerhet, og det er rart å si når jeg tidvis har hatt landets mest leste blogg. En stund siden ja, men likevel.

IMG_3285For å skrive en bok trenger  en struktur og godt innhold. En må lage en plan, liste over hvem jeg ønsker skal bidra, hva jeg ønsker at leseren skal reflektere over når han/hun leser, hva de ulike kapitlene skal inneholde….alle viktige elementer å svare på. Hva vil jeg med boken? For jeg vil mye med den og ønsker virkelig at den skal bety noe i den store sammenhengen. Jeg har et gigantisk nettverk som jeg nå håper ønsker å bidra! Det er mange som skal intervjues for at boken skal bli et faktum, i tillegg til meg selv. Ja, jeg skal intervjue meg selv, eller en god samarbeidspartner som er coach skal gjøre det, men dette blir en viktig del av en åpen og ærlig bok rett fra hjertet.

Bloggen min har alltid vært kalt det- Trine Grung, rett fra hjertet. Boken skal ikke hete det, men blir en bok som er rå og ærlig på alle måter. En bok som skal få lesere til å ønske om å ta et dypdykk i sitt indre. Et ønske om å tørre mer, åpne opp mer og skape mer stillstand for seg selv. Tørre å stille seg de «store» spørsmålene, og ikke minst må boken inneholde hjelpemidler for å klare det.

Det finnes sikkert mange slike bøker og mange vil sikkert si det til meg. Selvom det er 100 slike bøker på markedet så har ikke jeg gitt en ut enda. Og kanskje denne blir helt anderledes? Kanskje skal jeg bruke nettet på en helt ny måte i prosessen? Gi meg inspirasjon på veien, for tenk om det er akkurat det jeg trenger? At noen heier. Så enkelt.

Så langt er boken et prosjekt på Basecamp (prosjektlederverktøy på nett). Det er mange spørmål som allerede er skrevet ned, intervjuobjekter jeg skal kontakte er notert og coachen er på plass. Eller jeg har to jeg må velge mellom. To menn som jeg setter høyt. To reflekterte gode karer som kan jobben sin. De begge setter tankene mine i sving med sine kloke refleksjoner.

IMG_3233

Jeg trenger hjelp på veien. Hjelp til å trygge meg, hjelp til innhold, hjelp til tekster. Har du lyst å være med? Jeg vurderer en hemmelig Facebookgruppe hvor alt innhold blir en del av boken. Kanskje du vil bidra? Kanskje du kjenner at dette er noe jeg vil? Det er ikke pengene som må drive deg, for de finnes ikke. Det må være ønske om å delta på noe, være en del av noe. Jeg trenger kloke hoder å sparre med på veien. Faste blogglesere som liker det jeg skriver allerede, men forsatt kan utfordre meg. Med konstruktiv kritikk blir en bedre og jeg ønsker alltid å utvikle meg.

Hva har jeg gjort så langt?:

 • Jeg har kjøpt alle domenenavnene til tittelen på boken.
 • Bestemt ti damer jeg skal intervjue i prosessen, og et par menn
 • Valgt to coacher som skal bidra med å åpne opp mitt indre til inspirasjon på veien
 • Bestemt meg for å være rått ærlig, mer enn noen gang

IMG_3266

Så langt har jeg kommet. Kanskje må jeg ha med bilder i boken siden jeg elsker å knipse bilder. Sier ikke jeg er Knut Bry, men bilder vil underbygge budskapet. Og det blir videoer. Alle intervjuer skal dokumenteres på veien. Alle sammen. Gud så jeg gleder meg. Samtidig som jeg vet det blir krevende å gjøre dette ved siden av jobben i Kuddle så skal dette få fokuset mitt nå. Og jeg skal blogge om prosessen en gang i uken. Plutselig orket jeg ikke det en uke, og det skal være helt ok. Jeg skal ikke dømme meg selv om jeg ikke får det til en uke, men jeg skal ta et steg av gangen. Jeg skal klare det innen 2015. Det er målet.

Fristen for å bidra har gått ut men det ble over 120 stk tilsammen som ville delta. WOW. Tusen tusen takk!!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2016-11-05T14:56:57+00:00 4. januar, 2015|Categories: MIN BLOGG|9 Comments

9 Kommentarer

 1. Vigdis 4. januar 2015 at 19:36 - Reply

  På tide! Gleder meg!!!

  • Trine Grung 5. januar 2015 at 08:27 - Reply

   Er det? Ja på tide jeg begynte m noe igjen hehe. Helrige du Vigdis

 2. H.S. Palladino 5. januar 2015 at 00:38 - Reply

  Kanskje jeg kan bidra Trine, la oss snakke om det. Jeg er i Norge i Februar

  • Trine Grung 5. januar 2015 at 08:27 - Reply

   HERLIG! Kanskje litt utpå så må jeg en tur til Bali for å skrive? Jeg har ikke glemt deg og skal komme, det lover jeg!

 3. Britt Helen 5. januar 2015 at 07:30 - Reply

  Mail sendt! Spennede prosjekt å jeg gleder meg til å følge med på bloggen

 4. Hanne Nygård-Bøe 5. januar 2015 at 09:40 - Reply

  Så utrolig spennende Trine! Den boka gleder jeg meg til 🙂

  • Trine Grung 5. januar 2015 at 11:05 - Reply

   TUsen takk Hanne, jeg og selvom det sikkert tar litt tid hehe. Men jeg er i gang og har bestemt meg. Mye ligger der. Sier det høyt her for da må jeg gjennomføre hehe

 5. Kent A 10. januar 2015 at 00:22 - Reply

  Spennende, har sendt inn manus selv 🙂 lykke til!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits