HVA, sa du 8 kilo?

Jeg kommer til å blogge om hele denne endringsprosessen jeg står i. Hvorfor? Fordi jeg håper og tror kanskje den inspirerer andre til å ta grep når ikke alt er på stell. Jeg er god på å ta grep, men min utfordring kommer når grepene skal holdes ved like. Nå vet jeg det er veldig typisk for min personlighet og at det er helt ok. Jeg har litt å jobbe med. Haha.

Jeg er hos Karen Lisbeth i Asker for å bli kjent med meg selv. Jeg tar en såkalt utdypende personlighetstest (les her) for å definere hvordan jeg må jobbe med meg selv veien videre for å ha det best mulig. Vi hadde vårt første møte igår etter testen var gjort ferdig på internett. Utrolig givende!!

Men ikke nok med det….jeg er og  i gang hos en lege for å sjekke tarmene. Min hudlidelse (Rosacea, les HER)  er jo en autoimmun sykdom og derav vet jeg av egenerfaring at mye kan gjøres med kostholdet. Ikke for å bli kvitt det men holde det i sjakk.

Det klassiske tegnet på en autoimmun sykdom er inflammasjon som kan føre til rødhet, varme, smerte og hevelse. Hvordan en autoimmun sykdom rammer deg, avhenger av hvilken del av kroppen som angripes.

Hvis den angriper huden, som den gjør ved systemisk sklerose, vitiligo og systemisk lupus erytematosus (SLE), kan resultatet bli utslett, blemmer og fargeendringer.

Det er altså kortversjonen av hva en autoimmun sykdom er. Jeg har ikke tall på hvor mange jeg har mailet med i årenes løp hvor jeg har gitt gode råd til andre om hvor viktig kostholdet er i forhold til Rosacea. Meg selv? I perioder, og kun i perioder. Igjen, veldig typisk min personlighet vises det nå: å hjelpe andre, glemme meg selv.

trine grung 196 15

Usminket og klar for yoga. Jeg må gjøre yoga. Det kommer og frem i testen, at jeg må gjøre ting som gjør meg glad og skaper balanse. Jeg elsker følelsen etter yoga så det må tilbake i timeplanen. Jeg er ekspert på å jobbe meg halvt i hjel og glemme viktigheten av de tingene som fyller på mine batterier.

MEN.

Jeg har lagt på meg. Mye. Jeg klikker. Siden jeg var i Sri Lanka snakker vi 8 kilo og jeg mistenker at medisinen har noe med dette å gjøre. Og det er ikke greit. Derfor er det bra at jeg var hos denne legen igår. Tema var kosthold og autoimmune sykdommer….for nå må det store endringer til.

Mange diskuterer dette med mat og helse. Jeg gjør det som er riktig og bra for meg, i samråd med en lege som er god på helse og ernæring. Gluten, melk og sukker. BORT! Jeg skal leve Paleo style. Dette aner jeg ikke hvordan jeg skal gjøre, så derfor må jeg kurses. Jeg er god på oppskrifter og å følge en plan, men når jeg skal kutte ut knekkebrødene mine, hva i alle dager skal jeg da dytte i fjeset? Hm.

Mye av dette:

  • Kjøtt
  • Fisk
  • Fjærkre
  • Egg
  • Grønnsaker
  • Frukt og bær
  • Nøtter
  • Frø

Jeg er igang…..15 kilo skal bort og jeg kjenner jeg gleder meg til ET LETTERE LIV. Igjen. En livsstilendring må til og denne gangen skal den vare. Lekk tarm er ikke å spøke med og hva det faktisk er må jeg lese meg opp på. Noen som er god på det? Jeg SKAL få dette til….en varig endring for å komme OPP er i gang.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2016-11-05T14:55:03+00:00 19. juni, 2015|Categories: PERSONLIG|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits