Derfor må foreldre skjerpe seg

Det lages hver eneste dag saker om ungdom  her til lands som sliter med det ene og det andre. Alt fra alvorlige problemer til luksusproblemer. Ungdom som er hysterisk opptatt av å være sunne og veltrente. De som ikke tørr å invitere til bursdagsfest fordi foreldrene ikke har råd til å overgå venninnen sin bursdag med innleide kjoler og kjente DJ’er.

Historier om ungdom som kjøper jakker til 10 000,- fordi alle vennene går med de og det er liksom greien. De som skal gifte seg og bryllupet kommer på over 100 000,-  som nedbetales på kritikk.

Vi har damer og menn som trener herfra til månen…fordi? Hva i alle dager er det de jager etter i tillegg til lederstillinger, barn, hus og ikke minst den obligatoriske hunden.

Hva i alle dager er det som skjer? Er dette et storbyfenomen eller spredt over hele landet? Bør jeg flytte til et tettsted?

Jeg blir helt rystet av utviklingen og mange vil ha det til at internett og sosiale medier har skylden. Deler av skylden, vil jeg si, kun deler. For hvor i alle dager er foreldrene som faktisk skal sette grensene og de fra tidlig alder? Jeg sier ikke at ungdomsårene og veien videre blir problemfri om foreldre er gode på å sette grenser, men noe lettere og mer strukturert blir den. Forutsigbar.

hverdagspjatt trine grung

Men når en tenåring higer etter en jakke til 10 000,- og foreldre sier de kan bidra med halvparten av summen….da er noe riv ruskende galt. Driter folk penger? Er det ikke viktigere ting en kan bruke pengene på? Hva i alle dager sier det valget? – Jo sønnen min, gå med den jakken du for det er den som gjør at du «passer inn». Jakken definerer deg og ikke om du er en god person eller gjør gode ting for andre. Jakken. Den er viktig. Veldig viktig.

Idioti. Det mest irriterende jeg vet om.

Er det noe flere burde bli bevisst på så er det hva samtaler faktisk dreier seg om. Når de sitter i et sosialt lag og det eneste som er tema er siste innkjøpte greie, siste oppussete stue, siste innkjøpte veske….da må de virkelig gå på noen vegger spør du meg. Det er det mest intetsigende og kjedeligste som finnes og folk må virkelig ta seg i nakken.

Hvordan har du det? Er det noe jeg kan gjøre for deg? Skal vi finne på noe hyggelig sammen? Jeg vil gjerne bidra der jeg kan. Hva gir deg noe om dagen? Hvor henter du energi? Når smiler du? Hva ler du av?

Vi har alle de samtalene men la oss legge et skikkelig lokk på de overfladiske som egentlig er revnende likegyldige. Senk pulsen og se deg rundt. Hva er det du jager etter kjære Birkendeltager? Husker du på å kose deg på veien mot «målet»? Og vet du hva målet er?

Sånn. Ferdig. Litt lei alt det overfladiske. Er du?

LES OG DETTE OPPFØLGINGSINNLEGGET SKREVET DAGEN ETTER. KLIKK HER
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2016-11-04T19:19:07+00:00 12. august, 2015|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits