Et år i USA?

Tenke seg til om en bare kunne rømme bort og bo i f.eks et år i USA. Unnslippe hverdagen, finne ny inspirasjon og oppdage nye mennesker. Ikke at dette er noe jeg ønsker i skrivende stund men synes tanken er spennende. Jeg elsker eventyr og reiser, jeg burde faktisk helt ærlig ha en reiseblogg. Tenk så morro å kunne leve av å reise!

trinegrung-usa-1988-2

Jeg gjorde det i 87/88, stakk et år til USA. Gikk på high school, bodde hos en en vertsfamilie (mormon familie med seks barn) i Idaho falls, Idaho hvor jeg gikk et år på Bonneville high school. Vi var seks utvekslingsstudenter fra ulike land samlet på samme skole med hovedvekt fra Sverige. Jeg eneste nordmenn i dette distriktet. Jeg sier bare en ting, hva i helsiken var det med store hår på den tiden?

trinegrung-usa-1988-5

Jeg var veldig tidlig ute med alt og det er ikke en umulig tanke at mine foreldre «sendte» meg avgårde et år for å få litt fri. Ikke at jeg klandrer dem, for jeg var en aktiv tenåring med både meningers mot og mange drømmer som skulle gjennomføres til enhver tid og alle helst på samme dag.

trinegrung-usa-1988-4

År som mitt i USA er noe jeg anbefaler alle å gjøre. Det å oppleve en annen kultur, et annet land, nye mennesker med ulike verdisett, og ikke minst knytte vennskap for livet som jeg gjorde, burde alle ta seg tid til eller la egne barn/ungdommer få oppleve.

En vokser på å klare seg selv et år på den måten og jeg vil med voksenperspektiv i dag si at jeg utviklet meg veldig det året. Savnet selvfølgelig de  hjemme og verst var det rundt juletider, men i alt i alt så var det en super opplevelse og jeg har via Snapchat og andre sosiale medier forsatt kontakt med både familien og noen av vennene fra den tiden.

trinegrung-usa-1988-6

Men mest kontakt har jeg med Madde fra Malmø og tilfeldighetene ville det slik, pga kjærestetur til København, at jeg endte opp hos henne denne helgen. Så koselig og her går skravlen på kav skånsk. Jeg tar fort andre dialekter og språk så skånsk er en dialekt jeg forsatt kan og fort plukker opp igjen hver gang jeg kommer hit. Festlig.

trine-grung-usa-1988

Vi nyter varmen og solen i Malmø i dag og siden jeg jobber digitalt så kan jeg stort sett gjøre det meste bare laptopen er med. Dette blir en bra helg med MASSE minner fra en svunnen tid.

Livet til alle bør inneholde minner og vennskap fra alle tider gjennom livet, for jammen er det morro å se på bilder, le av alt det galne vi gjorde og ikke minst se på håret som jeg er sikkert på tok inn Kina. Jeg hadde verdens største hår. LoL.

Om dine tenåringer går og lurer på et lignende år så la de fly, oppleve og reise. Vi har de jo tross alt bare på lån og et slikt år vokser de virkelig på. Det er sikkert de som har uheldige opplevelser med slik reise, men ikke Madde og jeg. Vi er enige om at der var verdt opplevelsen og ikke minst vennskapet nesten 20 år senere.

trinegrung-usa-1988-3

Igår sendte vi video og bilder via Snapchat til min vertssøster i Salt Lake City. Forsatt er like vakker og hun  kommer til Norge neste sommer. Skal bli SÅ morro å se henne igjen etter 20 år , jeg gleder meg stort. Alissa, hope this is OK cuz you are still looking great! Love you sis.

img_4731

trinegrung er meg på snap om du vil følge mine reiser.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:00:02+00:00 10. september, 2016|Categories: PERSONLIG|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits