En lukt av havet

Idag ble en bra dag, rett og slett. Jeg møtte to jeg går på Relasjonssenteret med og nølte ikke et sekund når det kom opp som forslag. Er det noen jeg vet jeg får gode samtaler med så er det gjengen fra klassen på skolen. Vi har overhode ikke fokus på hva vi gjør, kun hvem vi er. Bakgrunnen vår og hvordan den har formet oss til den vi er i dag.

Mine to gode. Takk for en fin dag jenter. Dere berører meg.

Vi gikk tur, fråtset i både bakevarer og ord. Vi ser tilbake på barndommen, snur og vender stener, leter etter reaksjonsmønstre fra vår spee start og drar paralleller til i dag. Det er så spennende og jeg jobber intenst med disse tingene. Ønsker så inderlig å forstå enkelte ting for å komme enda nærmere kjernen i mitt indre. Forstå meg selv bedre for å etablere et tryggere ståsted.

Flere tenker kanskje at det var voldsomt til fokus på en «innoverreise», men jeg vil gjøre det for å forsone meg med enkelte ting fra barndommen. Forstå følelsene og hvorfor enkelte reaksjoner og følelser ikke får slippe til i meg i dag. Hvorfor jeg holder igjen og ikke føler hele spekteret.

Hvorfor husker jeg så lite fra oppveksten? Jeg kommer ikke i kontakt med noen følelser og det er interessant i seg selv. Det kommer mye om dette i boken når den tid kommer. Dette er viktig å ta et dypdykk i og ikke minst erindre om en som liten ble møtt på følelser en hadde til enhver tid for at som voksen skulle kjenne de igjen.

Tok en del bilder ved sjøen i dag kan du si. Var helt nydelig ute.

Det å møte barn på følelser, for at de skal forstå og aksepterer de, er viktig. Ha de gode samtalene og ikke minst se deres personlighet. Applaudere når de er menneske og ikke på handling. Et barn er ikke flink når de spiser opp maten sin, for eksempel. De skal høste skryt når de samspiller riktig med andre, som et eksempel. Vi applauderer altfor mye på handling i dagens samfunn.

Et godt et eksempel er de som driver med toppidrett, eller de som kun er opptatt av utdannelsen og jobben sin. Ta bort ferdigheten og det de gjør…..om de alltid har blitt applaudert på det de gjør så definerer de seg ofte utifra det. Ta det bort, hva skjer da? Hvem er de da? Har de noe forhold til det? Står de sterkt i seg selv?

Bare tanker. Mine tanker en søndagskveld i det uken planlegges. Hør på denne sangen, min sønn spilte den nettopp på høytaleren her. Fin.

By | 2017-03-16T06:58:52+00:00 8. januar, 2017|Categories: PERSONLIG|0 kommentarer

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits