Hva er riktig for kroppen? Dette hjelper meg

Er det en ting som kan gjøre en kostholdsinteressert crazy så er det alle tipsene som finnes. Jeg er ingen fanatiker men har alltid synes helse og kosthold er spennende. At jeg er nysgjerrig av natur gjør nok sitt til at jeg heller spør flere spørsmål enn tar alt alle sier for god fisk. Pluss det som funker for deg funker nødvendigvis ikke for meg. Eller?

En ting jeg virkelig ikke skjønner er nettaviser og andre nettsider som publiserer  den ene saken etter den andre om villedende helseinformasjon som strekker seg i alle retninger. Den ene wonderkuren etter den andre og ikke noe kritisk blikk på sakene. Alt for å få klikk og vi lesere er jo så dumme at vi klikker og leser. Helse og slanking og jakten på den evige slankekuren gjøre vel sitt med oss. Når skal vi endre fokus?

I fjor gikk jeg på en hestemedisinkur for denne nesen min med rosacea. Les gjerne HER.  Jeg hadde den såkalte voksende nese og jeg skal love deg den tidvis var stor. Av medisinen var magen og stort sett hele kroppen i ulage og gynekologen min anbefalte melkesyrebakterier. Takk for at jeg har den beste gynekologen som ser helheter og ikke kun enkelt plager.

Forskning.no skriver dette om melkesyrebakterier:

Mat produseres i dag med mindre varmebehandling, lavere saltinnhold og mindre kjemiske konserveringsmidler enn tidligere. Det gir friere spillerom for de skadelige bakteriene, for eksempel Listeria monocytogenes. Her kan man utnytte melkesyrebakteriene på en annen måte. De har nemlig også en annen egenskap – de kan drepe eller hemme skadelige bakterier i å vokse opp i maten.

Ved å tilsette melkesyrebakterier til produktet, kan disse hemme veksten av Listeria. Hemmingen kan virke på flere måter. Blant annet kan syreproduksjonen til melkesyrebakteriene gjøre miljøet rundt så surt at andre bakterier ikke kan vokse.

Les hele saken HER.

Dette synes jeg er spennende. Nå har jeg gått på melkesyrebakterier i et år og magen min er som «ny». Jeg har nesten ikke tarmgass lenger, noe jeg fikk veldig av enkelte matvarer, men klart holder jeg meg bevisst unna noen matvarer som jeg vet mine sensitive tarmer ikke liker. Hvitløk, avokado, løk, enkelte brødtyper og melk. Jeg kan ha litt laktosefrie melkeprodukter, men ikke for mye. Raping og gass med en gang.

Høres fælt ut med raping haha men gassen tar jo tidvis heisen opp og….ikke bare ned. Men husk, jeg har tatt disse bakteriene hver dag i over et år. De hjelper men det tar tid. Nå kan jeg spise to brødskiver uten å merke plagene, men om jeg spiser brød hver dag over tid så eser jeg som en vannballong og lagrer vann som om jeg sparte til et vassdrag. Så det går forsatt ikke. Holder meg til lomper eller knekkebrød.

Nei, jeg er ikke sponset av noen, dette er min anbefaling og egenerfaring. Samtidig når det forskes såpass mye på melkesyrebakterier så tenkte jeg at jeg kunne dele min erfaring.

Del gjerne innleggene mine med dine venner,  og om du ønsker oppdatering på mail når bloggen er oppdater så kan du enten følge meg på snap (trinegrung) eller legge igjen mailen i boksen under. Ditt valg, håper du vil.

 

By | 2017-03-16T06:55:35+00:00 3. januar, 2017|Categories: PERSONLIG|0 kommentarer

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits