Jeg har en drømmereise

Det er en ting jeg drømmer om å gjennomføre i 2017: to ukers pilgrimsvandring. Både for en sjelelig indre reise, men og fordi jeg er 100% sikker på opplevelsen det vil være. En kan velge å gå lengre, noen har gått flere måneder og år, men to uker uten barna er alt jeg klarer i denne omgang. Det får det være godt nok.

Santiago de Compostela

Det er over seks år siden jeg første gang leste om denne turen. Jeg har sett filmer, lest bøker og ikke minst satt meg litt inn i hva det vil si å dra på Pilgrimsferd. En ryggsekk, et par staver, gode sko og mitt eget hode. Gjerne sammen med en gjeng som reiser av samme årsak, nemlig å komme sin kjerne nærmere. Oppleve en annen type «ferie» enn det en ellers gjør.

Har du noen erfaring? Har du lest noe om hvor det lønner seg å starte om en skal gå i ca to uker? En bør jo ende i Santiago de Compostela men hvor starter en da? Er det flere som kunne tenke seg en slik vandring. Jeg drømmer om mai siden det ikke er sommervarmt da, sikkert akkurat passe. Eller rett over påske i april.

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela (spansk El Camino de Santiago, galisisk O Camiño de Santiago, fransk Chemin de St-Jacques) er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest-Europa fram til Santiago de Compostela-katedralen i byen Santiago de Compostela i Nordvest-Spania. I denne katedralen ligger det, i henhold til tradisjonen, relikvier etter Apostelen Jakob.

Katedralen og byen har sammen med Roma og Jerusalem vært de viktigste pilegrimsmålene for den europeiske kristenheten. Den første kjente pilegrim var biskop Gottskalk i 950. Pilegrimsfarten var viktig gjennom hele middelalderen, men ble forvansket av perioder med pest og kriger. Ulike herberger og andre tjenester vokste opp langs de vanligste rutene.

Tradisjonell pilegrimsvandring var i ferd med å dø ut, men har de siste 30 – 40 årene fått en ny oppsving. I 2004 var det ca 200 000 som vandret på La Camino.

Bo på herberg, være et team som setter opp reiserute sammen, planlegger samtalene, legger planer. Jeg tror jammen jeg skal begynne å realisere dette! Jeg har tenkt på det i så mange år nå og da er det vel jamme bare å hoppe i det? Begynne å planlegge og ikke minst gå seg i form. Finne skoene en skal gå i og begynne å gå de inn, rett og slett.

Noe du har tenkt på noen gang? Kunne du tenke deg å være med? Legg igjen mailen i den røde Kvinne som våger boksen under så sender jeg mail om jeg kommer nærmere i planleggingen. Eller legg igjen en kommentar så finner jeg deg. Det hadde virkelig vært en drøm! Og dette året trenger jeg litt drømmer som realiseres.

By | 2017-03-16T06:58:02+00:00 3. januar, 2017|Categories: PERSONLIG|0 kommentarer

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits