Hva vil det si å være en god leder?

Jeg leste en artikkel på forskning.no om hva forskning sier om det å være en god leder. Artikkelen sier at all forskning viser at litt hyggelige, visjonære ledere er bedre enn de resultatorienterte «høye, mørke» lederne som driver streng målstyring. Både for trivselen og lønnsomheten.

De fleste studier av ulike lederstiler viser nettopp at ledere som bryr seg om medarbeiderne og stoler på at de ansatte selv vet best hvordan jobben bør løses, gir best resultater. Men til tross for dette er det svært få stillingsannonser som etterspør slike «litt greie» ledere, og her har vi som rekruttere et ansvar i samarbeid med kundene vi skal rekruttere for.

«Litt grei leder søkes» blir altfor mykt, tydeligvis, mens ord som «Resultatorientert, målrettet leder», derimot, det er det mange styrer som ønsker seg. Men det er en myte at dette er den mest effektive styringsformen for bedriften, viser artikkelen jeg leste.

For meg personlig er en leder en som ser meg, motiverer meg, stoler på meg og respekterer meg viktig. Er du ikke enig? Ser meg og mine styrker, og stoler på at jobben blir gjort slik  firmaet ønsker, til eventuelt det motsatte er bevist. Jeg liker å jobbe selvstendig og vises frihet under ansvar, og så lenge jobben faktisk blir gjort er alle parter fornøyd.

Igår var jeg på Profiles-kurs og ble sertifisert i Profiles. Det vil si at når du som jobbsøker, om det er til lederstilling eller annet, kan vi anbefale en personlighetstest, analysere denne og så se om du faktisk vil passe til stillingen og det miljøet til firmaet du ønsker å jobbe for. Utrolig spennende og jeg gleder meg til å ta dette verktøyet i bruk. Les mer på Profiles International. Vi er alle født med oss vår personlighet, med styrker og svakheter, og derfor viktig og selv bli bevisst på disse samt et eventuelt firma vil kjenne deg litt bedre når du starter og kan tilpasse seg deretter.

Profiles sertifisering Trine Grung

Jeg har selv tatt flere slike tester og hver gang lærer jeg noe nytt om meg selv. Både hvordan jeg bør jobbe, hvilken ledertype jeg bør ha, samt hvilket miljø jeg bør jobbe i og med hvilke type arbeidsoppgaver. Jeg drev for meg selv i så mange år blir, og i følge profilen min blir dette helt feil da jeg liker best å jobbe med et team og med en leder som sparringspartner. Vi har alle behov for bekreftelser på jobben vi gjør og ikke minst konstruktive tilbakemeldinger. Når en jobber alene, jeg i over 10 år som digital rådgiver, må en selv klappe seg selv på skulderen for » a job well done». Den er verre.

Min profil viser blant annet:

Trine Grung skåret høyest innenfor Kreativ/nyskapende, Salg/påvirkning og Personlig service temaene i denne undersøkelsen. Hun egner seg godt til stillinger hvor hun kan bruke sin kreativitet i en bedriftskultur som tillater en høy grad av kontakt mellom mennesker. Hun inspireres av muligheten for innovativ problemløsning. Sjansen til å være en tilrettelegger for å dekke kundenes og offentlighetens behov er også en del av interessemønsteret.

Med Salg/påvirkning som sin hovedinteresse, vil Grung trolig søke seg til aktiviteter som involverer gründervirksomhet og lederskap. Hennes fokus er fremfor alt på måloppnåelse i et dynamisk miljø innenfor næringsliv og handel. Slike former for aktiviteter vil gi Grung den beste muligheten til å bli en effektiv leder.

For det andre, hun oppmuntres av å kunne engasjere seg i saker som kan gagne andre, noe hennes interesse for Personlig service også viser. Det å være til hjelp for andre og ta initiativet til å yte service til kunder, vil trolig føre til at hun engasjerer seg mye i jobben. 

Til slutt, hennes interesse for Kreative/innovative aktiviteter komplementerer hennes interesseprofil. Den viser en preferanse for kreative uttrykksformer, nyskapende tilnærminger og originale ideer. Selv om dette interesseområdet kanskje ikke er så kritisk viktig for hennes samlede engasjement eller hennes mer foretrukne interesse, vil den allikevel utgjøre en vesentlig faktor.

Dette er interessant og en viktig indikator for både meg selv og bedriften jeg jobber for. Er du ikke enig? Når ungdommene våre skal velge retning vil jeg si at en slik personlighetstest er vesentlig, og derfor kommer jeg til å gi dette i gave til begge mine tenåringer som snart skal velge retning når videregående er ferdig. De vil få en indikator på om de vil passe til å være morgensdagens leder, med en mer empatisk tilnærming til lederstillingen kanskje, siden forskning viser at det er mer lønnsomt for firmaet.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-05-10T09:28:11+00:00 10. mai, 2017|Categories: HODEJEGER, MIN BLOGG|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits