Slike damer liker vi

Denne uken var over snittet hektisk, men jammen kjente jeg at av og til liker jeg hektisk . Eneste minuset med hektisk er ofte at det ikke blir tid til trening. Eller definer tid, for det er klart  jeg kunne slengt på meg treningstøyet klokken åtte på kvelden og tatt meg en joggetur…..men på det tidspunktet smaker sofaen litt for godt. Jeg tror jeg en gang for alle må konkludere med at jeg er en morgentrimmer……jeg står heller opp en halv time før enn å bruke ettermiddagen.

Uansett.

Jeg holdt to workshops denne uken hvor sosiale medier stod på plakaten. Først for et tyvetall ledere i Codan Forsikring og deretter samme kveld for deler av næringslivet på Kongsvinger. Jeg hopper faktisk opp og ned av glede når jeg blir forespurt om å holde foredraget Kvinne som våger. Det er så mange kvinner som ikke «tørr» å utnytte sitt potensiale og drite i hva naboen måtte tenke. Dette foredraget handler både om det, hvordan stå sterkere i seg selv, gi litt mer faen, og personlig branding. Alt på en gang. Jeg fletter det sammen og bruker meg selv som eksempel. Ikke skrytete selvfølgelig, alltid ekte og med masse energi, men jeg innser at jeg hopper ofte før jeg tenker. Men jeg hopper. De fleste mennesker blir stående på kanten og angrer resten av livet på at de ikke turte.

trine grung foredrag codan forsikring

Damene på Codan Forsikring.

Herlig og nysgjerrig gjeng som hadde hatt en dag om temaet Work-Balance hvor jeg kom og avsluttet med foredrag Kvinne som våger. De fikk masse kunnskap om personlig branding. Hvordan de kan benytte internett og sosiale medier til akkurat dette, og ikke minst fikk de energi og muligens lysten til å bare hoppe i det. Stormberg selv sier det så godt: En lærer best å svømme om en er  i vannet. Helt rikrig og derfor er det ofte bare å gjøre det. Sette igang og ikke tenke så mye på hva alle andre måtte tenke. Er dette kun en kvinnegreie eller gjør menn det samme?

Etter endte timer hos Codan suste jeg til Kongsvinger. Igjen en herlig gjeng med masse nysgjerrige damer som ønsket å øke kunnskapen om Facebook. Hvordan bruke det kommersielt for faktisk å bygge følgere. Skape dedikerte følgere eller Facebookvenner som jeg liker å kalle de.

trine grung foredrag Kongsvinger

HERLIG gjeng på Kongsvinger. Like mye energi i dette rommet

En proffesjonell Facebookside får følgere, men jeg har blitt kjent med MANGE av de som følger min side og derav så sier jeg Facebookvenner jeg. Alt handler om hvordan en kommuniserer. Skaper dialog. Jeg tror dette er det mest utfordrende for bedrifter å skjønne da markedsføring har vært gjort på et bestemt vis i så mange år, da kun monolog, og nå endres hele tankegangen bak. Dialog er i fokus og hvordan en skal snakke med folk. Vi snakker jo med folk stort sett hver dag…..det samme fungerer på nettet som bedrift. Fokus på å lære bort, inspirere og engasjere, da begynner vi å snakke. Det er mennesker i bedrifter og på Facebook er vi mennesker. Snakk med oss, lær oss opp og engasjer oss.

Jeg våknet til FLOTTE tilbakemeldinger og blir like glad hver gang. Hver eneste en som kommenterer enten Facebookkurset eller Bloggkurset mitt, foredrag eller workshop, jeg blir alltid like rørt og glad. Det er viktig med ris og ros for alle og enhver, få tilbakemeldinger på at jobben en gjør, og dette er min form for tilbakemelding. Den som betyr noe da fornøyde kunder er viktig for alle som driver business.

tilbakemelding foredrag trine grung

Det indre er ofte det beste

Musikk setter meg i stemning og akkurat i dag er jeg i en spesiell stemning. Låten over maserer øregangene og følelsen av å gjør mye riktig om dagen merkes i hver celle. Livet skal svinge. Livet skal tidvis være kaotisk. Livet skal by på utfordringer. Plutselig snur ting litt etter litt, en kjenner en gjør noe riktig, lytter til rådene som er riktige ens vei og sakte men sikkert faller ting på plass. Roen brer seg og avgjørelser en tar blir de riktige siden fokuset er balansert.

Det er i en travel hverdag viktig å stoppe opp, kjenne etter og sjekke om en er på riktig vei. Er livet for kaotisk, er det noe som tapper en for energi må en ta grep selv. Ingen andre kan stoppe toget i ens indre når kroppen skriker etter noe annet, noe nytt.

Jeg lytter nøye til kroppen og tankene som kretser. Sørger for egen balanse og gjør de tingene som er riktige for meg. Lært meg å sette grenser for meg selv, si nei når noe ikke passer og ikke minst være spontan når noe kjennes riktig. Ikke like «flink» hver dag men har fokus på dette og kjenner hvor godt det gjør. Om noe oppstår stiller jeg meg spørsmål med en gang om dette er noe som er bra for meg. Har samtaler med meg selv om tingene jeg gjør vil gi meg noe eller tappe meg.

Nå har jeg hoppet på noe spontant og jeg vet det blir en opplevelse for livet. Jeg kjente at hver celle i kroppen skreik JA når jeg en kunde av meg spurte om jeg ville være med og arrangere workshop i naturfine omgivelser i SRI LANKA! Jeg kunne ikke  si nei selvom lommeboken allerede misliker meg og min spontanitet. Dette blir riktig for meg på alle måter. 10 dager i regnskogen på helsefarm!

Ulpotha trine grung

Yoga, mat for helsen, egen behandler, ro, balanse, jungellyder og lege som tilrettelegger oppholdet for hver og en. Jeg gleder meg til å reise til Ulpotha. I følge Tripadvisor et sted i verdensklassen, så dette må bare bli bra! Jeg regner jo med at både sov i ro og bind for øynene må med…jeg er var på det meste. Og klart, ønsket om å bli like myk og tøyelig som karen over på bildet er tilstede, men ser ikke på det som realistisk på 10 dager. MEN en opplevelse for livet skal det bli.

Enda en ting på min liksom-bucketlist kan sjekkes av: reise på helsefarm.

Jeg blogger ikke bare om virket mitt. Det er like viktig å blogge om livets reise, og dette blir en viktig del av livets reise for meg. Logge av nettet og logge på livet. Får jeg det til?? Må  ha med meg datautstyr da vi skal ha workshop noen timer for dag, men det finnes ikke internett der. Men kamera blir med. Og kroppen min blir med. Kanskje sjelen blir igjen der? Hvis dette blir en bra tur så er det ikke umulig at jeg arrangerer årlige turer dit for de som ønsker en unik opplevelse for livet. Høres ikke dette DIGG ut?? Jeg gleder meg og må spare som en riktig Onkel Skrue de neste månedene. Ikke at det er steindyrt men det er ikke gratis, for å si det sånn.

Dette er en kreativ jobbsøknad

I helgen hadde jeg besøk av en venninne fra Malmø. I sommer på stranden utenfor Vinstrie klaget hun over hvor vanskelig søkeprosessen er når det kommer til jobb og jeg foreslo kjapt noen kreative forslag som hun kjente hun likte. Derfor kom hun oppover fra Malmø denne helgen og vi brukte noen timer på å finne ut hvordan vi skulle gjøre dette.

Vi opprettet en blogg på navnet hennes og gjorde dette gratis på WordPress.com. Jeg er med-administartor hvis noe skulle dukke opp, men hun har lært seg det hun må kunne for å publisere. Hun er student på siste året og skal ut året blogge om hverdagen sin, kunnskap og ulike jobber der kunnskapen hennes er relevant. Når hun er klar for å begynne søkeprosessen har hun en side proppet med kunnskapen hennes og en egen søknad som er anderledes enn den andre lager.

madde söker jobb 2

Vi tok noen fine bilder og brukte kun mobilen til alt. Både bilder og video. Hun er student, ergo var budsjettet brukt opp bare på turen opp hit, og derfor hadde vi hele tiden fokus på å gjøre det rimelig. Vi skrev manus til videoen hvor fokuset var på hvem hun er, hva hun kan og hvilke kvalifikasjoner hun har som medarbeider. Vi skrattet og lo, skikkelig morro var det.

Det er ikke lett å søke jobb i dag og en blir fort en i bunken. Dette er da en ny måte å gjøre det på for å kun sende en link som en må trigge til at de trykker på. Viktig at LinkedIN er linket opp på siden og ferdig fyllt ut. Den må se proff ut da veldig mange byråer bruker LinkedIN som referanse i dag. Husk fine profilbilder….det er så viktig!

Nå har min gode venn Madde en egen nettside og det kostet henne en flybillett hit. Gratis å lage nettsiden på WordPress.com, video lastet opp på Vimeo (min konto og kun tilgjengelig på hennes side) og LinkedIN er gratis om en velger den rimelige varianten. Eneste jobben som er nå blir å bruke nettsiden, oppdatere den med relevant informasjon. Jeg gleder meg til å følge prosessen og håper du ble inspirert til å gjøre noe lignende når du skal søke jobb.

Del gjerne.

madde söker jobb

Slik kommer en i gang på sosiale medier

Det er så mange som mailer meg hver uke og lurer på hvor skal de begynne, hva skal de starte med på nettet og om det koster mye? Alt er gratis. Her er et innlegg som forklarer hvor nybegynnere kommer i gang. De som ikke har FacebookSIDE eller blogg…..som kanskje frykter Twitter og ikke har en plan med Instagram.

Min gode venninne Miriam Mercedes er på mange måter min drømmekunde. Hun er litt kjent, mye energi og delelyst, deltatt i Idol og The Voice pga sin stemmeprakt, bruker Facebookprofilen sin flittig og trenger å bygge en markedsplass for musikken sin. Hun er ikke dreven men elsker Facebook. Et veldig godt utgangspunkt, etter mitt syn.

Idag overrasket jeg henne ved å lage en ny FacebookSIDE  til henne som vil øke markedsverdien hennes. Her er det mulig for flere å følge videoene hennes, dele de til hele Facebookuniverset,  fremme innlegg som Facebookannonser, følge med på hvor følgerne bor/kommer fra og når de er pålogget. Dette gjøres via innsikter. Det eneste en trenger er et ok profilbilde og så lage et Timelinebilde. Jeg lager de fleste jeg har via picmonkey.com. VELDIG enkelt!

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.35.22

Dette er det første en begynner med etter mitt syn. En FacebookSIDE. Opprettes HER. Videre knyttet jeg Instagramprofilen til Miriam opp mot siden slik at bilder derfra automatisk går til SIDEN hennes, ikke hennes private profil. Dette er hvis en skal bruke Facebook i en kommersiell sammenheng, noe jeg håper fler og fler gjør og ser verdien av!

Når en starter å få følgere på Facebook så kan en sende de på besøk på en nettside. En blogg. Eller en oppdatert/levende nettside. Er den statisk og det aldri skjer noe der er det ingen grunn til å sende dine Facebookvenner til siden som kan illustrere verdien du kan bidra med som firma/artist/evnt samarbeidspartner. Alt handler om hva en faktisk bidrar med på nettsiden og verdien en skaper for besøkende. Hvis du er i tvil kan du se bloggkurset mitt gratis HER.

Det neste på listen var å lage en nettside som promoterer Miriam og gjør henne mer søkbar. Alt helt enkelt nå i starten da hun skal kun komme i gang for første gang. Vi valgte å bruke WordPress som jeg mener er det enkleste etter å ha testet i mange mange år. Hun valgte nå i starten gratisvarianten som gir noe begrensede muligheter men funker fint likevel.

Skjermbilde 2014-09-16 kl. 14.48.48

For Miriam er det eneste som gjenstår å laste ned FacebookPAGES app’en og WordPress’appen, for hun bruker kun mobilen enn så lenge. Deretter voila. Hun har sin egen plass å dele bilder, videoer ( knyttet opp mot hennes egen Youtube-kanal), linker og annet hun måtte ønske. Engasjere mennesker på nettet med sin sjel og energi. Jeg anbefaler alle å følge denne dama med det største hjertet. Jeg lover du vil bli inspirert, del gjerne. HER er Facebooksiden hennes.

Hvis du er i tvil om dama kan synge kan du se video på bloggen hennes HER.

Næringslivsledere, må de markedsføre seg?

Idag morges fikk jeg en mail. Jeg var ønsket som foredragsholder for 20 kvinnelige næringslivsledere. De ønsket å lære mer om synlighet på nett og hvordan næringslivsledere kan bruke nettet til å fronte bedriften. Dette synes jeg er kjempestas!

Det er mange grunner til at næringslivsledere kan dra nytte av å skape synlighet, hvor Tinteguri er et godt eksempel. Hun har oppnådd en viktig stemme i samfunnsdebatten. Mye grunnet sin blogging og aktive deltagelse i sosiale kanaler. Det er sikkert de ledere som mener at Anita Krohn Traasth blir mye, hvorfor skal en næringslivsleder ta selfies og engasjere seg som hun gjør….skal en ikke lede en bedrift? Dette er viktig merkevarebygging både for henne OG bedriften hun jobber i, for øyeblikket som Direktør i Innovasjon Norge.

Med nettet i utvkling og mange kanaler å velge mellom skjønner jeg at mange næringslivsledere ikke evner å følge med i svingene. Det er mange som står i kø for å dele råd/kunnskap og nettet er et enkelt sted å starte for å søke etter informasjon. Men til syvende og sist er det kanskje lettere å lære seg en strategi som fungerer, få en plan over hva en skal gjøre og deretter sette igang?

Her er hva som må på plass:

 • Blogg- både om livet som leder, hvem du er som leder, hvordan du leder. Vi som leser vil bli kjent med DEG og hva du står for. Engasjer deg i tema som er viktig for deg som leder og bedriften du jobber i . Flett dette sammen med en personlig tvist på det hele. Bilder er viktig, gjerne selfies. Det er helt innafor i 2014 og blir ikke sett på som uproft. Jo mer «hjemmeaktig» bildene er, jo bedre. Oppdater gjerne 1-2 ganger i uken. Bør ikke ta mer enn en time.
 • Facebookside (IKKE profil)- Samme navn som bloggen. Oppdater med nyttig informasjon, inspirer og underhold. Gjerne hverdagsbilder fra kontoret og på reise. Vi er mennesker på Facebook, ergo snakk TIL mennesker og MED mennesker. Oppdater gjerne en gang for dag.
 • Instagram : Samme navn som Facebooksiden og bloggen. Navnet ditt er kanskje det beste. Knytt Instagram opp mot Facebooksiden din og publiser de bilder som er relevant til yrket ditt på Facebook. Oppdater gjerne 2 ganger for dag.
 • Twitter: Samme navn som ellers. VIKTIG å ha det samme over alt. Engasjer deg i debatter som samsvarer med det du jobber med og andre ting som engasjerer deg.
 • Snapchat: Kos deg med dine nærmeste og del morro/fest bildene dine her. IKKE på nettet ellers. Venner kan kun se de i 10 sekunder og derfor bedre enn på Facebook. Bildene forsvinner etter 10 sek.Derfor nesten ufarlig.
 • LinkedIn: Knytt til deg tidligere og nåværende kontakter. Oppdatert Linkedin er VIKTIG for en næringslivsleder. Knytt bloggen opp mot Linked og publiser link til innlegg.

IMG_3286

Om du vil prøve deg på blogg og ønsker å øve deg i det skjulte, er det gratis på for eksempel tumblr.com eller wordpress.com. Begge anbefaler jeg. Ta gjerne gratiskurset mitt om blogging http://bloggkurset.no.

Til syvende og sist er det kunnskap som gjør en trygg på hvordan en faktisk skal gripe dette an. Nettet er ikke lenger et sted hvor de unge leker og ei heller på mobilen. Over en million nordmenn bruker Snapchat, ergo en henger kanskje bakpå om en ikke evner å utnytte mulighetene som finnes i digitale kanaler. Ikke uventet er Petter Stordalen en leder som tidlig så nettet og omfavnet bruken av det. Både med blogg, Instagram, Facebookside og Twitter. Han har evnet å knytte det hele sammen til å bli plattformer som fungerer. Han skaper synlighet for seg og ikke minst det han jobber med.

MÅ en leder være synlig og tilstede? Jeg synes det blir helt feil å ikke være tilstede noen av stedene. En må følge utviklingen og ta innover seg at her må det lekes. Først kanskje finne ut hvilken lekeplass som passer best for deg som leder og deretter hvordan du kan flette dette sammen til å passe din ellers travle hverdag. At ikke alle ledere har tid å bruke på alle steder er forståelig, men det tar ikke så veldig mye tid om en evner å sette det i system.

Dette skal jeg holde foredrag om og gleder meg veldig. Foredraget heter Kvinner som våger og jeg er superspent! For mange ledere handler det jo dette om å våge, stå i det og ikke minst tørre å bli mer synlig. Igår hadde jeg lederne i Kuddle innom kontoret mitt for å vise de hvordan jeg mener de som ledere skal være mer synlige. De ser engasjerte ut, ikke sant? Hehe. Vi ler ihvertfall masse og det er viktig uansett arbeidsplass.

10646928_600604240049837_6415439075894263910_n

Strekk ut en hånd når noen trenger det

Vi har alle våre utfordringer i livet. Noe som er gigantisk for deg kan virke som en bagatell for meg, men jeg må likevel respektere deg, at dine problemer er vanskelige og store for deg. De fleste av oss står på med positive tanker og tenker at utfordringer er til for å mestres. Vi ønsker alle å mestre livet på alle måter, overvinne motbakkene og klarte til toppen. Problemer vil en alltid møte, men hva gjør en når de blir for store?

I skrivende stund triller tårene mine og jeg er helt satt ut. En bekjent av meg er ikke lenger med oss. Jeg sitter musestille på kontoret og mange tanker kretser i hodet mitt akkurat nå. Lene Marlin delte sine vanskeligheter i en kronikk som rørte meg veldig, og i dag er jeg helt satt ut av dette som har skjedd.

Egentlig skulle jeg ikke blogge om det men jeg måtte lage et innlegg om viktigheten av å ta vare på hverandre, støtte hverandre og lytte til de som har det vanskelig. Virkelig.

Roses

Jeg har selv hatt en del nedturer og tidvis tunge stunder, uten at dette skal bli et blogginnlegg om mine vonde perioder. Jeg har blogget om tunge stunder før, mange ganger.

Så mange ganger en trenger en klem og ikke tørr å spørre om det….en vil ikke være til bry.
Så mange ganger en trenger omtanke, støtte og et lyttende øre, men tenker at problemene er bagateller, dette må jeg vel klare?
Så mange ganger en føler seg ensom uten at en strekker ut en hånd og ber om sosialt samvær.
Så mange ganger tankene styrer en inn i et kaos mye likt et vepsebol og en ikke aner hvilken vei en skal gå uten å bli stukket.
En velger ofte å stå i ro, håper det går over og orker ikke gjøre noen ting.

Vi har alle slike dager. Hvor alt er bare håpløst.

Neste gang du har det sånn og ikke aner råd, du ser ikke skogen for bare trær og kjenner ensomheten spiser deg opp…..da har du denne listen og kanskje den hjelper? :

 • Ring en venn, fort.
 • Skriv på Facebook: Idag trenger jeg en venn, noen som kan komme?
 • Start en blogg og sorter tankene dine. Å få tanker ned på «papir» hjelper veldig ofte. Kan gjøres anonymt.
 • Skriv en liste med hva du er takknemlig for
 • Skriv en liste over hva som er dritt
 • Sammenlign de to listene over
 • Gå ut, ikke sitt inne. Tving deg selv.
 • Vær lei deg, tillat deg selv en nededag. Grin masse.
 • Tenk: hvem skulle jeg ønske ga meg en klem akkurat nå? Så ringer du vedkommende. Og sier du trenger en klem.
 • Strekk ut en hånd til noen. Ikke sitt alene.
 • Kontakt fagfolk (håper de forstår alvoret)

Det er sikkert 100 andre ting en kan gjøre, kanskje du vil bidra i kommentarfeltet og dele hva du tenker? La oss lage en liste over ting som er viktige å gjøre når en har vonde dager. Sånne skikkelig vonde dager. Hva kan løfte en? Hva andre ting kan en gjøre for å løfte tøffe dager?

Kjære Fredrikke, tusen takk for samtaler i Barcelona. Du var så varm og raus, ekte og nær. Bak smilet var det tunge tanker. Nå blir det aldri noe av tingene vi samtalet om. Veldig trist. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe for deg.

Kommenter gjerne. Dine tips i tunge stunder. Hva hjelper og hva kan vi gjøre?

Internasjonal digital strategi

Det er en krevende og ufattelig spennende prosess å lage internasjonal digital strategi for Kuddle-bildedeling for barn. Den er ikke veldig ulik en jeg ville valgt for et norsk firma, men utfordringene er bare litt større og anderledes. Hvilket språk?  Alle språk? Skal en ha Facebook på alle språk en har lansert appen på? Skal bloggen oppdateres på alle språk? Hvor mange skal bidra på bloggen og hvor ofte? Innhold? Publiseringsplan for Facebook må på plass, hvem vi skal drive dialog med på Twitter. I det hele tatt MYE å henge fingrene i.

Det er mange spørsmål som roterer i topplokket om dagen og en må bare brette opp ermene å starte. Hoppe i havet, sørge for at en husker svømmetakene en har praktisert i 12 år på nettet og legge på svøm. Så enkelt, men likevel utfordrende.

Kuddle antibullying app for kids

Så langt har vi tanker rundt følgende:

 • Facebooksiden
 • Twitter
 • Instagram
 • Blogg (lanseres straks)
 • Strategi for ansatte
 • Verdier for selskapet som skal kommuniseres
 • Innhold på blogg/nettside

Det er mange selvfølgeligheter for en som har drevet lenge på nettet og ser det overordna bilde, men samtidig er det hele tiden viktig å ha ledelsen med på laget, sørge for at de er trygge på prosessen, forstår hvor vi er og hvor vi skal. Uten blir det som å sykle i oppoverbakke. Tungt og tar lang tid.

Idag startet og en jeg har heiet på så lenge jeg kan huske på i sosiale medier. Hans-Petter Nygård-Hansen er en fin fyr, ufattelig kunnskapsrik, gründer med eget kommunikasjonsselskap og nå altså min kollega. Han skal jobbe med PR og kommunikasjon mens jeg tar meg av den digitale kommunikasjonen. Men vi jobber i team og jeg digger det. Endelig! Og så han som jeg liker så godt, stas! (planlegger å lure konen hans til å bli min stylist på lur, men ikke si det høyt at jeg har baktanker haha. Hun er dødsrå på klær)

Tusen takk for en bra start Hans-Petter og ikke minst tusen takk for «tommel opp» etter presentasjonen min i dag. Alle mennesker trenger bekreftelser på at det de gjør er bra og jeg trengte den tommelen. Det var ikke mye men den gjorde meg glad. Jeg har jobbet så lenge alene at alle oppmuntrende ord på veien er utrolig hyggelige! Viktig å bli verdsatt, så takk!

954825_4534146651921_210058370_n

Hans-Petter og meg ifjor. (Jøss…..der var jeg jammen fin på håret….shit. Må ikke se slike bilder…jeg SPARER!)

Nå gleder jeg meg til å lage bloggstrategi for Kuddle, sette de ansatte i sving med sine sosiale medier profiler oppdatert riktig, finne riktig nyhetsbrev for oss, sette Facebook-dialogen i system…..OG feire. Jeg har kollegaer, de er hyggelige og ikke minst glad for å ha meg med på laget. Det gleder meg sånn at jeg får ikke sagt det nok. En helt riktig avgjørelse av unge lovende. Jeg har så mye energi om dagen at jeg JOGGER hele runden min nå. JOGGER! Leste du det? Jeg kaller meg herved en jogger igjen.

Dette er Hanne sine nettdatingtips

Igår blogget jeg et innlegg om de ulike appene som finnes når det kommer til nett-dating, og det resulterte i mye respons fra mine følgere på Facebooksiden min. Mange mailet meg og flere lo så de skreik, ergo mange kjente seg igjen. Hanne skrev et brev (bruker kun fornavnet for å la henne være litt anonym) og dette lo jeg godt av. Kjære dere menn som er en del av nettdatingen…dette er ment som gode innspill å ta med seg.

Vi lover å ta på oss pene kjoler til alle fremtidige dater. Men mulig vi må stoppe å spise først.

20130719-095730.jpg

En mann som tør å vise seg som han er.

Hva ønsker jeg?

La oss begynne med profilbildet og bildegallerier: Profilbilder tatt i speilet i bar overkropp…det blir ikke mer harry enn det. Bortsett fra de som har en halvrøykt sneip i munnviken. Kle på dere, mannfok!

En annen ting jeg tenker på når jeg ser enkelte bilder er ”Var dette det beste bildet av deg?”. Enkelte ser ut som de ufrivillig har ramlet utfor 10-metern i Frognerbadet. Og i galleriene, hold tissefanten for dere selv. Det er så turn off å få den i fleisen midt i mårrakaffen. Jeg mister interessen på et blunk. På bursdager er det mest spennende med gavene man ikke vet hva er. Sånn er det med det intime også. Spenningen forsvinner i det samme øyeblikket du vet hva som er under klærne.

Et galleri jeg så hadde 20 ulike bilder av en som satt og lekte med seg selv med ”saus” rennende her og der. Hvem har innbilt disse hankjønnene at det er tiltrekkende å legge ut 20(!) bilder av dette i ett og samme galleri?? Han må gjerne vise at han er interessert, og ikke leke at han ikke er det.

Jeg har full forståelse for at man sjekker markedet, men de som sjonglerer med flere damer på en gang har jeg lite sans for av en eller annen grunn. Man ønsker å føle seg spesiell, selv om det er en man nettopp har møtt, og det gjør man ikke om man føler man er på et samlebånd. Det er ikke dermed sagt at han må gjøre eksklusive ting og ta deg med på byens beste restaurant, men bare å gi deg følelsen av å være spesiell.

Det viktigste er ærlighet.

Når man begynner å skrive sammen, så merker man fort om noen holder noe tilbake. Du spør, men han svarer på alt annet enn det du faktisk vil vite. Men ærligheten har sine grenser. Jeg er av den oppfatningen at datingsider på nettet er en gigantisk oppsamlingsplass for mennensker med ulike psykiske tilstander og lidelser. Her florerer det med angst, mindreverdighetskomplekser med påfølgende bekreftelsesbehov, det skrytes i hytt og gevær og ofte viser det seg at det en person har skrevet i profilen sin faktisk ikke stemmer. Dersom en mann legger ut om sine psykiske problemer, så trekker jeg meg vekk. Synd, men sant.

Første melding.

Første melding fra mannen bør inneholde en høflig henvendelse, der han gjerne forteller litt om seg selv, viser med ord at han har lest min profil, og han kan godt si litt om hva han ser etter og hva han ønsker å få ut av nettdating. De verste meldingene jeg får er:

 1. Skjer?
 2. Er du kåt?
 3. Knulle?
 4. Hei.

Den første og den siste, hva svarer man på det?? ”Nei… sitter nå her….” og ”Hei”. Det er ikke akkurat lett å skulle fortsette en samtale på det grunnlaget. Spør åpne spørsmål der man må svare litt mer utfyllende. Blir det snakk om å treffes, og han fra første stund vil komme hjem til deg, og ikke vil treffes ute, så kan du være sikker på at han har dame eller i det minste noe på gang. Evt så er han bare ute etter sex, og har planer om å komme i buksa på deg så fort som overhodet mulig.

Hva jeg liker?

Jeg har såpass lang fartstid på nettet at jeg har mye erfaringer med datingsider. Det er stort sett de samme på alle sidene, de bare tilpasser seg etter hvilken side de er på. Men innerst inne er de den samme uansett. Personligheten din lyver ikke, det gjør ikke preferansene dine heller. Alt for mange har vist sitt sanne jeg etter hvert.

Det jeg liker med mannfolk på nettet er:

 1. Et pent bilde, som viser en side av deg som du er fornøyd med. Ta av solbrillene. Øynene ER faktisk sjelens speil. Man kan lese mye ut av å se på øynene til folk, om de har utstråling eller er mer eller mindre døde.
 2. Smil gjerne på bildet også, et smil får fram det vakreste i mennesker.
 3. Skriv om deg selv i profilen, ikke skriv ”Jeg er så dårlig på å beskrive meg selv, jeg vet ikke hva jeg skal skrive”. Ingen er bedre til å beskrive deg selv enn du, det er ingen som kjenner deg bedre enn du selv. Om ikke du vet hva du skal skrive om deg selv, hvem er det da som egentlig kjenner deg?
 4. Ikke vær redd for å skrive om dine forbedringspotensialer, og skal du skryte av deg selv, så sørg for at det stemmer. Man merker fort om du liker å gå i skog og mark eller ikke om man blir kjent med deg
 5. Fortell hva du vil med nettdatingen, hva du ser etter. Det må være en grunn til at du har registrert deg, så å si at du ikke vet hva du gjør på denne siden er bare tull. Vær ærlig, enten du ønsker en venninne med fordeler eller en kjæreste. Ved å være ærlig finner man det man leter etter og ingen blir skuffet. Men vær forsiktig med å være for kritisk til kvalitetene det andre kjønn skal ha. Da risikerer man at mange trekker seg unna, og du går kanskje glipp av drømmepartneren!
 6. Vær høflig! Hovedregelen min på nett er: Ville jeg sagt og gjort dette til en person jeg møtte på gata? Hvis svaret er nei, så ikke gjør det på nett heller.

Mvh Hanne

Tusen takk Hanne, jeg håper vi når ut til mange herrer på nettet og dermed kanskje lærer de noen triks. Del gjerne!

Hvordan få til nettdating?

Siden vi rundet 2000-tallet har antall skilsmisser økt i Norge. I 2005 var det hele 11 040 skilsmisser og det ser ikke ut til at dette endres med det første. Veldig mange single søker nettdating for å se seg om etter nye muligheter og det står ikke på tilbudene. Det er mange som står klar med sine tjenester for å hjelpe i nøden. Men er det veien å gå, undrer jeg?

Photo 25.08.14 08 13 37

Jeg vet det er mange som finner nye partnere via nettet og ære være de, det mener jeg helt seriøst. Hvor skal man ellers treffe potensielle partnere i en travel hverdag? I ferskvaren på Rimi, sa alltid en god venn av meg, og tro meg jeg kikker alltid, men har tilgode å se akkurat HAN.

Grunnen til dette innlegget er ikke for å reklamere min singelstatus, men mer for å opplyse om en del ting som en bør unngå om en har profil på nettdatingsider. Jeg vil herved gi noen gode råd til menn som jeg mener er viktig å ta med seg. Jeg sier ikke disse rådene gjelder alle damer (at de mener som meg) , men jeg snakker kun utifra mine egne preferanser etter å ha sjekket litt rundt. OG siden jeg jobber med sosiale medier og nettdating er sosialt…så er dette helt innafor komfortsonen.

Her er mine råd vedrørende profilbilder:

 • IKKE ha solbriller på alle bilder
 • SMIL gjerne litt
 • SMIL gjerne MYE
 • VIS at du kan være glad
 • Du trenger IKKE å flekse muskler for å «imponere»
 • Unngå skrivefeil i profilteksten
 • MÅ du vise kroppen din, så holder det med et bilde fra kassen og opp
 • Jeg trenger ikke se bilder av lårene dine som flekses
 • Fordel at en faktisk ser deg på profilbilde, ergo sørg for litt lys
 • Ingen bilder betyr ingen meldinger
 • Har du vært på nettdating lenge er det en fordel at bildet skiftes av og til
 • Jeg trenger IKKE å se bilder fra ALLE fjelltoppene du har besteget
 • Du MÅ ikke ha 10 bilder av deg selv i sykkelklær for å vise at du sykler mye
 • Unngå hatt om den ikke er veldig kul ( caps ligger i grenseland, veldig få passer faktiske det)
 • Skaut er ikke kult
 • SE på bildet ditt før du legger det ut og spør deg selv: Ville jeg datet meg?
 • Om du ikke er glad så lat som du er litt ihvertfall
 • Sneip i munnviken er ikke greit
 • Andre damer på bildene er HELT ute (dette er mest på Tinder, flaut)
 • SE i kamera når du skal ta bilder av deg selv
 • Tullebilder med dradde ansikter er sikkert morro for deg men for meg ser du ut som en klovn
 • Om du har tatoveringer så spar de til vi evnt møtes. En kar hadde åtte bilder av tattisene sine
 • Flott at du er glad i hunden din, men ETT bilde holder
 • Vil IKKE få mld som «Gutt på 72 søker jente for reisefølge, full diskresjon loves. Ingen forpliktelser!»
 • IKKE lyv om ting for å sette deg selv i et bedre lys. Sannheten kommer alltid frem
 • Trenger ikke å se bilde av motorsykkel, bil eller båt.

Mine beste råd for en bra profil:

 • Sørg for nok lys når du tar profilbildet
 • SMIL til verden
 • Få bort solbrillene
 • Skriv litt utfyllende om deg selv.
 • Fortell hva du brenner for
 • Skriv hva som gjør deg glad,
 • Skriv litt om hva som gjør deg trist
 • Fortell hvilke mennesketyper du liker
 • Engasjer meg med hvilke interesser du har utover trening
 • Reflekter over hva som engasjerer deg
 • Skriv noe negativt om deg selv
 • Skriv gjerne at du er aktiv men ikke skryt av all treningen du bedriver
 • Om du får en melding fra ei du IKKE synes noe om er det høflig å svare uansett (Karma is a bitch)
 • Har du tenkt å svare er det greit om det ikke går en uke. Svar med en gang, HEI holder
 • Vær høflig og hyggelig. Grisemeldinger er det ingen damer som liker. Ikke som jeg kjenner ihvertfall.
 • Høyden din er viktig

Det finnes app’er til de fleste datingtjenester nå og jeg har prøvd de fleste for å se hvordan de funker. Sukker sin funker helt greit men de trenger ikke prøve å være Tinder ved å ha den sveipegreien. Tinder gjør det, det holder. Ellers er vel Sukker den appen jeg synes funker best, med Møteplassen på en god nummer to. De er enkle å finne ut av, en kan få varsel om en får meldinger og bildene når en surfer rundt er store nok. Tinder er litt for tilfeldig etter mitt syn og irriterende at en ikke kan ta kontakt med noen om det ikke er match. Jeg vet det er konseptet, men når de fleste kun har bilder og glemmer å skrive litt om seg selv…..så gir den meg faktisk ingenting.

For meg blir derfor Tinder mest for underholdning, mens de andre sees på som seriøse aktører. Men finner en «karen» der? Aner ikke, så jeg vurderer å droppe hele greien. NYTER singellivet akkurat nå, og jeg ser at mange kanskje skremmes av min offentlige nettprofil. Men jeg er ikke privat på nettet så du slipper å være en del av denne bloggen. Jeg jobber med sosiale medier og blogger kun om det. På min måte.

Photo 25.08.14 08 15 04

Head of digital communication- dette er kjekt!

Jeg har i over et halvt år snust på ulike stillinger/arbeidsplasser som trenger digital kompetanse, og dette mest fordi jeg savnet et team hvor jeg kan være kreativ med andre. Jeg har vært i noen samtaler , men ble ikke helt enig med meg selv om hva jeg egentlig ville.

I sommer var jeg på besøk hos min gode venninne Madde i Malmø, og jeg hadde ikke før forklart henne hvorfor jeg ønsket flere utfordringer, før telefonen ringte. Min gode venn Ole fra Drammen, vi har hatt mange møter de senere årene, ringte for å høre om jeg kunne tenke meg å høre mer om Kuddle? Ja, hva er det? En app for barn, litt sånn Instagram for kids. Så kult tenkte jeg, ja dette vil jeg høre mer om!

Flere samtaler senere, for antimobbefokuset til appén likte jeg med en gang, ble vi enige om at jeg kunne tilføre KuddleTeamet mye. Jeg trør inn i fast stilling hos Kuddle, men kan ha nettkursene mine ved siden av. Både Facebookkurset.no og Bloggkurset.no kan jeg holde på med og det var avgjørende for meg. Jeg skal forsette å holde foredrag om kommunikasjon digitalt, inspirere til bruken av nettet som markedsplass for bedrifter og ikke minst nå kjempe mot nettmobbing. VIKTIG tema!

head of digital communications KuddleDet er flere årsaker til at jeg igår skrev under og takket ja. Det ene er antimobbefokuset karene bak app’en har. Tre småbarnsforeldre som ser at «krigen» mot digitale dingser vinner de ikke og derfor lager en morsom app for barn som er brukervennlig og ikke minst tar vekk litt av problemene med negative kommentarer andre steder. En kan kun «like» bilder. Jada, barn skal være mye ute å leke, men samtidig liker de å holde på med mobiler og nettbrett, og nå kan de gjøre det ufarlig, bli venner med vennene sine og dele bilder. Enkelt og morsomt. For det andre er det spennende å jobbe med noen som tenker internasjonalt og allerede har vært avbildet på Time Square, omtalt i store nettpublikasjoner som den nye «it» app’en og tenker stort. Tørr å satse. Det trigger meg!

Min jobb blir altså å kommunisere digitalt for Kuddle på Kuddle.com, Facebooksiden og Twitteren til Kuddle. Enn så lenge er jeg alene i denne avdelingen, men den er nok den som vil vokse i takt med avdelingen som modererer bilder. Det er ivrige investorer bak TeamKuddle og de har mange planer. Jeg er stolt og glad…dette er bare kjekt.

Les gjerne artikkel i Techcrunch HER. Det er stort.

Veien videre her på bloggen blir forsatt meg, min hverdag med nettkurs, men nå og som leder for et digitalt team. Jeg er i utvikling og tar et og et steg i riktig retning. Det er viktig å lytte til hva kroppen/hodet/en selv trenger, og hele meg skreik etter et team og kollegaer. Jeg har kommet «hjem» på mange måter. Jeg får jobbet med noe viktig, det foregår online og ikke minst får jeg brukt kunnskapen min. Eneste jeg må brøsje opp nå er engelsken på papir….HJELP! Skrivefeil kan ikke forekomme!

Og jeg må kle meg. Kontorkle meg.  Jeg er på vei med det jeg på humor kaller #popestyle. Grunnen er at Olivia Pope er min store inspirasjon. Enkelt og elegant. Noen dager får jeg det til, andre ikke. Haha. Men jeg skal tørre å være åpen om det….klær og meg er ikke bestevenner. Venner, men jeg har MYE å lære! Nå tilbake til Kuddle. Sandalene ble jo HELT feil hahahahaha.

trine grung #popestyle