Slik ble sommeren 2014

Sitter hjemme foran dataen. På ørene ruller forsatt den fantastiske låten til Sampha, jeg elsker den. Lytt gjerne og les så videre:

Jeg blir helt rørt av teksten, stemmen og stemningen i låten, og måtte skrive noen ord om takknemlighet. Sånn på ekte. Sånn rett fra hjertet, som denne bloggen tross alt heter.

Kjenner du følelsen:  du bare vet at ting vil ordne seg. Du er i flyt, energien er der den skal være, alt rundt deg er fylt av farger, musikk, mennesker og glede? Du våkner med et smil, får lyst å kle deg i friske farger, gleder deg over de små tingene i hverdagen. En god samtale med en god venninne gir deg et smil om munnen. En tekstmelding fra en annen venninne, med mange hyggelig ord, bringer tårer av glede frem i øyekroken. En indre glede, et vell av lykkefølelser i deg selv? Kjenner du på følelsen? Kjenner du den igjen?

Jeg sa før sommeren at jeg ønsket å finne flyten, finne denne følelsen i meg selv, for meg selv. Logge av jobb, nett og den evige bekymringen som tidvis dukker opp i grunderlivet. Jeg trengte å leve, trengte å le, trengte gode samtaler om det som er viktig i livet. Lei av jaget etter noe, strevet…vi alle jager for mye og glemmer ofte å stoppe opp og kjenne etter hva det faktisk gjør med oss. Kjenner du deg igjen?

I låten synger Sampha Don´t think about it to much og det paradoksale er at det var akkurat det jeg trengte! Ikke tenke for mye.  Noen ord om hva som faktisk er viktig, bremse og se meg rundt. Hva jeg har, mer enn hvor jeg skal! I livet blir mange opphengt i hvor de skal og hvordan de skal komme dit, og ofte glemmer en da å leve NÅ.

Jeg har jo lest og studert Eckhart Tolle sin bok The power of living now, men først denne sommeren kjenner jeg på viktigheten av kunnskapen i boken. Jeg tok et valg: NÅ skal jeg leve NÅ. Ta inn alle inntrykk, se mennesker på min vei. Stoppe opp og reflektere, lytte og være HER OG NÅ.

Det startet etter at en nå god venninne Ida chattet med meg på Face. Veldig spontant spurte hun om jeg ville komme til Steinkjerfestivalen i juni, bo hos henne og mannen Erik, gå på konserter og bare hygge oss. Feste to dager på rad, gulp. Det er jeg ikke så god på, tenkte jeg, og levde mer i reglene enn opplevelsen det faktisk kunne bli. Jeg hev meg spontant med og hadde en FANTASTISK helg på Steinkjer. Storkoste meg med samtaler, musikk, fest og morro. Mange fine folk ble jeg kjent med og bare koste meg. Og jammen klarte jeg ikke å feste to dager på rad gitt.

steinkjerfestivalen 2014 trinegrung .jpg

Veldig spontant, men veldig hyggelig. Tusen takk Ida og Erik, jeg storkoste meg og gleder meg allerede til neste år. Kontakter ble knyttet på festivalen og bloggen tar meg opp dit igjen. Kjekt.

Videre satt jeg en fredagskveld på koselige Anchas Bodega i Drammen sammen med Kari, Cecilie og Miriam. De tre som kanskje står meg nærmest i Drammen, i tillegg til Debbie og Beate. På fem minutter ble Stavangertur planlagt av Miriam og meg….spontant. Og det ble en viktig tur for meg på mange måter.

IMG_0189

Vi har mye å lære av mennesker som Miriam. Hun velger HER OG NÅ, alltid. Tar inn inntrykk, snakker med de som møter henne på veien og reserverer seg ikke i de evige reglene som mange av oss andre låser oss i. Vi er flinke til å lage begrensninger for oss selv, meg inkludert. -Nei det går ikke fordi……- Nei det kan jeg ikke fordi…….- Nei han/hun kjenner jeg ikke så derfor kan jeg ikke prate med han/henne……kjenner du deg igjen?

HER OG NÅ inkluderer å være tilstede HER OG NÅ. Tappes du av energi i din hverdag er det viktig å finne ut hva det er som ikke er på plass, hva som tapper deg for energi. Muligens har du noen batteritappere rundt deg som ikke er riktig å ha rundt deg. Kvitt deg med de og tilfør kun mennesker som fyller deg med noe godt. Det har jeg fokus på nå. Latter, gode samtaler og tilstedeværelse.

Stavangerturen kan du lese om HER.

IMG_0231

På onsdag denne uken drar datter og jeg videre på tur. Kjøretur. Sverige, Danmark og Stavanger, igjen. Jeg koste meg sånn i Stavanger med Miriam at jeg vil tilbake for å oppleve mer. Se venninner som jeg ofte savner, ha samtaler og ikke minst feste mer. Stavanger i mitt hjerte, jeg elsker Stavanger og er splittet i hva som er hjem. Drammen eller Stavanger. Like glad i begge byene.

Viktige ord på slutten her, ble langt dette. Jeg ønsker nå bare å dele mine opplevelser på livets vei og dette innlegget ble om det å leve HER OG NÅ. Sette av tid til seg selv, kjenne etter hva som gir deg noe og hvordan du skal komme i vater. Hva gir deg energi og kvitt deg med det som tapper deg for det. Først da kjenner en at det bobler på innsiden og at gleden kommer fra en selv.

Jeg er glad i meg selv, kjenner ekte glede over hverdagen og trengte å fokusere på akkurat det. Denne høsten skal fokuset forsette akkurat med det og jeg har tatt noen beslutninger som er viktige for meg selv. De skal jeg komme tilbake til, men de inkluderer kollegaer. Trine trenger å være mer sosial.

God sommer videre til deg. Tårene triller mens Sampha forsatt fyller meg med energi (låten over). Gledestårer fordi jeg liker å dele som jeg gjør nå. Innlegg om livet og hvor viktige de små tingene er. Er du ikke enig?

Vennlig klem, Trine

Viktige ord til ettertanke

Idag fikk jeg en tekst på Facebookveggen min fra min gode venninne Miriam. Denne ga meg så masse og det er den Chilenske forfatteren Pablo Neruda som må krediteres for disse kloke ord.

Mens du leser kan du gjerne lytte til denne sangen på Spotify: http://open.spotify.com/album/1kGQ59uCEkfHzriTwsSpiu HELT RÅ! Sampha// Too much!

 

Veien til gleden

Langsomt dør den som forblir en slave av sine vaner, den som hver dag vandrer i samme spor, den som ikke forandrer retning, den som ikke tar sjangser eller skifter farger på klærne, den som ikke snakker med ukjente.

Den dør langsomt, som unnlater å følge en lidenskap, den som sverger til svart fremfor hvitt og til pirkete detaljer fremfor et vell av følelser, som får øynene til å gløde, som forvandler gjesp til smil, som får hjertet til å banke, fordi noe har gått galt eller av følelsesaffekt.

Den dør langsomt , som ødelegger egenverdet, den som ikke tar imot hjelp, den som ustanselig klager over egen ulykke eller over det ustoppelige regnet.

Langsomt dør den som forlater en plan før den har begynt, den som ikke spør om ting han ikke vet, den som ikke svarer når noen spør om noe han ikke vet.

La oss unngå denne langsomme død.

La oss huske at det å være i live krever en større anstrengelse enn å kun puste, bare med en glødende tålmodighet kan vi finne veien til en glitrende glede.

Fin sommer til deg kjære leser, tusen takk for at du deler om du ble inspirert. 20140707-230045-82845676.jpg

Slik skal Stavanger oppleves

I skrivende stund nytes sengen hos muttern. Ferien falt på Vestlandet iår mens barna er på ferie med pappaen, og jeg angrer ikke på valget. Det er nesten 20 år siden jeg flyttet fra byen, men jeg reiser forsatt hjem. Mamma bor her, min bror med sin familie, barndomsvenner og mange bekjente.
Denne gangen valgte jeg å invitere med meg min gode venninne Miriam og bilen ble fremkomstmiddel. Startet turen tidlig tirsdag morgen og valgte innlandet med Seljord, Dalen og Suleskaret som reisevei. Utrolig flott over Suleskaret, virkelig verdt alle timene i bil alene!!
20140706-221227-79947197.jpg

Vi ankom Clarion hotell i Stavanger og jeg begynner å bli godt kjent med den fine gjengen som jobber der. Har holdt flere kurs og workshops i samarbeid med Clarionkjeden nå og er så fornøyd med servicen. Utrolig fin gjeng og ikke minst vanvittig god frokost og roomservice! NAM! Burgeren jeg bestilte den ene kvelden var en høydare!

20140706-221520-80120747.jpg
De skuffet ikke denne gangen heller med morsomme lapper, frukt og noe godt i glasset. KJekt at de setter pris på at bloggen min kommer på besøk, jeg blir ihvertfall glad!

20140706-221748-80268584.jpg
Som nevnt var min gode venninne Miriam med og Gamle Stavanger måtte oppleves. Utrolig koselig og fin del av byen og virkelig verdt et besøk. Bare kjedelig det ikke er cafeeer i særlig grad der….det burde de få til!

20140706-221857-80337921.jpg
Den fargerike gaten er et sted for seg selv og Sjokoladepiken sin kakao har blitt en fast greie når jeg er i byen. Har du sett gaten?

20140706-221954-80394185.jpg

20140706-221953-80393260.jpg
Det ble dagstur til Dalsnuten og ikke minst Jærstrendene. Egentlig skulle vi til Prekestolen men det blåste ganske kraftig. Angrer ikke på valget, elsker strendene langs kysten!!

20140706-222126-80486095.jpg
For å illustrere mengden med vind så kan du se på bildet her:

20140706-222202-80522711.jpg
Vi avsluttet hotell oppholdet på Clarion med en veldig koselig middag i restauraten. Jentene skulle gjøre byen utrygg og det klarte vi mer enn en kveld. Sjelden har byen vist seg fra en bedre side og sjelden har jeg kost meg mer på tur. Virkelig. Miriam og jeg har noen samtaler om livet som gir meg masse, og ikke minst har vi et litt morsomt prosjekt som vi skal gjøre sammen her på bloggen. Bare vent å se, gled deg!

20140706-222455-80695592.jpg

Sommertilbud på #Facebookkurset

Jeg nyter at det snart er ferie, virkelig! Trenger å logge av nettet, nesten, og gjøre ingenting. Er du god på å gjøre ingenting? Ikke jeg! Må tvinges til å roe systemet og spesielt hodet. Ideer, tanker og visjoner kverner konstant og derfor er jeg glad for læringen jeg har tilegnet meg om meditasjon. Noen sitter med beina i kors for å meditere, i ro i stuen, mens jeg velger tur i skogen. Fokus på indre balanse er viktig og skogen gir meg dette. Uten det er jeg ikke i vater og inne på et treningssenter kan ikke tilføre meg det samme.

Jeg har siden januar jobbet med mange kule damer via Facebookkurset mitt. Jeg har altså et nettkurs med 20 videoer hvor du lærer deg hvordan Facebook fungerer for bedrifter. Det er flere som ikke helt forstår hva nettkurs går ut på og det er ganske enkelt. I det en melder seg på kommer det automatisk en mail med dine innloggingsdetaljer og da kommer du inn på denne siden:

Faecbookkurset Trine Grung.jpg

Dette er altså et medlemssamfunn hvor videoene ligger på rad og rekke. Modulene ser du til høyre i bildet, hele fem stykker med fire videoer i hver. Du kan redigere medlemsprofilen din og logge deg inn i Facebookgruppen hvor jeg har kundeservicen min. Det er så enkelt med nettkurs og det er beste er: du har tilgang til evig tid og kan se det så mye du vil.

Noen på Twitter mente at det opprinnelig kostet for mye, for jeg har satt verdien til å være 7950,- . Den egentlige verdien, nå er det på tilbud. Jeg kan argumentere for verdien fordi en har tilgang til evig tid og ingen kurs en går på «live» kan gi deg det. Pluss kundeservicen min via Facebook har og en verdi som ikke et annet kurs kan tilby deg. Nettverket via disse gruppene har og stor verdi.

Et heldagskurs hos andre som lærer bort Facebookmarkedsføring tar 4980,- og det er jo kun den dagen! Dette nettkurset gir deg samme verdi og du kan se det om igjen og om igjen. Jeg har en egen referanseside som du kan lese hva andre sier om kurset HER: http://facebookkurset.no/referanser/

Denne uken og frem til tirsdag er kurset på tilbud. Sommertilbud. Jeg setter så stor pris på å jobbe som jeg gjør nå og håper mange har lyst å være med meg på kurs. Det har gitt meg masse å ha kurs som dette. Takk for at du deler!

SOMMERTILBUD: KURSET KOSTER KUN 1990,- ! BLI MED, TRYKK HER OG MELD DEG PÅ!

10492317_789692374397722_7425770006736578333_n

Dette gir meg energi

Lørdag morgen og jeg kjenner de to glass rødvin fra igår. Samtaler på verandaen med god venninne, en nødvendighet i disse dager hvor hodet har vært et kaos av tanker. Når en står ved skiller i livet, uansett hva utfordringene måtte være, så er samtaler med mennesker som reflekterer og sorterer for en viktig. Ihvertfall for meg, er du ikke enig?

Jeg bruker ikke tid på overfladiske mennesker og «lette» samtaler for det tilfører ikke livet mitt noe. Venner skal tilføre noe, om ikke mer enn latter, og berike livet med gode samtaler og samvær. Jeg har tatt et vanskelig valg denne uken, og det er å forsette som singel. Jeg er på et sted i livet hvor jeg må ha fokus på å bygge Trine og finne meg selv. Har ikke vært noe sted, bare ligget i dvale på innsiden lenge. Trenger å finne ut hvem jeg er som voksen etter nesten 20 år i et samboerskap. Hva står jeg for og hva er viktige verdier for meg. Ha en workshop med meg selv, rett og slett. Og det ble for tidlig med et forhold da kjente jeg etter seks måneder.

trine grung juni 2014.jpg

Jeg tok et vanskelig valg og etter noen dager i dvale kjenner jeg at det er et riktig valg for meg. Ikke lett å såre et menneske en har virkelig blitt glad i, men hva gjør en når en ikke klarer å gi mer enn vennskap? Jeg var ikke klar for mer rett og slett. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Jeg skal bruke sommeren på å peke ut kursen videre og ikke minst lete etter stemmene i meg som jeg vet forteller meg hva som er riktig for meg. Jeg har noen planer som jeg skal blogge om senere, om veien jeg skal begynne for å tilføre Trine det som er riktig for at jeg skal ha det bra.

Hvordan finner du svarene for deg selv? Jeg vet at skogen og trening med musikk på ørene må til for at jeg skal holde alt i vater. Så jeg har landet på at en time til dagen i marka er min beste medisin. Spesielt når solen stråler som nå om dagen! Hva skjera? Bor vi plutselig i syden eller??

Så. Singellivet skremmer meg ikke, jeg har selv valgt det og har lært masse det siste halve året. Verdens snilleste kar finner nok sin vei sammen med noen som er klar for alt det gode han tilfører folk på sin vei. Hvorfor blogge om dette, tenker kanskje noen? Denne bloggen er min personlige reise i livet, både som grunder og menneske, og dette er en del av reisen. Mange på min alder står i samme situasjon og kanskje sliter med vanskelige valg. Da kan dette være input på en måte. Det er menneskelig og sist jeg sjekket er du som leser og et menneske.

Jeg er alltid ekte og rett fra hjertet, jeg klarer ikke noe annet. En på Twitter skrev noe om hvorfor jeg detaljblogget livet mitt. Jeg føler ikke jeg gjør det, men i 11 år har disse sidene vært en liten del av min reise, og jeg kommer ikke til å endre akkurat det. Jeg har en intiusjon på at dette er riktig og ihvertfall riktig for meg. Ha en fin lørdag!

Viktige steg mot noe

Tidligere i dag skrev jeg et ærlig innlegg fra en kaffestund hvor jeg prøvde å samle tankene mine litt. Tanker om livet, tanker om det å være usikker. Jeg er ikke alltid usikker på avgjørelser jeg gjør på livets vei, men noen ganger tipper nesten hele båten over ende da valgene er av stor betydning.

Jeg vet jeg har mange kloke lesere og derfor ønsker jeg sende en takk til deg i dag. Takk for at du synes jeg bidrar med noe konstruktivt og kanskje mine ord kan hjelpe deg til å se hverdagen på en ny måte. Eller hente styrke i at andre har det som deg og meg. Hva vet jeg? Jeg skriver nå bare videre jeg.

Bilde tatt 12.06.14 kl. 14.26

Vel hjemme fra møter i Oslo og blogger fra kjøkkenbenken

En av de som leste bloggen min før i dag var Dag og hans spørsmål ga meg noe å reflektere over. Bare les her:

Hei Trine. Din åpenhet og tydelige ærlighet er fantastisk. Jeg har fulgt deg en stund på Facebook og på bloggene du legger ut. Synes det er inspirerende og føler på en måte at jeg «kjenner» deg. Noe jeg selvfølgelig ikke gjør. Vil bare si at veien videre kanskje finnes ved å akseptere styrker og begrensinger du har. Det du er flink til, men som tapper deg for energi er kanskje ikke det du skal bruke mest tid på? Hva gir deg energi? Hva er dine styrker og når kjenner du deg sterk? Gjør mest av det. Det er kanskje ikke det du er flinkest til, men det kommer med øvelse. Alt annet skal du prøve å finne andre til å gjøre for deg. Team er undervurdert. Vi trenger alle å stå sammen med noen som støtter oss når vi er svake og utfyller oss der vi har begrensninger. Lykke til videre. Gleder meg til å «se» hva skjer. Plutselig sees vi :-)

Var ikke det kloke ord?

 • Hva gir deg energi?
 • Hva er dine styrker?
 • Når kjenner du deg sterk?
 • Hva gir deg energi?
 • Hva tapper deg for energi?

Store og vanskelige spørsmål som jeg skal jobbe med å finne svarene på de neste dagene. Rett og slett arbeidsoppgaver til meg selv og jeg ønsker å blogge om prosessen. Mest fordi jeg reflekterer når jeg skriver og med mange kloke lesere vil det garantert komme mange gode kommentarer. Vi er alle ikke mer enn mennesker og heldigvis er det menneskelig å være svak og liten tidvis.

Hva gir meg energi? Den skal jeg tenke på nå når dagens tur til toppen gjennomføres. Jeg må trene litt hver dag, det gir meg energi. Noen ganger har jeg vurdert PT utdannelse fordi trening og helse er noe som engasjerer meg……men nå først, hva gir meg energi? Takk Dag!

Hva gir deg energi i hverdagen?

Følelse av lykke?

20140612-102132-37292339.jpg

I skrivende stund sitter jeg på Aker brygge. Venter på samarbeidspartner og samler tankene. Mye som skjer om dagen og ikke alt er greit å sortere. Da er bloggen bra å ha, for du som leser har veldig ofte noen gode ord på lur.

Lykke?

Jeg streber litt med å finne hva som gjør Trine lykkelig om dagen. Hvor står jeg i livet og hvor skal jeg? Jeg blir så fort usikker og dras i den ene og andre retningen….og glemmer at jeg bør lytte til meg selv. Men hva gjør en når en ikke hører hva en selv tenker? En finner ikke de riktige svarene og blir bare fortvilet?

Jeg jobber med noen kloke damer som sier en må lytte til hjertet sitt, åpne opp og hjertet vil fortelle deg hva som er riktig. Mye sant i det, og de verktøyene disse damene snakker om at alle kan lære seg skriker jeg etter om dagen. Hvordan vet en om en tar riktige valg for en selv og at valgene vil tilføre en det en trenger?

Jeg er så usikker og finner ikke svar. Hva gjør en når en føler en må bremse alt fordi svarene ikke kommer til en? Jeg roter ting til for meg selv og akkurat nå er jeg lei av meg selv. Lei av å være så ivrig og alltid så positiv. Jeg er ikke deppa, egentlig bare rådvil. Jeg har gode venninner rundt meg, og det hjelper alltid, men til syvende sist er det jeg som må finne svarene.

Men hvordan finner en de?

Gründerlivet er spennende og byr på mange muligheter, men like mange utfordringer. Jeg jobber mye alene og denne ensomheten jeg tidvis føler på i dette livet uten kolleger er nok ikke bra for meg. Jeg skaper nok best i team, uten tvil. Dette kjenner jeg veldig på her jeg sitter, samtidig som jeg ikke klarer å gi opp drømmen om å skape noe selv, noe eget. Men jeg er ensom.

Lei deg et kontorfellesskap, sier mange. Jeg vil i dette eventuelle fellesskapet fremdeles jobbe alene og ikke i team, ergo mye det samme.

Det har skjedd mye på et år og først nå merker en det. Først nå lander en og reflekterer. Den ene dagen tror en at en har funnet nøkkelen til ens indre lykke, i det neste er en like rådvill. Jeg blir helt sprø av mitt eget tankemønster. Lev i nuet, sier andre. Jeg føler ikke jeg gjør annet og prøver så godt jeg kan på alle områder. Men jeg må innrømme at alt er ikke bare lett om dagen.

Tilbake til Aker brygge. Her jeg sitter nå. Jeg nyter solen og iskaffen, venter på samarbeidspartner og vet jeg er heldig. Jeg har ikke lov til å klage, vil mange tenke. Men noen ganger vil jeg være liten og klage litt. Jeg står på og er et rivjern….jeg er møkk lei hele rivjernet. Jeg vil bare finne svarene, men stemmen hvisker og jeg må ha propper i ørene. For jeg hører ingenting. Føkk.

En dag i fengsel

Straff som virker-endring som varer (visjonen)

Jeg har en kunde som jeg digger å jobbe med, nemlig Halden Fengsel. Kreative Janne ser at fengselet og alt de bidrar med trenger å synes bedre på nettet og derfor valgte hun/de og kjøpe Facebookkurset av meg. Dette er norges nyeste og mest moderne fengsel med 227 lukkede plasser og 350 årsverk sysselsatt i bedriften. En stor bedrift med andre ord. Med en 1,4 km lang mur, som er 6 meter høy, var det med respekt og litt nerver jeg dro på besøk.

Halden fengsel 1.jpg

De tenker andereledes i dette fengselet og ikke overraskende kanskje at jeg digger det. Straffen i seg selv skal virke avskrekkende, men mens en soner ønsker de å bidra til å endre livsstil og adferd. Dette gjør de ved å aktivisere de innsatte, jobber mye med endringsarbeid, og gjør sitt til at innsatte endrer kurs. De innsatte går rett og slett på jobb hver dag og jeg ble helt satt ut over hvor mye forskjellig de faktisk jobber med! Alt fra radio ( sammen med herlige Mina Hadjan som har startet Røverhuset og skal gjøre dette på fulltid, lære innsatte å lage radio), foto, butikkansatt, maling, snekring og mekanikerarbeid. Alle produkter som lages selges i en egen butikk på innsiden og ikke minst på nettbutikken de har startet! Den finner du HER!

Halden fengsel 3.jpg

Jørgen, som leder snekkerverkstedet, er utrolig stolt om dagen siden en av de innsatte har bestått fagbrevet og laget da nattborde i collagen over. Utrolig flott! Jeg ble selv eier av en flott trekurv som nå står på verandaen min. Digger! Jeg skal på konsert om to uker hvis alt går etter planen og slike arrangementer har de hele tiden. De innsatte er selv med i oppsettningen.

Det er delte meninger om dette såkalte luksusfengselet og det kan en skjønne. Det er flott og nytt der, ikke noe å si på fasilitenene, men når det bygges nytt så kan en ikke bygge det gammelt. Medier fra hele verden kommer for å se dette flotte stedet, sist BBC og New York Times. Og meg. Haha. Men samtidig er det viktig å tenke på at de som sitter for å sone sin dom, uansett hva de har gjort, kan potensielt bli din eller min nabo når de kommer ut. Da er det viktig at de sosialiseres og sysselsettes. Bidrar til å lære seg en konstruktiv hverdag som er andereledes enn den de opprinnelig hadde. Derfor heier jeg på nytenkende arbeid og storkoste meg på denne dagen.

Gleder meg til å jobbe mer med de, for med innsatte som ikke vet hva Facebook eller Instragram er, så har jeg en jobb å gjøre. De møter en digital hverdag som de MÅ ta stilling til når de slipper ut, for bak murene har de ikke tilgang til noe.

Halden fengsel 2.jpg

Janne og Kathrine. GOD energi og masse humør. Tusen takk for titten og vi sees snart igjen! De bruker Facebook masse etter de tok Facebookkurset mitt og siden deres finner du HER.

Sommertid i Son og #MasterChef

Jeg har flere kunder som bor i Son og denne helgen supplerte jeg like greit med en til. Son Spa skal jeg jobbe en del med fremover, blant annet på flere konferanser som de arrangerer. Det gleder jeg meg til, å bidra på konferanser med foredrag. Jeg har to stykker som jeg «selger» og det er:

 1. Kvinner som våger
 2. Sosiale medier- slik fungerer det

Det er ikke langt for meg å svippe til Son, kun 50 minutter i bil fra Drammen og jeg er ikke fremmed for å dra dit ofte om sommeren. Har du vært der? FOR et sted! Som å komme til en liten sørlandsby med masse små hvite hus og trange gater. Sikkert litt tamt om vinteren, men deste finere om sommeren. Nå har jeg tre kunder på dette lille stedet og kanskje jeg må leie meg et sommersted? Frem til den avgjørelsen tas så bor jeg LETT på Son SPA. Kult hotell helt nede ved vannet med et herlig SPA. Jeg bestilte meg massage og jeg har vel sjelden vært stivere i ryggen før behandler knadde meg i stykker. DET trengtes for å si det mildt!

son spa 1.jpg

 Nøt utsikten og jobbet masse fra rommet før jeg dro bort til kunde som bor 5 minutter fra hotellet. Heldagsworkshop, noe av det kjekkeste jeg vet! Jeg tror dama har det kuleste huset jeg har sett, ikke veldig sørlnadsidyll over det men dødskult likevel. Vi jobbet rundt kjøkkenbordet i flere timer med hvordan hennes team skal kommunisere budskapet sitt på nettet og jeg gleder meg til å dele alt når det er klart. Spennende konsept med flotte folk!

son 2.jpg

Vi spiste nesten alt i posene, NOT. Hehe….nå må det trening til for den siste uken har jeg kost meg vel mye. Og trent vel lite. Skjerpings Trine, blir ikke sommerkropp av dette. Jeg har jo og vært i Danmark siste uken…det skal jeg fortelle mer om til høsten når programmet vises på TV3. Jeg er en del av Masterchef gjengen…..ble jeg MasterChef? Gjenstår å se, men GØY var det! FOR en uke, mye som skjer om dagen!

Masterchef trinegrung.jpg

Hvem er du Trine?

Noen ganger møter en mennesker på sin vei som en både bryr seg om men og genuint ønsker å hjelpe. NinaBea skal få ordet i dag. Jeg begynte å jobbe med henne for nesten et år siden og har blogget om henne flere ganger. Hun sørger for mitt visuelle preg på nettet og jeg digger det. Med det så setter jeg over til Nina som ønsker at du skal lære litt om branding og hvor viktig det er for din bedrift:

Trine, hvem er du egentlig?

Mitt første spørsmål til Trine da vi skulle ta en prat om design var:
Trine, hvem er du egentlig? Hvordan vil du at folk skal oppfatte deg?
Bloggen hadde fått nytt design, og gikk fra den lyseblå litt avslappede fargen (som du kanskje husker) og til den røde og mye mer energiske, men Trine følte at noe ikke fungerte. Det var ikke like gøy som før på tross av ny logo og design.

Nå lurer du kanskje på hvor Trine har tatt veien og hvorfor ei ukjent Trønderjente har overtatt bloggen for et innlegg?
Og det skal jeg selvsagt fortelle deg:

Jeg er Nina og jobber med branding og design i Ninabea (www.ninabea.no). Jeg er også gründer og  businessvenninnen til Trine. Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Trine i snart et år nå, og derfor synes jeg at dere trofaste blogglesere få være med å lese litt om hvorfor designet endres her på siden til Trine, og hvordan Trine og jeg jobber sammen for å skape synlighet på nett for Trine – visuelt.

Trine og NinaBea 2013.jpg

Tilbake til spørsmålet: For hvem er Trine, sånn egentlig?
Trine selv har helt sikkert noen tanker om det, og det har nok du som bloggleser også. Om vi hadde summert opp alle deres oppfatning av hvem Trine er jeg temmelig sikker på at vi hadde kommet frem til en del likheter.

Målet med meg og Trines samarbeid er å skape et godt brand rundt ”Trines verden”. Inn i denne verdene ligger alt fra privatpersonen, business-Trine, media-Trine, til alle kursene hennes, og også selvsagt det hun skriver på denne bloggen. Summen av det nevnte, i tillegg det visuelle, blir brandet. Og det er hvordan dere oppfatter brandet som betyr noe.

Når jeg jobber med å bygge et sterk og unikt brand tenker jeg alltid på at det er ”renomè” eller ryktet og assosiasjoner jeg jobber med. Og det er ikke bare jungeltelegrafen som kan spre rykter. De kan du selv så frøet til. Hvis du er superdyktig på noe, som å bake en spesiell kake – så må du si det høyt for at andre skal ville smake på kaka. Om kaka i tillegg ser fantastisk ut og i tillegg smaker godt skal det ikke mer til enn at du fortsetter å bake kaka og deler ut kakestykker. Men den må smake omtrent det samme hver gang og se bra ut, og de må vite at det er du som har bakt kaka for at jungeltelegrafen skal fortsette å spre de gode ryktene. Passer du på det, så blir du kjent som bygdas beste kakebaker. Husk at det at du baker kaka er avgjørende, for så lenge de vet det husker de de gode assosiasjonene knyttet til deg.

Tilbake til Trine. Hun kom til meg å følte at hun fremstå som for seriøs og at det manglet både bilder av henne og glimt i øyet på hele nettsiden. Bloggen var stuet bort i en krok og det var for mange ting som skrek om oppmerksomheten. Jeg var enig.

Fargene var nye, layouten var ny, hun hadde en annen forside og glemte at hun var kjent for bloggingen. Jeg hjalp henne ta tilbake bloggingen som en god og viktig del av brandet, kun ved å endre designet på bloggen. Vi plasserte igjen bloggposten øverst på websiden og snakket om hvilke verdier Trine sto for. Det aller viktigste var å velge hva som var viktigst, og det var jo bilder av Trine for det er hun som er kompetansen og innholdet i businessen!

http://bloggkurset.no

Dette var de viktigste tingene vi gjorde:

 • vi valgte tre verdiord som grunnlag for ”Trines verden”
 • fant ut hva som var det viktigste budskapet
 • designet alle bilder til blogg, Facebook og presentasjoner med samme stil
 • brukte samme utrykk ”Synlighet på nett med Trine Grung” på alle steder

Slik ble Trine mer unik, utstrålte energien hun følte hun manglet, budskapet ble tydelig og hun selv fikk tilbake motivasjonen og energien i det visuelle.

Vårt neste prosjekt er superspennende! Bare gled deg, det gjør jeg! Fargene har vi allerede bestemt og her er en sniktitt på fargene som skal pryde ”akademiet” som kommer til høsten.
Fargerkoder BOA
Her er en sniktitt på fargene. ”Hot (r)orange” og ”Sophisticated blue”. Det ligger nemlig mye psykologi i farger. Men nå har denne gjestebloggen blitt lang nok, så farger kan jeg lage et eget gjesteinnlegg om senere hvis noen ønsker det.

Håper du synes det var spennende å lese om branding, og at du nå vet hvor viktig det er å tenke på ”ditt renomé”, om du baker kaker eller bygger business. Husk at det gjelder oss alle – om du er gründer eller søker jobb. Det er viktig å ”være brandet”. #beyourbrand
Og du, nå lurer du kanskje på hvorfor jeg ikke forteller deg de tre adjektivene eller verdiordene til Trine?
– Det er fordi jeg tenkte at du skulle legge igjen en kommentar med de tre adjektivene du mener beskriver Trine best. Hvem er Trine for deg, beskrevet med tre ord?
Om du er gründer eller har en idè du har lyst til å utvikle så sjekk ut Kickstart ditt brand (http://www.ninabea.no/kickstart_your_brand/) med Ninabea. Et to ukes onlinekurs som lærer deg å bygge et brand som gjør deg attraktiv, unik og gjør kommunikasjon med dine kunder lettere og mer gøy! Starter på mandag 9. juni.
Hjertelig hilsen Nina/Ninabea
– og takk til deg Trine for at jeg fikk være din gjesteblogger!