Jeg har blogget i over syv år, og dette gjør at jeg er ganske inngrodd i bloggmiljøet i Norge. Mange av de yngre bloggerne bruker meg som samtalepartner, og rådfører seg med meg rundt ulike problemstillinger som kommer opp. Jeg liker å hjelpe mennesker og bidrar gjerne med det jeg måtte ha av kunnskap om ulike sider ved sosiale medier.

Dette har gjort at jeg har blitt kjent med Caroline Berg Eriksen (aka fotballfrue ) . Det hele begynte for lenge siden med en kommentar jeg la igjen på bloggen hennes etter å ha lest den lenge. Vi ble venner på Facebook og siden det pratet om det meste. Mye om blogg, men og mye om livet.

20120718-121345.jpg

Det er mange og delte meninger om hennes magasin. Nettmagasin. For det er nettopp det bloggen hennes er, et magasin på lik linje som ELLE eller HENNE er et blad. Med inspirasjon om mote, skjønnhet, kosthold og trening. For meg er hun en stor inspirasajon og selvfølgelig sier jeg ikke bare det fordi hun er en god venn. Hun var det lenge før vi ble skikkelig kjent.

Idag blogger hun om hvordan mediene har valgt å vinkle de fleste saker om henne negativt. Det er slik mediene har blitt, spesielt de tabloide. En negativ vinkling skaffer flere lesere og flere meninger. Dessverre, vil jeg si. Hvorfor er hodene våre skrudd sammen slik? Hvorfor kan ikke Norge heller heie på mennesker som får til noe?

Dagbladet skrev en sak i helgen hvor overskriften var «hun er et problem» med klar referanse til Caroline sin blogg. Denne såkalte eksperten som uttalte seg har helt tydelig IKKE lest bloggen og kanskje bare skummet den kjapt når Dagbladet ringer for en kommentar. Hele saken til Dagbladet bygger på en kronikk i Aftenposten, men jeg kunne ikke finne den på nett.

Hva i alle dager skjer når et menneske skriver et nettmagasin, som kun er ment som et positivt magasin til inspirasjon, blir et problem? Hun har aldri og kommer aldri til å bli et problem! At mennesker som sliter med sine ting kan tolke elementer av bloggen negativt kan ikke Caroline belastes for! Det er direkte usannheter i selve saken som at hun blogger hva og hvor mye hun spiser. Jeg har aldri lest et eneste innlegg hvor dette er tema på Caroline sin blogg. Og jeg har lest den hver dag i flere år. Det er oppskrifter ja, men ikke noe mer.

Overfladisk blogg sier du? Kanskje det, men Caroline har nå aldri påstått at den skal være noe annet enn å flyte på overfalten. Og for meg er det helt greit! Alle mennesker er ikke komfortable med å blottlegge alle meningene sine online og stå i den stormen som evnt kan komme. Ei heller er det alle som blogger for å mene så masse. Jeg blir så matt og drittlei av at alle skal mene at fordi en har en blogg mange leser (som min og tildels selvom jeg er langt unna Caroline) så må en bruke lesertallene til noe matnyttig! Hvem bestemmer hva som er matyttig? Må det være samfunnsengasjment? Både jeg, og Caroline, har brukt bloggene våre til dette, men det skrives det ikke om. Det er kun våre trofaste lesere som får med seg dette og heier.

Jeg mener med 100% sikkerhet at mediene må endres om de skal vinne veien videre. Jeg mener de har mye skyld i mye av det som skjer i samfunnet, utelukket fordi de velger vinklingene som de gjør. Det sprer frykt og urolighet i folk. Dette MÅ de ta innover seg snart!

Et godt ekspempel er når vi i Stryn sitter ved frokostbordet en søndagsmorgen og NRK sin morgennyhetssending kommer på radio. De neste fem minuttene dreide seg kun om vold, krig og drap. INGEN positive nyheter, kun deprimerende saker som vi IKKE hadde noe behov for en tidlig søndag morgen. Ikke et lyspunkt, kun krig og elendighet. Det er greit mediene skal være en opplysningsorgan, men det har nå blitt mer en maktkamp om å ha de største oppslagene, være først i timen, få mest klikk etc etc. Jeg blir helt matt.

Jeg er møkk lei av negative nyheter, forutsigbare tv programmer med platt innhold, tabloide saker, personforfølgelse av enkelte mennesker i mediene osv osv. Jeg skulle ønske at journalister jeg vet er like lei som meg startet en slags wikileaks med et fokus på hvordan tingenes tilstand egentlig er! Fra innsiden, hvordan redaksjoner tenker og stresser for å opprettholde lesertallene sine. Den bloggen hadde jeg garantert lest. Noen som vet om den finnes?

Hvis du er like lei så del dette innlegget på Facebook. Kanskje vi kan få igang en skikkelig debatt om mediebildet? Jeg er drit lei og håper en endring en gang kommer.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

ANSETTE FOLK?
Trine Grung er ansatt som hodejeger i Dynamic People med spesialfelt innen PR, medier og kommunikasjon. Digital kommunikasjon er hennes domene. Meld deg på vårt nyhethsbrev for relevant informasjon om digital rekruttering.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.