Vi har alle våre utfordringer i livet. Noe som er gigantisk for deg kan virke som en bagatell for meg, men jeg må likevel respektere deg, at dine problemer er vanskelige og store for deg. De fleste av oss står på med positive tanker og tenker at utfordringer er til for å mestres. Vi ønsker alle å mestre livet på alle måter, overvinne motbakkene og klarte til toppen. Problemer vil en alltid møte, men hva gjør en når de blir for store?

I skrivende stund triller tårene mine og jeg er helt satt ut. En bekjent av meg er ikke lenger med oss. Jeg sitter musestille på kontoret og mange tanker kretser i hodet mitt akkurat nå. Lene Marlin delte sine vanskeligheter i en kronikk som rørte meg veldig, og i dag er jeg helt satt ut av dette som har skjedd.

Egentlig skulle jeg ikke blogge om det men jeg måtte lage et innlegg om viktigheten av å ta vare på hverandre, støtte hverandre og lytte til de som har det vanskelig. Virkelig.

Roses

Jeg har selv hatt en del nedturer og tidvis tunge stunder, uten at dette skal bli et blogginnlegg om mine vonde perioder. Jeg har blogget om tunge stunder før, mange ganger.

Så mange ganger en trenger en klem og ikke tørr å spørre om det….en vil ikke være til bry.
Så mange ganger en trenger omtanke, støtte og et lyttende øre, men tenker at problemene er bagateller, dette må jeg vel klare?
Så mange ganger en føler seg ensom uten at en strekker ut en hånd og ber om sosialt samvær.
Så mange ganger tankene styrer en inn i et kaos mye likt et vepsebol og en ikke aner hvilken vei en skal gå uten å bli stukket.
En velger ofte å stå i ro, håper det går over og orker ikke gjøre noen ting.

Vi har alle slike dager. Hvor alt er bare håpløst.

Neste gang du har det sånn og ikke aner råd, du ser ikke skogen for bare trær og kjenner ensomheten spiser deg opp…..da har du denne listen og kanskje den hjelper? :

 • Ring en venn, fort.
 • Skriv på Facebook: Idag trenger jeg en venn, noen som kan komme?
 • Start en blogg og sorter tankene dine. Å få tanker ned på «papir» hjelper veldig ofte. Kan gjøres anonymt.
 • Skriv en liste med hva du er takknemlig for
 • Skriv en liste over hva som er dritt
 • Sammenlign de to listene over
 • Gå ut, ikke sitt inne. Tving deg selv.
 • Vær lei deg, tillat deg selv en nededag. Grin masse.
 • Tenk: hvem skulle jeg ønske ga meg en klem akkurat nå? Så ringer du vedkommende. Og sier du trenger en klem.
 • Strekk ut en hånd til noen. Ikke sitt alene.
 • Kontakt fagfolk (håper de forstår alvoret)

Det er sikkert 100 andre ting en kan gjøre, kanskje du vil bidra i kommentarfeltet og dele hva du tenker? La oss lage en liste over ting som er viktige å gjøre når en har vonde dager. Sånne skikkelig vonde dager. Hva kan løfte en? Hva andre ting kan en gjøre for å løfte tøffe dager?

Kjære Fredrikke, tusen takk for samtaler i Barcelona. Du var så varm og raus, ekte og nær. Bak smilet var det tunge tanker. Nå blir det aldri noe av tingene vi samtalet om. Veldig trist. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe for deg.

Kommenter gjerne. Dine tips i tunge stunder. Hva hjelper og hva kan vi gjøre?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kan en lære seg å våge mer? JA!

La min reise inspirere deg. Du får mail hver søndag som jeg håper gir deg mening og vekst!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.