I vår hadde jeg en tung periode. Vi har alle slike perioder og de er med på å skape dynamik i livet. Det er de som gjør livet spennende, men en må velge å se læringen tunge perioden gir.

Tenk så kjedelig om livet ikke svingte og gikk strømlinjeformet hele veien? Nå snakker jeg ikke om alvorlige livstruende perioder……jeg snakker om hverdagsproblemer som vi alle sliter med og som ofte skaper ubalanser i hverdagen. En tung periode kan vare lenge eller over en kort periode. Min varte gjennom vinteren og våren 2014. Hverdagen gikk greit, jeg gjorde tingene jeg skulle, men kjente hele tiden at alt ikke var i «vater».

Jeg startet prosessen med min endring i mai i år. Tok noen viktige valg og satte Trine først. Jeg er IKKE god på å sette meg selv først. Det meste av tiden er det ungene og andre først, og i det lange løp går faktisk ikke det. Det tapper en fullstendig for energi. Mange velger å ikke lytte til stemmen i seg, som sier ifra, og møter veggen med et brak. Hvis ikke du eller jeg har det bra så kan ikke de rundt oss ha det bra heller. Evig læring, og et evig fokus. Det handler om å gi dette oppmerksomhet.

Grunderlivet

Grunderlivet har jeg elsket i de 12 årene jeg holdt på. Bygget denne bloggen og nettkursene mine, men jeg måtte innrømme for meg selv at jeg brukte MYE energi på den biten. Mandagen startet alltid med et jag, aldri ro. Møter, reiser, strategier, investorer og regnskap. Alt i en stor grøt av kaos som jeg kjente tappet meg mer og mer. Det var ikke like kjekt lenger, rett og slett. Det betalte seg økonomisk, det var ikke det, og mye av stresset laget jeg selv siden jeg ønsket å bygge alt på en dag, men jaget etter å bygge videre tappet meg helt for energi. Jeg hadde ikke overskudd til noe annet, rett og slett.

Videoen passet bra med innlegget, synes jeg. Mange viktige ord og anbefaler deg å høre på den.

På grunn av dette bestemte jeg meg i mai for å endre retning. Finne meg en fast jobb ved siden av gründerlivet. Både kollegaer og faste arbeidsoppgaver var et stort savn. Ikke jage etter muligheter hver eneste uke, men roe helt ned. Dette bestemte jeg meg for i juni og prosessen begynte. Jeg gikk turer med meg selv, snakket med meg selv, prøvde å lage lister for hva som skulle til for at jeg hadde bra. Og jeg landet på en del ting.

Ønskelisten

Det jeg laget for meg selv var en personlig ønskeliste. Satte opp punkter som skulle endres en etter en. IKKE alle på en dag! Et vesentlig valg jeg tok for å bevisst roe ned. En ting av gangen og så finne glede over de små tingene igjen. Det er en prosess og evig læring, men dette funket veldig bra for meg og jeg håper det inspirerer deg.

  • Jeg skulle ha kollegaer, og det har jeg nå.
  • Jeg skulle ha faste arbeidsdager, men ikke full tid, og det er har jeg nå.
  • Jeg ønsket å ta tak i helsen min, og det gjør jeg nå.
  • Jeg ønsket meg et større nettverk med venner i Drammen, og det har jeg nå.
  • Jeg ønsket å lære meg trening som satte ting i balanse, og det har jeg begynt med nå.

Disse tingene ble jeg enige med meg selv var viktige for at hverdagen skulle endres. Alle punktene like viktige. Jeg har kommet i godt i gang med Bikram Yoga, og det har vært det siste, men kanskje viktigste valget. Nå etter nesten to måneder kan jeg si at både kroppen og psyken har endret seg. Jeg føler meg sterkere og puster roligere. Jeg elsker denne form for yoga, virkelig.

Jeg har testet vanlig yoga før og det ga meg ikke så mye. Det er for rolig for meg, rett og slett. BikramYoga passer meg derfor bedre og det er nok de 90 minutter med trening i 40 varmegrader som gjør forskjellen. Det er hardt samtidig som en MÅ fokusere. Svetter siler og det har kroppen min ihvertfall veldig godt av. Det er 26 øvelser som gjøres to ganger i løpet av disse 90 minuttene. Det er de samme øvelsene hver eneste gang og det handler om å komme «dypere» inn i øvelsene etterhvert som en blir sterkere. Jeg skal bli på god på dette. Jeg har lenge følt kroppen har stivnet til og dette løsner opp både ledd og muskler. Spesiellt i ryggen opplever jeg endringer. ELSKER det!

Siden dette har gjort så mye for meg på kort tid har jeg invitert med Joachim som driver Hot Bikram yoga i Bærum til å blogge hos meg. Jeg ønsker å lære mer om dette og kanskje du lærer noe på veien? Jeg håper det og Joachim kommer snart med mange velvalgte ord. Han er en fin fyr som driver senteret med fruen. Her er øvelsene:

10509624_774314032628098_6322134242802786248_n

Jeg gleder meg mest til å mestre nr 2 fra venstre på linje 2. Haha. Eller nr 4 fra venste på siste linje. Da kommer det bilder av meg i bikini. Og øvelsene utføres. Bare nevner det. Gleder du deg? Til meg i bikini eller for å se om jeg faktisk klarer dette? Hehe

Nå skal vi ha potluck på kontoret. Alle ansatte lager hver sin rett og vi spiser felleslunsj. Veldig koselig og jeg bare smiler. Det var dette jeg savnet og nå har jeg det. Livet smiler og jeg sa det til datteren min i morges: Jeg har ikke smilt ekte som nå på lenge vennen, jeg er bare glad. Responsen var: Jeg ser det mamma og jeg elsker deg. Smelt. Fin dag til deg!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kan en lære seg å våge mer? JA!

La min reise inspirere deg. Du får mail hver søndag som jeg håper gir deg mening og vekst!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.