Det aller verste jeg vet, og nå overdriver jeg ikke, er å spise noe som magen eller tarmene mine ikke vil ha. Det er ulike matvarer som trigger magen/kroppen min og jeg er på vei til å finne noen løsninger. Løsninger for MEG. Det vil ikke si at dette gjelder deg, det må jeg skynde meg å si.

Jeg har den siste måneden gjort store endringer i kostholdet. Dette fordi jeg var LEI av å hele tiden gå med en følelse av oppblåsthet. Ikke bare i magen, men i hele kroppen. Hendene, føttene og hele kroppen min kan enkelte dager føles dobbel så store og det er den verste følelsen jeg vet.

Ta en festlig anledning hvor en har tatt på seg kjole. Hjemme foran speilet føler en seg grei nok, kjolen sitter bra og en gleder seg. Vel fremme setter en seg tilrette ved bordet, inntar servert mat og drikke, og etter cirka 20 minutter begynner det å skje. Kroppen eser. Magen blåses opp, en blir varm og en får vann i hendene. En helt merkelig og jævlig greie. Jeg hater det.

Om en ikke har opplevd å leve med dette så aner en ikke hva det faktisk innebærer. Enkelte ganger er det så ille for min del at jeg dropper å dra på tilstelninger fordi jeg vet hvordan jeg vil føle meg etter en stund. Kroppen reagerer tydeligvis på matvarer og det er en forskejobb å finne hvilke som trigger dette.

For min del er hvete ille, melkeprodukter likeså. Avocado og hvitløk merker jeg gjør noe med magen, jeg får knip og sure oppstøt. Alle fete oster er ikke bra, alkohol får jeg halsbrann av og enkelte frukter like så. Dette er ikke en hysterisk blogger som sier dette fordi hun skal følge en trend, det er kroppen min som «snakker» til meg. Jeg lytter på hvilke symptomer som oppstår etter jeg har spist.

De siste to årene har jeg vært utrolig plaget av raping. Hele dagen. Pluss gasser andre veien om gluten inntaket ble for stort. Ingen glutenallergi er påvist, ei heller melkeallergi. Så da kan VG og andre skrive så mye de vil om intoleranse for NOE er galt i min mage som ingen leger finner ut av.

trine grung 020715

Nå om dagen skjer det noe med meg, det merker jeg veldig godt. Jeg skal ikke si jeg følger noen diett men jeg har kuttet ut produkter som sier NEI i magen min. Leser meg opp på dette med sensibel tarm og hva som kan trigge plager. Det er ingen oppskrift på hva som trigger mine problemer men jeg gjør noe riktig om dagen.

Jeg har omtrent INGEN oppblåste symptomer i kroppen nå og jeg kan ikke beskrive hvordan det føles. Jeg er lettere i hele kroppen og da driter jeg i kilo ekstra eller ikke. Det er ikke de som er viktige for meg kjenner jeg….det er følelsen av å ha to kropper jeg hater. Eller dobbelkropp som en venninne kalte det.

Jeg leser meg opp på IBS for å sjekke hva det er i forhold til mage og tarm. Det er irritabel tarmsyndrom og jeg kjenner meg igjen i mye av det de skriver. Veldig mye faktisk. Gleder meg til å fortelle mer om mine opplevelser!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kan en lære seg å våge mer? JA!

La min reise inspirere deg. Du får mail hver søndag som jeg håper gir deg mening og vekst!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.