Annonse

I 2002 bestemte vi at ungene skulle vokse opp i rolige omgivelser hvor skogen, naturen og uteaktiviteter var viktigere enn asfalt og bilkø. Ved en tilfeldighet var vi i august nevnte år på søndagstur, en fantastisk solskinnsdag, og vi falt pladask. Røyken ble vårt hjem i over 10 år og barndomsstedet for våre to «små». Ikke så små lenger, de er nå 15 og snart 17.

Ikke en gang angret jeg på at vi flyttet. Gode naboer, SUPER barnehage, skole, idrettslag og mange gode relasjoner og naturopplevelser. Jeg spurte min sønn hva som var det beste med Røyken og han svarte spontant roen, de gode vennene og uteaktivitetene. Fotballbingen, badingen og skogen, som om vinteren inkluderer supre skiområder.

Når Frost Utvikling tok kontakt med meg og bloggen, for å høre om det var mulig med et samarbeid siden de trengte en ambassadør for Røyken, sa jeg ja med en gang. Er det et sted jeg kan gå 100% god for så er det Røyken. Frost har et nytt boligområde hvor de selger MyCube boliger på et flott område kalt Engenjordet oppe på Katrinåsen og dette er virkelig tilrettelagt for barne- og ungdomsfamilier.

MyCube boligene i prosjektet bygges svært arealeffektive med 4-5 soverom avhengig av boligtype. De er tilpasset livene til moderne familier med aktive barn og behovet for tilgang til gjesterom når familie og venner kommer på overnattingsbesøk. Det er også lagt vekt på at boligene skal være blant de beste i klassen med tanke på energimerking. MyCube boligene har en gjennomgående høy standard. Kjøkken og baderomsinnredning leveres i hvit utførelse med stålgrep – stilrent, moderne og tidløst!

08_2027690160

Dette er grunnen til at Sarah fra Frost Utvikling og jeg denne uken dro til Røyken. Vi måtte knipse bilder og intervju andre om området. Det var så morro å være der igjen, og kjekt å treffe «gamle» kjente.

engenjordet røyken eiendom trine grung

Dette bildet er fra området hvor det skal bygges og i enden av veien er en av de over tredve barnehagene i området. Vi stakk innom Marianne Bjørnstad, daglig leder på Heggum Barnehage, og henne har jeg har kjent i en årrekke. Barna våre har gått i barnehage og på skole sammen, og jammen har vi ikke utvekslet latter mer enn en gang.

marianne heggum barnehage røyken

Marianne har i over 10 år drevet barnehage på egen tomt og stortrives med det. Hun forteller selv litt om grunnene til at hun synes Røyken Kommune er et supert sted å bo:

Hei og takk for hyggelig besøk i dag!

Jeg syns det beste med Røyken er nærheten til ALT! Gode offentlige transportmuligheter med buss og tog til Drammen og Oslo.

Røyken har store flotte friluftsområder og ligger i nærhet til både Oslofjorden og Drammensfjorden.

Kommunen er opptatt av gode oppvekstvilkår for barn og unge, samt at det er gode aktivitetsmuligheter på egenhånd eller gjennom organisert aktivitet/idrett.

Jeg ville anbefalt mine venner til å flytte til Røyken da det er en spennende kommune som er i vekst. Røyken er et godt sted for barn og unge å vokse opp.

Mitt favorittområdet er Kjekstadmarka med unike turmuligheter og opplevelser.

Folk skal velge vår barnehage da vi er svært opptatt av at barn skal få gode lærings- og utviklingsmuligheter gjennom lek, opplevelser og fysisk aktivitet J

Ønsker dere en flott onsdag videre, og lykke til med prosjektet!

-Marianne

heggum barnehage trine grung

Fem minutter unna Heggum barnehage finner du Midtbygda skole som ble totalrenovert og fornyet for ikke mange år siden. Jeg har personlig aldri sett en barneskole med lignende uteareal og sønnen min har lagt bak seg MANGE timer i ballbingen.

Etter syv år har jeg ikke noe å utsette på skolen, vi stortrivdes og følte oss veldig godt ivaretatt av lærere og ledelse. Marit, Jane og Iren vil alltid følge med oss. På alle måter.

midtbygda barneskole Røyken

Grunnen for dette blogginnlegget er å synliggjøre alt det flotte som er i Røyken og samtidig vise at det er nye boliger på vei. Virkelig verdt å sjekke ut og del gjerne videre. Kanskje du kjenner noen som vil flytte til Røyken som har togstasjon med kun femten minutter til Asker og trettifem minutter til Oslo? Vi bruker omtrent femten minutter i bil til Drammen.

sarah frost utvikling trine grung

Sarah fra Frost viser stolt frem tomtene hvor det skal bygges. Jeg har trua, for det var like før vi kjøpte der før vi endte opp i Drammen på grunn av sønnen vår sin fotballkarriere. Det er ikke på landet, selvom overskriften tilsier det, men en får en skikkelig landlig følelse av å bo der. I loved it!

SJEKK MyCube SIN NETTSIDE PÅ FINN HER!  Håper du har lyst å dele videre. Kjekt å framsnakke mitt tidligere område! Mer kommer! MyCube sin hjemmeside finner du HER.

 
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kan en lære seg å våge mer? JA!

La min reise inspirere deg. Du får mail hver søndag som jeg håper gir deg mening og vekst!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.