Jeg vet ikke med deg, men jeg elsker å utvikle meg og lære nye ting. Lære av mennesker med erfaring som er troverdig, viktig, og som treffer meg. Om det er uvesentlig for andre er meg revnende likegyldig….jeg lærer noe, jeg får kunnskap jeg trenger…..da er det vesentlig.

Jeg går på skole (Relasjonssenteret) tre dager i måneden og skal kommer tilbake til denne. MYE nyttig læring for meg og tearpiformen er veldig spennende. Idag hadde vi seksualitet som tema og det var jammen ikke bare bare. Åpne opp for samtaler om et så nært tema og vi innledet med temaet «Hvilket av kjærlighetens fem språk er ditt?

Er du bevisst på det? Hva som skal til for at du sammen med partner opplever å bli sett riktig, møtt med den kommunikasjonen du trenger for å være lykkelig/glad/føle deg verdsatt? Dette har jeg aldri tenkt over, da jeg alltid har vært en peoplepleaser og tilpasset meg andres ønsker hele veien.

trine-grung-drammen-080916

Det er mulig at tidligere partnere opplever noe annet, men det er deres oppfatning og den er like viktig som min. Jeg jobber MYE med meg selv. Både for å forstå meg selv og ikke minst mine egne reaksjonsmønster. Få forståelse av fortiden og hvordan jeg kan bruke tidligere opplevelser og erfaring til MIN fordel for at dårlige mønster ikke skal gjenta seg.

Forstår du hva jeg mener? Er dette noe som er spennende at jeg blogger om, da med meg selv som eksempel? Det vil jeg veldig gjerne ha tilbakemeldinger på i kommentarfeltet. Tusen takk!

Når det kommer til seksualitet har jeg egentlig ikke så mange utfordringer, men å analysere min egen adferd i samspill med andre er likevel interessant. Lytte til hva Trine liker, hva som Trine trigges av og ikke minst bli sett riktig slik at en våkner med et smil om morgenen kontra stress eller tristhet.

Mitt kjærlighetsspråk er Tid for hverandre. Det vil si hvordan jeg må bli sett, oppleve meg hørt og ha genuin tid sammen med den jeg er sammen med. Selvom jeg ser kjæresten min lite pga avstand (han bor i Stavanger) så opplever jeg at han prioriterer TID FOR HVERANDRE når vi sees….dermed er det mulig for meg å si at jeg for første gang føler meg hel med en partner.

De andre kjærlighetsspråkene er :

  1. Annerkjennende ord
  2. Tid for hverandre
  3. Ta imot gaver
  4. Tjenester
  5. Fysisk berøing

Har du noen gang tenkt over dette? En er ikke egoistisk selvom en velger å jobbe med og utvikle seg selv. Det betyr bare at en er glad i seg selv og ønsker et liv hvor en smiler hver dag. Spennende tema?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kan en lære seg å våge mer? JA!

La min reise inspirere deg. Du får mail hver søndag som jeg håper gir deg mening og vekst!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.