Har du pollenallergi? Det har jeg.

Annonse ALK Nordic

Snøen smelter utenfor vinduet og endelig ser vi snart våren. Grønne plener og trær våkner til livet igjen. ELSKER våren og med den kommer masse energi. Ingenting er som å være nordmann etter mørketiden og en lang vinter legges bak oss!

Men. Ja for mange, inkludert meg selv, er det et stort men her. Med våren kommer også pollenallergi og for meg starter den allerede nå. Or og Hassel er i svak spredning allerede og jeg vet hva som skjer når bjørken slår ut i full blomst!

Jeg har ikke alltid vært allergisk. Jeg fikk påvist bjørkepollenallergi i voksen alder. Da jeg ble gravid med andremann i 2000 var jeg på danskebåten på et utdrikningslag. Jeg var gravid, så jeg rørte ikke alkohol såklart, men øynene mine rant og rant, klødde som bare det og jeg var ildrød. Jeg hadde aldri hatt pollenallergi før og var sikker på at jeg hadde fått en skikkelig øyebetennelse.

Jeg dro rett til legen på båten og fikk en salve som skulle hjelpe mot øyebetennelse men en gjorde alt mye verre. Jeg skjønte ingenting av hva dette var og dro rett til legen da jeg kom hjem. Tok nye utvida blodprøver og fikk da påvist bjørkepollenallergi og i samme slengen la de ved alle kryssallergiene. All stenfrukt.

Dette ble litt mye for mor å ta inn da jeg elsker epler pg spesielt moreller. Jeg forholdt meg kun til bjørkeallergien og gjorde de tiltak jeg da ble anbefalt. Det var så ille i perioder at jeg måtte sove sittende i stuen, så tett var jeg. Nesen rant, og både øyne og hals klødde. Jeg var veldig allergisk og som helt urutinert på området gjorde jeg det jeg kunne. Jeg leste masse og du kan gjerne sjekke symptomer på denne siden.

Røde øyne, som renner og klør, samt rennende nese. Skikkelig flatterende på alle måter. Haha.

Nå er en ny sesong i anmarsj og jeg følger nøye med på spredning. ALLTID! Daglig sjekker jeg utviklingen og det er i dag enkelt å følge med.

Jeg følger med daglig og tilrettelegger egen aktivitet deretter. Vet jeg at det er en dag med massiv spredning så holder jeg meg innomhus. Jobber hjemmefra og stenger alle vinduer. Det må dessverre til. Jeg har enda ikke merket så mye til årets sesong men i Drammen ble det en litt lenger vinter enn det som er vanlig, men vi vet jo sesongen kommer.

Om du er usikker på om en har pollenallergi så kan du lese mer om det på pollenkontroll.no. Den er veldig forklarende og det er jo hjelp å få. Har du pollenallergi så anbefaler jeg virkelig å følge med på pollenvarsel på denne siden. Den hjelper ihvertfall meg veldig. Ta kontroll over din allergi, og har du ikke bra kan det være en god ide og kontakte din lege.

Ha en så fin pollensesong som mulig kjære leser. Vennlig klem fra Drammen, Trine