Slik holder en gode presentasjoner

Har du noen gang tenkt at du er ferdig utlært? At du kan alt og livet ikke har mer å by på? Der er ikke jeg og er det en ting jeg elsker, så er det å lære, utvikle meg og styrke det jeg ønsker å bli god på.

Jeg har holdt hundrevis av foredrag, men har aldri lært meg hvordan de skal bygges opp for reell læring for dem som hører på. Jeg har holdt mange faglige foredrag, spesielt om markedsføring innen sosiale medier, men å utvikle dette videre for å fenge enda mer er vesentlig.

I helgen var vi samlet nesten 2000 stykker fra hele verden. Samlet for å lære av andre fagfolk og på scenen stod selveste Randy Gage. Han er en av verdens beste såkalte Keynote Speakers og jeg har aldri lært mer.

Randy Gage spurte hvem i salen som hadde en suksesshistorie å dele, og jeg var ikke vanskelig å be. Jeg skjønte at her fikk jeg min mulighet til en til en coaching og SPRANG opp på scenen.

Jeg skulle på sparket holde en 10 minutters tale om en suksesshistorie og jeg valgte Oprah Winfrey historien min. Etterpå fikk jeg masse konkrete tilbakemeldinger og lærte mer om hvordan jeg både burde starte historien og ikke minst avslutte den. Jeg ønsker å dele det jeg lærte videre, for det er så viktig.

Det første du skal gjøre er å få utlevert et tema du skal snakke om. Når du har teamet klar begynner du å finne to-tre historier basert på dine erfaringer knyttet til tema. For å bygge en Keynote tale, med en god oppbygning, kan en velge mellom nr. 1- 4 som er beskrevet nedenfor

Hvordan starte en god tale?

1. Opplevelse: Vent tre sekunder før du begynner å prate. Inviter til en opplevelse: Jeg vil gjerne invitere dere alle med på en reise tilbake i tid. Det begynte på en Strand i Maldivene . Du inviterer til noe og starter å fortelle en historie som er knyttet til temaet ditt.

2. Vågalt sitat : Vent tre sekunder . Eks: Om atten måneder vil 40% av dette rommet være uten en business. Begynne m noen pompøst som vekker interesse.

3. Provoserende spørsmål. Eks: Hva om du våknet opp imorgen og fikk vite du hadde to måneder igjen å leve? Litt vågal. Den vil skape interesse men pass på at historien er knyttet til det du provoserer med.

4. Begynne med slutten: Et godt eksempel her er : Jeg slo på datamaskinen og endelig hadde jeg fått svar på mailen jeg hadde ventet på. Da lurer alle på hva som stod i mailen, men du begynner historien med starten av historien som deretter vil avsluttes med det som stod i mailen. Dette for å holde publikum gjennom hele talen.

Dette er våre norske grundere av selskapet. Hilde og Ørjan.
Vi jobber med forskningsbaserte og testbaserte norske produkter og har norsk ledelse. Vesentlig for mitt valg om å jobbe med Network marketing. Det at vi ikke gjetter oss til om produktet fungerer men faktisk TESTER er gamechanger!

Vi var mange i teamet samlet på årets Lederskolen og det er så utrolig moro å dra samlet til slike eventer for læring og utvikling!

FINE FOLK! Oppriktig glad og stolt over gjengen vår og jammen har vi mye moro. For meg å ha kollegaer som jeg kan hjelpe til videre vekst er alt. Det å lede andre til å lykkes er alt i denne bransjen. Uten at en hjelper andre vil en ikke lykkes selv.

Dette kommer jeg til å huske til evig tid. Da jeg på sparket holdet en tale på 10 minutter uten å forberede meg. Det var stort og jeg er stolt over at jeg våget. Hva gjør en ikke for å utvikle seg selv, pushe seg selv ut av komfortsonen og lære av de beste? Jeg gjør det som skal til og ser på hver dag som en mulighet til å lære mer.

Nå prepper vi for høsten og gleder oss stort til reisen videre! Vi nærmer oss 5000 kunder i teamet og neste mål er 10 000. Hver uke og hver måned er dette fokus. Langsiktig mål er 100 000 kunder, som i dag virkelig helt insane, men det handler kun om en ting: TID. Den som gir seg er en dritt høhø.

Trine GrungKommentar