Hva betyr det at Omega 3 produkter harskner?

𝗛𝘃𝗮 𝗯𝗲𝘁𝘆𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗹𝗶𝗴 𝗮𝘁 𝗲𝗻 𝗼𝗹𝗷𝗲 𝗲𝗿 𝗵𝗮𝗿𝘀𝗸?

Omega-3 fettsyrer er en veldig skjør fettsyre og harskner (oksideres) lett. I fiskeoljeproduksjonen er det derfor flere prosesstrinn for å fjerne nedbrytningsstoffer fra fett og oksidasjonsprodukter.

Naturlige og oppkonsentrerte fiskeoljer tilsettes antioksidanter for å hindre harskning. Deretter kapsles oljen inn, tappes på flaske eller bearbeides på annen måte til ferdige kosttilskudd.

Det kritiske punktet her er hvordan oljen behandles og innholdet av antioksidanter! Dette er helt avgjørende for å motvirke harskning og for optimalt opptak i kroppen!

Det er spesielt fettsyrene DHA og EPA i fiskeoljen som lett harskner, mens i planteoljer er det bl.a omega-3-fettsyren alfalinolensyre (ALA) som lettest blir harsk!

Hva betyr det egentlig at en olje er harsk?

Når fettet begynner å harskne, vil de beskyttende antioksidantene som finnes naturlig i oljen brukes opp. Deretter vil harskningsprosessen gå raskere og raskere og etter hvert ødelegge fettsyrene og dermed også helseeffekten! Da vil du faktisk få motsatt effekt!

Hva er konsekvensene av å innta harsk olje over tid?

❌ Økt angrep av frie radikaler på vevet

❌ Mangel på vitamin C og E

❌ Kroppen trenger mer antioksidanter for å redusere skaden

❌ Redusert leverfunksjon

❌ Mangel på fett i cellemembranene

❌ Celledød

❌ Økt risiko for blodpropp

❌ Tidlig aldring

❌ Harsk olje kan føre til tap av EPA, DHA og tap av fett i cellemembranene. Riktig fett gjør cellemembranene smidige og er helt avgjørende for cellenes funksjon og den viktige kommunikasjonen mellom cellene.

❌ Cellene kan få et forhøyet nivå av oksidert fett, og antioksidantnivået i cellene synker. Det er dessverre altfor mange tilskudd på markedet som kun er tilsatt vitamin E som beskyttelse mot harskning! Det er gjort utrolig mange studier som beviser at dette ikke er godt nok for å forhindre harskning!

Hvorfor Balanceoil?

Når du tar BalanceOil+, kan du være 100% trygg på at denne oljen IKKE er harsk og 100 % ren og naturlig!! Den er den eneste oljen på markedet som er tilsatt olivenpolyfenoler i tillegg til vitamin E! Olivenpolyfenolene er av tidlig høstingskvalitet, og ekstra rik på antioksidanter! De bidrar til å beskytte BalanceOil+ i flasken, og enda viktigere, i cellene dine!

Oljen er spesielt rik på de essensielle omega 3 fettsyrene EPA og DHA og doseres etter kroppsvekt. Summen av alt dette, gir et optimalt opptak i cellene og at du får nyte godt av alle de gode helsefordelene et godt omega 3 tilskudd faktisk gir!

Denne unike kombinasjonen gjør det mulig å justere og vedlikeholde Omega-3 i kroppen din på en trygg måte for å oppnå en omega-6:3-balanse under 3:1. Det er med andre ord helse i hver dråpe! ✨