Jeg ble virkelig påvirket av en influencer

Her blir det mange følelser, du er herved advart.

Jeg DIGGET Jessie Lee Ward, men ikke fra første sekund. Da jeg tidlig 2020 begynte å følge henne, få måneder etter min start med Network marketing, synes jeg hun var veldig mye. Kanskje typisk norsk å tenke sånn, at hun tok jammen mye plass og snakket veldig “høyt”? Jeg vet ikke, men det var mitt første inntrykk.

Jessie Lee Ward

Jeg fant fort ut at hun var i alle kanaler, altså var aktiv på alle sosiale medier, og skjønte fort at dama hadde suksess. Jeg begynte å følge henne med et annet perspektiv enn ved første øyekast. Jeg begynte å studere henne, notere hva hun gjorde og prøvde etter beste evne å lære av henne.

Jeg ble fort hekta.

Hekta på energien, kunnskapen hun delte og ikke minst ærligheten hennes. Jeg begynte å sjekke hennes eldre videoer på Youtube og så fort endringen fra f eks 2015 frem til 2020. Jeg kjente meg igjen i henne, fordi hun justerte seg etter jo mer hun lærte. Justerte etter det hun lærte om sosiale medier og hvordan hun kommuniserte. Livet hennes var også en reise, en evig utdannelse, og ingen har svarene dag 1.

Jeg ble fort en fan. Spol tiden frem til 2021, da fulgte jeg med på alt hun publiserte. Hvorfor? Fordi jeg lære uendelig mye. I hver eneste sending, video eller innlegg var det noen poenger jeg kunne ta med meg videre. Enten om bransjen, om hvordan hun fremsnakket bransjen, hvordan hun forklarte den eller hvordan hun bygget relasjon med sine følgere.

Hun var “en maskin” på mange måter og ofte tenkte jeg: Hvordan orker hun? Hun orket fordi hun hadde funnet sin passion i livet og det kunne jeg virkelig kjenne meg igjen i. Det å finne noe en virkelig brenner for og dermed kan snakke om til evig tid.

Nå er hun ikke blant oss lenger, hun døde 16 september 2023.

Jeg har brukt dager på å ta det inn over meg, som den dedikerte fanen jeg var.

En kollega i bransjen, Eric Worre, publiserte denne videoen dagen etter og jeg gråt, igjen. Helt uvirkelig og dette påvirket meg mer enn jeg hadde trodd det skulle gjøre. Jeg har aldri vært dedikert fan før, aldri latt et menneske komme såpass nær meg som jeg overhode ikke egentlig kjenner, men Jessie Lee klarte det.


I 2022 begynte hun en ny helsereise for seg selv. Hun endret kosthold, gikk ned i vekt og jeg så hun strålte på en ny måte. Det var tydelig at endringene gjorde noe med henne, på en positiv måte. Stemmen ble annerledes, håret, huden og energien.

Mye falt på plass i henne og den frenetiske måten å snakke på forsvant. Stemmen ble klarere og mer spisset, og da mener jeg ikke bare stemmen som kommuniserte budskapet hennes, men også stemmeleiet. Fasinerende å være vitne til en slik stor endring. Hvis du virkelig lytter og ser i videoen over så både ser og hører du endringen i stemmen.


Helsereisen inkluderte og valget om å ta flere utdypende tester for å sjekke hvordan kroppen hadde det på innsiden nå som hun var “i sitt livs beste form”. Da kom en beskjed INGEN så komme; hun hadde Stage 4 colon cancer. Kreft. Videoen i februar 2023 satt en hel følgerskare i sjokk, for den så ingen komme. Hun så sunnere ut enn noen gang!

Men grepene kom for sent, de skulle vært gjort for lenge siden. Hun ble kun 34 år.

Hun valgte en holistisk tilnærming til kreften sin, med mange delte synspunkter online om akkurat det, men hun stod i det. Hun fortsatte å jobbe 120% og delte hele reisen i sosiale medier. Hun delte også videoen etter seks måneder, hvor kreftcellene var på retur. JIPPI!

Derfor var sjokket stort da beskjeden kom, kun to dager etter en live sending jeg var med på, om hennes plutselige bortgang.

Jeg gråt i to dager. En reaksjon jeg ikke på noen måte så komme. Jeg hadde virkelig latt Jessie Lee påvirke meg og trykket henne tett til brystet. Og jeg var ikke alene om det. Hele Instagram eksploderte med andre som satt med samme følelser.

Og nå til poenget med innlegget.

I sommer vurderte jeg hardt å dra til USA på et event hun arrangerte. Jeg meldte masse med henne på innboksen på Instagram, men valgte i siste sekund å trekke meg. Det kostet mye penger og jeg tenkte jeg skulle spare penger til neste event.

Hennes svar da jeg skrev jeg kom neste gang.

MEN NÅ BLIR DET IKKE NOEN NESTE GANG!

Mitt hovedbudskap med dette innlegget er:

ALDRI vent med å gjøre noe du virkelig vil, for du aner aldri når det er for sent. Vi lever alle kun en gang og må selv ta ansvar for å gjøre det beste ut av hver eneste dag. Ikke vente, utsette og tro at vi har nok tid. For plutselig er det over!

Nå viser det seg at det ikke var kreften som rev Jessie Lee fra oss, det var nyrestein som ble betente som igjen ble sepsis. Saken oppdateres om dette ikke stemmer, men det er det flere av hennes nærmeste sier i sine kanaler. Jeg venter enda på oppdatering fra hennes team og vet det kommer.

For i kjent Jessie Lee stil er nok alt planlagt om dette tragiske skulle skje, og jeg er ganske sikker på at alt vil skje online. To be continued.

Trine GrungKommentar